16.05.2019

EM: Kurtbay/Keskinen kiiti kahdeksanneksi – Ruskola/Wulff 14:ntenä

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen olivat huippukiidossa Weymouthissa myös tänään. Sijat 10, kaksi ja 10 nostivat suomalaisen Nacra-tiimin EM-kisoissa jo kahdeksanneksi!

– Ensimmäisessä lähdössä keli oli kevyempi kuin arvelimme. Olimme ensimmäisellä ylämerkillä kaukana kärjestä, mutta onnistuimme ohittamaan veneitä kisan mittaan ja pääsimme maaliin kymmenentenä. Seuraavaan lähtöön tuli kiire säätöjen kanssa, mutta purjehdimme hyvin. Kolmannessa lähdössä saimme hieman takkiin myötätuuliosuuksilla. Olemme päivään kokonaisuutena tyytyväisiä, Kurtbay sanoi.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kokivat haasteita vauhtinsa kanssa ja ovat EM-kisojen 49er FX:n kokonaistilanteessa sijalla 14.

– Meillä oli tänään aika paljon vaikeampi päivä. Kisasimme  ulommalla rata-alueella aallokossa, emmekä löytäneet oikein vauhtiamme. Kaikki oli siksi hankalampaa. Yritämme nyt vain oppia näistä olosuhteista jatkoa varten. Huomenna on ohjelmassa kaksi lähtöä, Wulff ennakoi jatkuvia kultafinaaleita.

Ronja Grönblom ja Veera Hokka kohensivat tänään kokonaistilanteessa asemiaan 38:nneksi. He purjehtivat hopeafinaaleissa sijat 16, kahdeksan ja kolme.

Ateenassa kilpailtavat Finnjollien EM-kisat ja Tokion 2020 olympialaisten maapaikkakarsinta ovat olleet suomalaisille vaikeat. Oskari Muhonen on kahdeksan lähdön jälkeen 28:ntena ja Tapio Nirkko 30:ntena.

– Otin tosi hyvät startit kaikissa kolmessa lähdössä ja pääsin toteuttamaan sitä, mitä halusin, mutta se ei toiminut yhtään. Niillä starteilla olisi kaikissa lähdöissä pitänyt olla 10 parhaan joukossa. Nihkeätä on ollut, ja maapaikat ovat taitaneet minulta ja Okkilta karata, Nirkko kommentoi hänen ja Muhosen maapaikkajahtia.

– Aika hankalaa oli taas. Vähän oli taktisia vaikeuksia, ja kun en saanut myötätuuliosuuksia toimimaan entiseen malliin, niin oli aika vaikea nousta, mikäli ensimmäinen vastatuuliosuus oli mennyt huonosti, Muhonen kertoi.

Ateenassa jaetaan neljä maapaikkaa Tokion olympialaisiin.

Kokonaistilanne, EM (maajoukkue ja haastajat):

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 8.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 14.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 28.
Tapio Nirkko, Finnjolla: 30.
Ronja Grönblom/Veera Hokka: 38.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 52.

Finnjollien EM-kisat ja maapaikkakarsinta: 13.-18.5., Ateena: http://2019.finneuropeans.org
Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien EM-kisat: 13.-19.5., Weymouth: https://49er.org/event/2019-european-championship/

Kuva: Martin Gahmberg