08.09.2023

EM-mitalisti Assi Lindell motivoituneena Märskyyn 

Nuorten maajoukkue vahvistui elokuussa uusilla urheilijoilla, kun viisi purjehtijaa aloitti Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Märskyn ja Brändö Gymnasiumin purjehtijaryhmän kokonaisvahvuus on nyt 21.

Yksi tuoreista lukiolaisista on Assi Lindell, joka voitti hiljattain Ines Karlemon kanssa tyttöjen 29er-luokan EM-hopeaa Ruotsin Saltsjöbadenissa. Lindell ja Karlemo vastasivat myös vuosi sitten Youth Worldsissa parhaasta suomalaistuloksesta (13:s).

-Tuuli Baggenfjärdenillä oli vaihteleva ja hyvin shiftaileva. Ymmärsimme pelin idean aika nopeasti, mutta ensimmäisenä finaalisarjan päivänä olosuhteet olivat erilaiset muihin päiviin verrattuna. Samat strategiat eivät toimineet yhtä hyvin, ja olimme hieman hukassa. Viimeiseen kisapäivään mentäessä olimme aika alhaalla tuloksissa, emmekä uskoneet, että yltäisimme enää palkintosijoille. Purjehdimme kuitenkin hyvän, tasaisen sarjan ja päädyimme hopealle, Lindell kertoo tyytyväisenä.

Lindell ja Karlemo jatkavat vielä ensi kaudella 29erissa ja hakevat menestystä kansainvälisissä kilpailuissa. Lindellin tähtäin on kuitenkin olympialuokissa.

-Märskyssä on erittäin hyvät mahdollisuudet kehittyä urheilijana. On ollut kiva olla mukana aamutreeneissä, ja on mahtavaa päästä treenaamaan samanmielisten lukiolaisten kanssa. Unelmani purjehdusuralla on päästä olympialaisiin ja menestyä niissä, Lindell sanoo.

”Isojen muutosten aikaa”

Nuorten maajoukkuetoiminnasta vastaava Tapio Nirkko on tyytyväinen nuorten lukiolaisten innostukseen ja motivaatioon. Lindellin lisäksi Märskyssä aloittivat kaksi vuotta vanhemman Onni-veljensä kanssa 49eria purjehtiva Aatos Kylävainio, parhaillaan Unkarissa ILCA 4 -kilpailuun osallistuvat Helmi Vauhkonen ja Teo Koponen sekä ILCA 6 -luokassa purjehtiva Alex Tammi.

-Ensimmäinen vuosikurssi on nuorille isojen muutosten aikaa. Kokonaiskuormituksen seuranta on tärkeää, kun samanaikaisesti sekä koulunkäynnin että harjoittelun intensiteetti kasvaa. Harjoittelun puolella nuoren oman vaatimustason nostaminen ja itseohjautuvuuden kasvattaminen ovat kärkiteemoja, joita painotetaan päivittäisharjoittelussa. Näin neljän viikon jälkeen voi sanoa, että tekeminen aamuharjoituksissa on näyttänyt ryhdikkäältä ja syksy on lähtenyt siten hyvin käyntiin, Nirkko kiittelee.

Assi Lindell ja Ines Karlemo sijoittuivat 29er-tyttöjen EM-regatassa toiseksi.

Artikkelikuva: Sailing Energy