08.09.2020

EMK Syysregatassa kisataan usean eri luokan SM-mitaleista

Espoon Merenkävijät järjestää 12.-13. syyskuuta EMK Syysregatan, joka kokoaa eri luokkien purjehtijat kilpailemaan SM-mitaleista. Kaikki tapahtuu samassa paikassa, Espoon Haukilahdessa.

Regattaan odotetaan 100-150 osallistujaa ja SM-mitaleista taistellaan seuraavissa olympialuokissa: Laser radial, Laser standard, 49er FX ja 49er. Jatkoluokkien osalta kilpaillaan Zoom8:ssa, Laser 4.7.:ssa, E-jollassa (juniorit) ja 29er:ssa.

Rata-alueita on kaksi: Mellstenin selkä, jossa kilpailevat Skiff-luokat (29er, 49er FX ja 49er) sekä Rysäkarin rata-alue, jossa kilpailevat kaikki muut luokat.

EMK Syysregatta on vuosittain toistuva kevytveneiden tapahtuma, jossa kerätään yhteen kilpailuun monta luokkaa. Seurojen logistiset kuviot helpottuvat, kun eri luokkien purjehtijat menevät samaan paikkaan samaan aikaan.

– Meillä EMK:lla on tehty järjestelmällistä työtä regatan kasvattamiseksi vuosi vuodelta. Iso tapahtuma aiheuttaa enemmän pöhinää ja lisää huomionarvoa. Tämän kokoinen tapahtuma itsessään vaatii paljon talkootekemistä ja se onnistuu, kun siihen saadaan riittävästi tekijöitä tehtävien pitämiseksi pieninä. Tämä takaa myös sen, että kaikilla on kivaa eikä tarvitse ryppyotsalla tehdä enempää kuin mihin pystyy, kilpailun koordinaattori Jaakko Kairamo kertoo.

SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko kannustaa seuroja ja luokkaliittoja yhteistyöhön kilpailunjärjestämisen osalta.

– Liiton tahtotila on vahvistaa seurojen ja luokkaliittojen toimintaa ja yhteistyötä, jotta saamme Suomeen isompia ja näyttävämpiä purjehduskilpailuja. Siten saamme nostettua lajin tunnettuutta, mikä mahdollistaa lajin elinvoimaisuuden ja kasvun. EMK:n Syysregatta on oiva esimerkki tästä, Kaijansinkko sanoo.

Syysregatan liveseuranta ja tulokset >

Kuva: Jouko Markkanen, tiedotelähde: EMK