16.09.2018

Enoshiman maailmancup: Tenkanen nousi viidenneksi, Nirkko seitsemäs

Tuula Tenkanen ja Tapio Nirkko sijoittuivat purjehduksen olympialuokkien maailmancupissa Japanissa kärkijoukkoon. Tenkanen oli sunnuntain mitalilähdössä kolmas ja päätti regatan viidenteen sijaan. Nirkko ei päässyt kohentamaan seitsemättä sijaansa, kun Finnjollien mitalilähtö peruttiin tuulen muututtua Enoshimassa liian kevyeksi ja epätasaiseksi.

– Purjehdimme mitalilähdön kevyessä tuulessa ja isossa mainingissa. Olen ihan tyytyväinen tähän päivään, ja erityisesti ensimmäiseen myötätuuli- ja toiseen vastatuuliosuuteeni, Tenkanen sanoo.

– Tämä olikin tämän vuoden viimeinen kisani. Nyt on ohjelmassa fysiikkatreeniä ja opiskelua kotimaassa. Marras-joulukuun vaihteessa leireilen Portugalissa, ja seuraava kisani on Miamin maailmancup tammikuun lopussa.

Nirkko viihtyi kesän 2020 olympiavesillä, joilla hän seilasi ensimmäistä kertaa.

– Aika mielenkiintoinen ja avoin paikka, jossa on isoa maininkia tuulen suunnasta riippumatta. Kisan lopputuloskin oli ihan kohtalainen. Positiivisinta oli, että sain lauantaina kaksi lähtövoittoa, Nirkko kommentoi.

Laser radialin kultaa Enoshimassa tuuletti Alankomaiden Marit Bouwmeester ja Finnjollien maailmancup-kilpailun voitti hänen maanmiehensä Nicholas Heiner.

Suomalaisten lopputulokset, Enoshima:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 5. (3. mitalilähdössä)
Tapio Nirkko, Finn: 7. (mitalilähtöä ei voitu purjehtia)
Sinem Kurtbay/Janne Järvinen, Nacra17: 15.
Oskari Muhonen, Finn: 16.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 22.
Monika Mikkola, Laser radial: 25.
Kaarle Tapper, Laser standard: 33.

Tulokset: https://site-isaf.soticcloud.net/worldcup/results/index.php?view=schedule&rgtaid=20780&regattaid=20780#results__20780

Kuva: Martin Gahmberg/SPV