02.07.2017

F1-VENEET: Seliö ajoi MM-sarjan kärkipaikalle – Roms keskeytti

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö on sijoittunut F1-veneiden MM-sarjan toisessa osakilpailussa Ranskan Evianissa toiseksi. Lajin kaksinkertaisen maailmanmestarin 46. palkintopallisija nosti hänet MM-sarjan johtoon yhden pisteen erolla ennen Ranskan GP:n ykköstä Italian Alex Carellaa. Seliön tallikaveri Filip Roms joutui teknisen vian takia keskeyttämään. 

F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö nousi kolmannesta ruudusta toiseksi F1-veneiden kauden toisessa MM-osakilpailussa Ranskassa. Kakkossija nosti Seliön MM-pistejohtoon yhden pisteen erolla ennen Ranskan GP:n voittoon Evianissa ajanutta Alex Carellaa.

– Ei voi valittaa. Kisa on ihan hyvä. Missasin lähdön, mutta pystyin pitämään kolmannen sijani. Keltaisen lipun jälkeen uusintalähtö onnistui hyvin. Nousin toiseksi ja pääsin pariin otteeseen yrittämään johtopaikkaa, mutta veneeni vauhti ei tällä kertaa ohitukseen riittänyt.

– Aamun harjoituksissa ja aika-ajossa sähläsin potkurien kanssa, ja aika oli loppua kesken. Valitsin kisaan hieman liian ison potkurin. Veneen kiihtyvyys ei ollut voittoon edellyttämällä tasolla. Lisäksi potkurin takia veneeni keula oli turhan kevyt ja vene pyrki koko ajan lentämään ilmaan. Ajaminen oli haastavaan ja lopussa en enää ottanut turhia riskejä vaan varmistin kakkossijaani.

MM-pistejohto sai mestarin kuitenkin hieman hymyilemään.

– Onhan tästä tilanteesta hienoa lähteä ajamaan sarjan seuraavaa osakilpailua Kiinaan. Voitin siellä viimeksi. On näitä huonompiakin päiviä uralle mahtunut, Seliö muistutti kilpailun jälkeen.

Polttoaineongelma pysäytti Romsin

Seliön tallikaveri Filip Roms joutui keskeyttämään myös kauden toisen MM-osakilpailun teknisen vian takia. MM-pisteillä ajaneen suomalaiskuljettajan ongelmat alkoivat kilpailun uusintastartin jälkeen. Romsin veneen vauhti hyytyi aluksi pojuilta kiihdyttäessä ja lopulta vauhti hidastui merkittävästi myös radan suorilla, jonka tuloksena Roms ajoi veneensä varikolle ja keskeytti.

 – Vauhti hyytyi hyytymistään. Meillä oli polttoaineongelma. Pumput toimivat, mutta epäilemme polttoaineen seassa ollutta roskaa, joka häiritsi pumpun toimintaa. Ennen keskeyttämistä veneeni vauhti putosi suorilla kaasupohjassa ajettaessa samalla tavalla kun olisin nostanut jalan kaasulta ylös. Ei ollut enää järkeä jatkaa ja rikkoa moottoria, Roms totesi kilpailun jälkeen.

Kaksi kisaa ja kaksi keskeytystä ei tietysti ole ollut kaudelle paras mahdollinen aloitus.

– Huonomminkin olisi voinut mennä, jos olisin kaatanut molemmissa kisoissa. Mutta tässä on kautta ja panoksia vielä paljon jäljellä. Olemme tiimien mestaruussarjassa toisena. Seuraavaan kisaan lähdetään siitä, että kone työntää maaliin asti, Roms totesi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu reilun kuukauden kuluttua 11.-13. päivä elokuuta Harbinissa Kiinassa. Sarja päättyy joulukuun puolivälissä Emiraattien Sharjahiin.

Tulokset >>
Kuva: Marko Mäkienn
Lähde: Sami Seliön tiedotus