07.12.2018

F1-VENEET: Sami Seliö ja Filip Roms tavoittelevat huippusuorituksia Abu Dhabissa

MM-mitalimahdollisuuksien mentyä Sami Seliö ja Filip Roms tavoittelevat F1-veneiden kauden kahdessa viimeisessä osakilpailussa huipputuloksia. Seliön tähtäimessä on myös toisena kuljettajana saavuttaa tuhannen MM-pisteen haamuraja.

F1-veneiden MM-sarjan loppuhuipentuma ajetaan perättäisinä viikkoina Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja Sharjahissa. Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettajat starttaavat kauden kahteen viimeiseen MM-osakilpailuun luottavaisina. Kaksikon veneet ovat Abu Dhabin varikolla valmiina vapaisiin harjoituksiin.

Abu Dhabin radan kokonaispituus 1973 metriä ja se sisältää viisi kääntöpoijua, joista neljältä käännetään vasemmalle ja yhdeltä oikealle. Seliö sanoo, että kaikki on kunnossa tulevaan.

–  Abu Dhabin rata on tuttu ja olen täällä voittanut muutaman kerran. Vaikka mitaleihin ei ole mahdollisuuksia niin kausi pyritään päättämään mahdollisimman hyvään tulokseen.

Seliö sanoo, että Abu Dhabin rata on todella nopea, mutta radan ajo-olosuhteet ovat aina olleet hyvät.

– Vaikka vauhtia täällä riittää niin ajo-olosuhteet ovat aina olleet hyvät ja tasaiset. Täällä on mukava ajaa kilpaa ja suhteellisen hyvin on pärjättykin.
Seliö on nykykuljettajista sarjan ylivoimaisesti eniten MM-pisteitä kerännyt kuljettaja. Suomalaiskuljettajalla on koossa kaikkiaan 980,5 MM-pistettä, joten tuhannen MM-pisteen haamurajan ylittämiseen kuluvalla kaudella on vielä hyvät mahdollisuudet.

– Kun tänä vuonna ei mitaleista ajeta niin se tuhannen MM-pisteen rajan ylittäminen on hyvä tavoite tähän loppukauteen. Jaossa on 40 pistettä ja niistä tonniin tarvittaisiin 19,5 MM-pistettä. Sitä yritetään, Seliö ilmoittaa.

Mikäli Seliö tavoitteessaan onnistuu, ylittää hän tuhannen pisteen haamurajan toisena F1-venekuljettajana kautta aikojen. Tilaston kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessään on lajin kymmenkertainen maailmanmestari Italian Guido Cappellini 1802 pisteellä.

Mad-Croc Baba Racingin Filip Roms on myös luottavainen tulevaan.

– Edellisessä MM-kisassa Intiassa kaikki toimi sen verran hyvin, että selvittiin maaliin ja MM-pisteille. Myös täällä veneeni ja sen tekniikka on käyty läpi ja kaikki toimi hyvin. Vesi näyttäisi olevan normaalia matalallamme. Abu Dhabin rata on nopea, joten potkurit tulevat olemaan kooltaan isompia mitä muissa MM-osakilpailuissa.

Romsille Abu Dhabi ei ole koskaan tarjonnut onnistumista, joten joko nyt olisi sen aika?

– Aina on ollut jotain pikkuvikaa, tulpanjohto irti tai jotain muuta. Myös useampi potkuri on hajonnut, koska venettä ajetaan täällä vedenpinnasta normaalia korkeammalta. Täällä pitää löytyä suorien päässä vauhtia. Toivotaan että onni jo kääntyisi täälläkin ja saisin ajettua ehjän kisan, Roms toteaa.
F1-veneiden Abu Dhabin MM-osakilpailun aika-ajo kilpaillaan lauantaina klo 13:30 Suomen aikaa ja  itse GP-osakilpailu sunnuntaina alkaen klo 13:30 Suomen aikaa. Aika-ajot ja MM-osakilpailu ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

MM-pistetilanne 5/7 osakilpailua:
1. Shaun Torrente (USA) 72
2. Erik Stark (SWE) 65
3. Thani Al Qemzi (UEA) 54
….
12. Sami Seliö (FIN) 7
15. Filip Roms (FIN) 4

Tiedotelähde ja kuva: Marko Mäkinen