10.05.2021

Finnjollien MM-regatassa ja maapaikkakarsinnassa ei kilpailtu maanantainakaan

Finnjollien MM-regatta alkoi vauhdikkaasti Portugalin Portossa, kun lauantaina kilpailtiin peräti kolme lähtöä. Sunnuntaina aamupäivän tuulettomuus ja iltapäivän aallokko eivät kuitenkaan mahdollistaneet kilpailemista, ja maanantaina tuuli vaihteli ja kääntyili liikaa, jotta lähtöjä olisi saatu ajettua.

– Olimme varmaan viitisen tuntia vesillä, ja tuulta oli sinä aikana 3-10 m/s. Lopuksi tuulensuunta tasoittui, mutta tuuli tippui kolmeen metriin sekunnissa ja kun oli kolme-neljämetrinen maininki, ei keli ollut missään nimessä purjehdittava. Huomenna ja keskiviikkona ajetaan toivottavasti molempina päivinä kolme lähtöä, ja ennustekin näyttää paremmalta, 28:ntena oleva Muhonen kommentoi Portosta.

Euroopan kiintiön viimeistä maapaikkaa Portossa tavoittelevat maat (15): BEL, CRO, CZE, DEN, ESP, EST, FIN, FRA, GER, IRL, ITA, POR, POL, SUI, UKR

Maapaikkaa tavoittelevat purjehtijat sijaan 28 asti (FIN): 2. ESP, 4. ESP, 7. ESP, 8. SUI, 13. CRO, 15. CZE, 19. EST, 21. FRA, 22. POL, 23. FRA, 24. CRO, 26. CRO, 28. FIN/Oskari Muhonen

MM-regatta päättyy keskiviikkona 12. toukokuuta. Suomella on maapaikat Enoshiman olympiapurjehduksiin Laser radial-, Laser standard-, RS:X- ja Nacra 17 -luokissa.

Lisätietoa Tokio-karsinnasta täältä.

Tulokset: https://proregatta.com/events/162/ 

Kuva: Robert Deaves