20.05.2019

EM: Suomalaisilla tiukka avauspäivä Portossa – Tapper säväytti kolmossijalla

Suomalaiset Laser-purjehtijat eivät päässeet EM-regatan avauspäivänä huippukiitoon Portugalin Portossa. Kaarle Tapper onnistui sijoittumaan toisessa lähdössä kolmanneksi, mutta hänen ensimmäisen lähtönsä 30. sija painaa tuloksissa ennen poisheittoa.

– Kevyttä keliä ja maininkia pohjalla. Sain yhden huonon ja yhden hyvän lähdön. Minulla oli vaikeuksia löytää vastatuulivauhtiani, mutta kun startit ja myötätuuliosuudet kulkevat, niin se pelastaa jonkin verran, 162 Laser standardin joukossa sijaa 42 pitävä Tapper kommentoi.

Monika Mikkola on Laser radialin kokonaistilanteessa sijalla 16 ja Tuula Tenkanen 29. Laser radialissa on osallistujia yhteensä 120.

– Otin tänään surkeita startteja, joiden jälkeen en onnistunut nousemaan hyville sijoille, vaikka purjehdin muuten ihan ok, sijat 15 ja 17 seilannut Tenkanen luonnehti.

Laser radialien ja standardien EM-kilpailut päättyvät lauantaina 25. toukokuuta. Päätöspäivänä ei kilpailla 10 parhaan mitalilähtöjä vaan ohjelmassa on kussakin luokassa kaksi tavallista finaalilähtöä. 

Kokonaistilanne, EM, Porto:

Monika Mikkola, Laser radial: 16.
Tuula Tenkanen, Laser radial: 29.
Kaarle Tapper, Laser standard: 42.
Nooa Laukkanen, Laser standard: 62.
Fredrik Westman, Laser standard: 73.
Aleksi Tapper, Laser standard: 122.

Tulokset: https://2019-senior.laser-europeans.org/2019-laser-senior-european-championships-results/

Kuva: Martin Gahmberg