19.08.2022

F4-luokan suomenmestaruus ratkeaa Jyväskylässä

Jyväskylän Lutakossa ajetaan RaceWKND!:n promotoiman ratamoottoriveneilyn SM-sarjan viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu 20.-21.8. ISTV ja Ruutu näyttävät päätöspäivän tapahtumat suorana.

Tiukimmin ratamoottoriveneilyn F4-luokan suomenmestaruudessa on kiinni sarjaa johtava Jarno ”Jape” Vilmunen. Seitsemän pisteen perässä kärkkyy Roope Virtanen. Kärkikolmikkoon hamuavat myös Ruotsin Mathilda Wiberg sekä tasaisen kauden ajanut Saku Rautiainen.

Sarjassa toisena patsastelee yhä Tino Lehto, joka dominoi kauden alkua. Hän voitti avausosakilpailut Lohjalla ja Raumalla. MM-sarjan avauksessa Italian Brindisissä puolestaan tuomisina oli voitto ja toinen sija. Latviassa ajetuissa EM-kilpailuissa Lehto joutui pahaan kolariin, jonka seurauksena kuljettajan käsi jouduttiin operoimaan ja kausi jäi Lehdon osalta kesken.

F4-sarjaan saadaan nyt uusi mestari, kun viime vuosien menestyjät Alexander Lindholm ja Sami Reinikainen siirtyivät uusien haasteiden pariin. Jyväskylässä ratkaistaan myös GT30, GT15 ja GT10 -luokkien kärkisijat.

Maailmamestaruus puolestaan ratkaistaan Ruotsin Smedjebackenissa 26.-28.8. Virtasella ja Vilmusella on erinomaiset asetelmat haastaa Viron Stefan Arand, joka Lehdon loukkaannuttua johtaa yksin MM-sarjaa. Vilmusella on allaan viime kauden maailmanmestarin Sami Reinikaisen vene ja vauhti on kauden edetessä vain parantunut, joten jännitettävää riittää.

Kuvassa Vaasan osakilpailun kärkikolmikko Mathilda Wiberg (vas.), voittaja Jarno Vilmunen ja toiseksi sijoittunut Roope Virtanen. Kuva: Vilma Savela/ RaceWKND!

Lisätiedot: Nuppu Böhmig, +358 44 988 0781, nuppu@racewknd.fi

ISTV ja RUUTU näyttävät kauden kaikkien osakilpailuiden päätöspäivän suorana: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu

Alfa-TV lähettää osakilpailusta tunnin pituisen koosteen kilpailuviikonloppua seuraavana lauantaina.

Tulokset: https://www.racewknd.fi/