22.05.2019

EM: Tenkaselle lähtövoitto ja kakkossija Portossa – nousi toiseksi

Tuula Tenkanen jatkoi huippupurjehduksiaan Portugalin Portossa kilpailtavissa Laser-luokkien EM-kilpailuissa. Hän nousi keskiviikkona kokonaistilanteessa toiseksi.

– Tänäänkin oli hyvä päivä. Meillä oli kevyttä tuulta ja maininkia, joissa purjehdin sijat kaksi ja yksi. Pääsin molemmissa lähdöissä startista asti tekemään omaa purjehdusta, Tenkanen kommentoi.

Tenkanen ja Monika Mikkola (30:ntena) jatkavat karsintalähdöistä kultafinaaleihin, samoin kuin sijalla 23 Laser standardissa oleva Kaarle Tapper ja 54:ntenä purjehtiva Nooa Laukkanen. Tapper purjehti tänään sijat 30 ja 11.

– Vaikeaa oli. En päässyt oikein perille siitä, miten tuulenkääntymät käyttäytyivät tänään. Myös ylämerkin lähestymiset tuottivat hankaluuksia. Ihan positiivisella mielellä suuntaan finaaleihin. Kaikki on vielä mahdollista, kun saamme toisen poisheiton, Tapper sanoi.

– Oli huikea päivä kovassa seurassa, jonka haastamisesta nautin tänäänkin tosi paljon! Olen harjoitellut kovaa, ja on hienoa nähdä sen tuottavan tulosta. Venevauhti oli hyvä ja suorittaminen tuntui varmalta, Laukkanen kertoi.

Laser radialien ja standardien EM-kilpailut päättyvät lauantaina 25. toukokuuta. Päätöspäivänä ei kilpailla 10 parhaan mitalilähtöjä vaan ohjelmassa on kussakin luokassa kaksi tavallista finaalilähtöä. 

Kokonaistilanne alustavien tulosten mukaan, EM, Porto:

Tuula Tenkanen, Laser radial: 2.
Kaarle Tapper, Laser standard: 23.
Monika Mikkola, Laser radial: 30.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 54.
Fredrik Westman, Laser standard: 101.
Aleksi Tapper, Laser standard: 124.

Tulokset: https://2019-senior.laser-europeans.org/2019-laser-senior-european-championships-results/

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV