23.09.2018

F1-VENEET: Filip Roms 12:s, Sami Seliö keskeytti moottoririkkoon

Mad-Croc Baba Racingin Sami Seliö keskeytti Kiinan GP:n kierroksella 12 moottoririkkoon, kun Filip Roms ajoi maaliin sijalla 12. Team Abu Dhabi saavutti Kiinassa toisen perättäisen kolmoisvoiton. Paalulta startannut jenkki Shaun Torrente ajoi voittoon, kun arabiemiraattien Thani Al Qemzi nousi kakkossijallaan MM-pisteiden kärkipaikalle.

Mad-Croc Baba Racingin suomalaiskuljettajista Filip Roms ylsi ensimmäisen kerran tällä kaudella maaliin. Nurmijärveläiskuljettaja sijoittui vaisun kilpailun jälkeen sijalle 12.

– Ensimmäisen kerran tällä kaudella maaliin ja se oli viikonlopun positiivisin juttu. Sain huonon lähdön ja jäin pussiin. Ennen ensimmäistä poijua vettä lensi tuulilasille niin että siinä ei eteen nähnyt yhtään mitään, ja jäin joukon viimeiseksi.

– Kisassa en päässyt kenestäkään ohi, eikä vauhtimme riittänyt ajamaan kenenkään kanssa kilpaa. Kun kärki ohitti kierroksella, pakka radalla oli hetkessä sekaisin. Sen jälkeen piti väistää ja antaa ohittaville tilaa. Lopussa akusta hyytyi virta ja sellaiset 4-5 viimeistä kierrosta ajoin ilman ohjaustehostinta. Ei hyvä. Tästä on vain yksi suunta ja se on ylöspäin, Roms muistutti.

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön matka päättyi 12 ajetun kierroksen jälkeen moottoririkkoon. Suomalaismestarin voimanlähde tuhoutui murusiksi.

– Moottori räjähti täysin varoittamatta pirstaleiksi. Käsittämätöntä. Ajoin kaasu pohjassa, ja ehkä valitsin hieman liian pienen potkurin, mutta sekään ei selitä sitä, että ennen konerikkoa eroa kärkeen syntyi tasaisesti 3-4 sekuntia kierroksella.

– Sain hyvän lähdön, jonka jälkeen jäin muiden jalkoihin. On tämä murheellista. Aamun vapaissa harjoituksissa kokeilin eri kokoisia potkureita, isoja ja pieniä, ja aika oli aina sama. Tässä palattiin tylysti lähtöruutuun, Seliö summasi kilpailunsa.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu marraskuun 18. päivä Amaravatissa Intiassa, jossa ajetaan veneiden kuninkuusluokan MM-osakilpailua ensi kertaa. Sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ovat vuorossa joulukuussa Arabiemiraattien Abu Dhabissa ja Sharjahissa.

Tuloksia; F1-veneiden Kiinan GP, Xiangyang:
1. Shaun Torrente (USA) Team Abu Dhabi 39 kierrosta
2. Thani Al Qemzi (UEA) Team Abu Dhabi + 0:06,03
3. Erik Stark (SWE) Team Abu Dhabi + 0:11,83
….
12. Filip Roms (FIN) Mad-Croc Baba Racing + 2 kierrosta
16. Sami Seliö (FIN) Mad-Croc Baba Racing – keskeytys

MM-pistetilanne 4/7 osakilpailua:
1. Thani Al Qemzi (UEA) 54
2. Erik Stark (SWE) 53
3. Shaun Torrente (USA) 52
….
11. Sami Seliö (FIN) 7
18. Filip Roms (FIN) 0

Lisää tuloksia ja kilpailukalenteri: f1h2o.com/

Tiedotelähde ja kuva: Marko Mäkinen