14.05.2019

EM: Kurtbay/Keskinen lähtövoittoon – myös Ruskola/Wulff hyvässä vedossa

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen ovat loistovedossa Englannin Weymouthissa purjehdittavassa Nacra 17 -luokan EM-regatassa. He taistelivat tänään sijat seitsemän, neljä ja yksi, joiden ansiosta nousivat kokonaistilanteessa 10:nneksi.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff ovat 49er FX -luokan EM-kisoissa kahden päivän jälkeen sijalla 14. Tänään kaksikko purjehti sijat seitsemän, seitsemän ja 20.

– Ensimmäinen ja toinen lähtö menivät hyvin aika kovassa kelissä. Vauhtimme oli hyvää. Kolmannessa lähdössä meillä oli startissa tilanne, kun tuulenpuoleinen vene ajoi meitä päin ja Noora sai siipeä kylkeen. Hän on onneksi nyt ok, mutta kyllä se otti päähän, kun hyvä vauhtimme hyytyi. Kolme karsintalähtöä on vielä jäljellä, ja olemme kokonaistilanteeseen tyytyväisiä, Wulff kommentoi.

Ateenassa päästiin tänään vihdoin kilpailemaan, ja Finnjollat saivat purjehdittua kohtalaisessa etelätuulessa kolme EM-lähtöä. Suomalaiset ovat melko kaukana kärkikymmeniköstä, mutta lähtöjä on vielä reilusti jäljellä. Oskari Muhonen on 26. ja Tapio Nirkko 31. Nirkolle oli merkitty ensimmäisestä lähdöstä virheellisesti DNF, mutta pisteet korjattiin illalla.

– Sain ensimmäisessä lähdössä hyvän startin, mutta ensimmäisellä merkillä tein ison arviointivirheen ja jäin jumiin ryhmän alle. Sain myös siinä hässäkässä lipun. Toisessa olin kujalla tuulen kanssa, mutta kolmannessa tein onneksi kelvollisen tuloksen (seitsemäs). Loppuviikkoon pitää saada helppoutta ja vapautta, jos mielii pääsyä peliin vielä, Nirkko sanaili.

Kokonaistilanne, EM:

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 10.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 14.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 26.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 30.
Ronja Grönblom/Veera Hokka: 44.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 54.

Finnjollien EM-kisat ja maapaikkakarsinta: 13.-18.5., Ateena: http://2019.finneuropeans.org
Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien EM-kisat: 13.-19.5., Weymouth: https://49er.org/event/2019-european-championship/

Kuva: Martin Gahmberg