26.11.2019

F2-ratamoottoriveneily: Viippo tähtää hyvään suoritukseen Abu Dhabissa

Forssalainen Kalle Viippo, 20, tiimeineen lähtee ratamoottoriveneilyn F2-luokan MM-sarja päätöskilpailuun Abu Dhabiin. 5.-7. joulukuuta ajettavassa kilpailussa on mukana kaikki maailman parhaat F2-kuljettajat.

Kalle Viipon edellinen kilpailu syyskuussa Portugalissa näytti että tekemiseen on nyt löydetty uusi vaihde ja kuljettajan F2-uran alkua varjostaneet murheet ovat nyt selätetty. Portugalissa napatut MM-pisteet ja useat pienet onnistumiset kauden varrelta osoittavat, että kunhan tekniikka kestää, niin lahjakas suomalaiskuski ottaa lisää pistesijoja. Maailmanmestaruussarjan voiton on jo varmistanut Arabiemiraattien Rashed Al Qemzi.

– Hyvin menneen Portugalin osakilpailun jälkeen saimme mahdollisuuden lähteä mukaan Abu Dhabin päätöskisaan. Ehdimme testata uusia potkureita, keskittyä kaluston huoltoon ja tehdä veneeseen tarvittavia tarkistuksia ennen kuin se piti lähettää matkaan, kertoo tiimin kalustosta vastaava Kallen isä Matti Viippo.

Kausi on Kalle Viipon toinen F2-luokassa. Hän on yltänyt parhaimmillaan MM-kärjen vauhtiin ja osoittanut että paikka arvostetussa sarjassa on ansaittu.

– Olen kisannut muutaman kerran aiemminkin Arabiemiraateissa, edellisessä F4-luokassa. Tiedän että kisapäivistä tulee rankkoja kuumuuden ja olosuhteiden takia. Kisasta tulee todella kova, paikalla ovat kaikki parhaat kuskit ympäri maailman. Nyt kaluston pitäisi olla kunnossa ja kaiken valmista, miestä myöden. Ehdimme olla paikan päällä hyvin ennen kilpailuviikonloppua ja saamme vielä tarkistettua kaiken veneessä rahdin jäljiltä. Itse ehdin sopeutua lämpöön. Haluan saada vielä onnistumisen tähän kauden päätteeksi, MM-pisteissä 18. sijalla oleva Kalle sanoo päättäväisesti.

Kisatunnelmia Facebookissa: Kalle Viippo Racing

www.kvracing.fi
www.f2worldchamp.com

Tiedotelähde: Kalle Viippo Racing
Kuva: Chris Davies/F2TA