15.09.2018

Enoshiman maailmancup: Tenkanen ja Nirkko seitsemänsinä mitalilähtöön

Tuula Tenkanen ja Tapio Nirkko tavoittelevat kärkisijoja sunnuntaina Enoshimassa purjehdittavissa maailmancupin mitalilähdöissä. Tenkanen on Laser radialissa lauantain kolmen lähdön jälkeen seitsemäntenä 65 pisteellään.

– Tänään oli jälleen keskituulta maalta ja aika kääntyilevää. Mulla ei ollut ihan helppo päivä, mutta ei tainnut olla monella muullakaan, joten pääsin mitalilähtöön huomenna. Kiva päästä kilpailemaan vielä. Tavoitteenani on purjehtia mahdollisimman hyvin ja etenkin ottaa hyvä startti, Tenkanen sanoo.

Laser radialia johtaa tuttuun tapaan Alankomaiden Marit Bouwmeester (28 pistettä). Toisena olevalla Ruotsin Josefin Olssonilla on 47 pistettä ja Belgian Emma Plasschaertilla 49 pistettä.

Nirkko purjehti lauantaina loistopäivän, jota samensi tosin toisesta lähdöstä 22 pistettä tuonut retired-merkintä. Ensimmäisestä ja kolmannesta lähdöstä Nirkko saalisti lähtövoitot.

– Sain toisen keltaisen lipun ensimmäisellä myötätuuliosuudella, jouduin jättämään lähdön kesken ja sain maksimipisteet. Harmi, sillä olin viidentenä silloin. Tulokseni menivät siis tänään ylös, alas ja taas ylös, Nirkko kommentoi.

– Ihan hyvä päivä tänään, ja medalissa sitten huomenna.

Finnjollien maailmancup-kilpailua johtaa Alankomaiden Nicholas Heiner (32,8 pistettä). Iso-Britannian Giles Scott on toisena (36 pistettä) ja Edward Wright kolmantena (37 pistettä). Nirkolla (63 pistettä) on nappipurjehduksella mahdollisuus kohentaa loppusijoitustaan mitalilähdössä jopa viidenneksi.

Suomalaistulokset, lauantai 15.9.:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 7. (15., 11., 27.)

Tapio Nirkko, Finn: 7. (1., RET (22.), 1.)

Oskari Muhonen, Finn: loppusijoitus 16. (15., 16., 12.)

Monika Mikkola, Laser radial: loppusijoitus 25. (17., 30., 7.)

Kaarle Tapper, Laser standard: loppusijoitus 33. (11., 41., 18.)

Tulokset: https://site-isaf.soticcloud.net/worldcup/results/index.php?view=schedule&rgtaid=20780&regattaid=20780#results__20780

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV