20.09.2018

F1-VENEET: Sami Seliö ja Filip Roms kynnet teroitettuna Kiinaan

F1-veneiden MM-sarja on siirtynyt Euroopasta Kiinaan, jossa se tulevana viikonloppuna saavuttaa puolenvälin krouvin. Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö ja Filip Roms hakevat Kiinasta vahvaa suoritusta epäonnisen alkukauden jälkeen.

Kiinan luoteiskulmassa Hubein provinssissa sijaitseva Xiangyang isännöi F1-veneiden MM-osakilpailua ensi kertaa. Han-joelle rakennettu kauden neljännen MM-osakilpailun rata on 2 230 metriä pitkä ja se sisältää seitsemän kääntöpoijua, joista viideltä käännetään vasemmalle ja kahdelta oikealle.

Polttoaineen aiheuttamista ongelmista koko alkukauden kärsinyt suomalaistiimi ei enää usko ongelmien uusiutuvan, sillä Euroopan ulkopuolisissa kilpailuissa polttoaine jälleen kerran vaihtuu. Tällä kertaa menovesi on saman valmistajan valmistamaan, jonka tuote tiedetään Mad-Croc Baba Racingin kilpamoottoreissa toimivan.

– Kaikki on kunnossa tulevaan. Veneet ovat kunnossa ja tiimin moottorit on rakennettu uusiksi. Kiinassa palataan vanhaan polttoaineeseen, joten uskon että murheet ovat sen suhteen voitettu kanta. Sarjan edellisessä MM-osakilpailussa Ranskassa ratkaisimme jo suurimmat ongelmat. Siellä kisa omalta osaltani päättyi moottorissa ilmenneen sähkövian takia keskeytykseen.

– Kynnet ovat koko tiimillä teroitettu. Kautta on vielä puolet jäljellä, joten hanaa vaan. Vaikka kilpailu voitoista koko ajan kovenee niin edetään kisa kerrallaan eteenpäin. Viime vuonna tässä vaihteessa kautta johdettiin sarjaa ja nyt ollaan takaa-ajajina. Uusi veneeni tuntui Ranskassa äärettömän hyvältä. Kyllä ne tulokset sieltä vielä tulevat, Seliö muistuttaa.

Seliön tallikaverin Filip Romsin edellinen GP-osakilpailu Ranskassa päättyi keskeytykseen. Radan pääsuoralle kääntävällä poijulla aalto tarttui Romsin veneeseen, jonka seurauksena vene kaatui.

– Edellinen MM-osakilpailu Ranskassa päättyi omaan hölmöilyyn ja kaatoon. Kun Kiinassa palataan käyttämään tuttua polttoainetta niin toivotaan että murheet sen suhteet olisivat ohi.

Roms uskoo, että hänen uusi veneensä soveltuu kauden jäljellä oleviin osakilpailuihin hyvin.

– Polttoaineongelmien takia kilometrejä on varsin vähän alla, mutta onhan tässä kautta vielä puolet jäljellä. Veneeni on edellistä selkeästi nopeampi ja se antaa mahdollisuuden hyvään suoritukseen. Pyritään ajamaan ehjä viikonloppu. Kun kaikki on kunnossa niin en epäile yhtään etteikö MM-pisteet olisivat Kiinasta otettavissa, Roms toteaa.

F1-veneiden Kiinan MM-osakilpailun vapaat harjoitukset käynnistyvät perjantaina klo 9:00 Suomen aikaa. Lauantaina-aamuna klo 9:00 vuorossa on aika-ajot, kun sunnuntain GP-kilpailu lähetetään liikkeelle varhain sunnuntaiaamuna klo 6:00 Suomen aikaa. Aika-ajot ja MM-osakilpailu ovat nähtävissä suorana ja maksuttomana lähetyksenä Viafree-nettitelevisiopalvelusta osoitteesta www.viafree.fi. Viafree toimii selaimella ja mobiililla (Apple ja Android) sekä neljännen sukupolven Apple TV:ssä.

MM-pistetilanne 3/7 osakilpailua:
1. Erik Stark (SWE) 41
2. Thani Al Qemzi (UAE) 39
3. Shaun Torrente (USA) 32
….
10. Sami Seliö (FIN) 7
16. Filip Roms (FIN) 0

Tuloksia ja kilpailukalenteri: f1h2o.com/

Kuva ja tiedotelähde: Marko Mäkinen