18.05.2019

EM: Kurtbay/Keskinen 11:s, Ruskola/Wulff 16:s – Muhonen neljäs alle 23-vuotiaissa

Sinem Kurtbay ja Akseli Keskinen purjehtivat loistavan EM-regatan Nacra 17 -luokassa Englannin Weymouthissa. He olivat viimeiseen lähtöön asti kiinni 10 parhaan mitalilähtöpaikassa, mutta unelma lipui lopulta kolmen pisteen päähän, kun kokeneet Australian Nathan Outteridge ja Haylee Outteridge onnistuivat nousemaan kymmenenneksi. Näin heidän sijoituksensa avoimessa EM-regatassa on 11:s ja eurooppalaisista venekunnista kahdeksas.
– Emme olleet tänään ihan oikeissa paikoissa, mutta olimme totuuden nimisssä myös vähän epäonnisia. Kokonaisuutena olemme superonnellisia viikosta, Kurtbay sanoi.

Noora Ruskola ja Mikaela Wulff päättivät kilpaillut 49er FX -luokan avoimet EM-kilpailut sijaan 16. Kaksikko oli viikon alussa erittäin vahva ja onnistui myös päättämään sen tyylillä. Ruskola/Wulff oli eurooppalaisista 10:nneksi paras tiimi.
– Ensimmäisessä lähdössä valitsimme väärän lottoarvan ja lähdimme väärään laitaan. Se maksoi kevyessä kelissä paljon. Toinen lähtöhän meni erittäin jees, Wulff iloitsi viimeisen lähdön toisesta sijasta.

Finnjollien EM-kilpailut ja olympiamaapaikkakarsinta Kreikan Ateenassa päättyivät suomalaisittain mollivoittoisesti. Tapio Nirkko oli lopputuloksissa 31., Oskari Muhonen 32. ja Waltteri Moisio 67. Muhonen sijoittui lisäksi alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa neljänneksi.
– Tein regatan aikana liian paljon liian isoja virheitä. Jos olisin pystynyt edes kohtuulliseen suoritukseen, olisi tilanne voinut olla olennaisesti parempi. Nyt olympiamaapaikan tavoittelu jää ensi kevääseen. Suomen tilanne ei ole helppo, sillä paikkoja on jaossa enää vain yksi ja moni kova eurooppalainen maa on yhä sitä vailla, Nirkko kommentoi.
– Aika vaikea kisa oli. Taktiikkani ei oikein onnistunut ja lenssivauhtini oli hukassa. Ei kai tässä muuta kuin eteenpäin, pettynyt Muhonen sanoi.

Tokion olympialaisten esikisoissa elokuussa Suomea edustavat 49er FX -luokassa Ruskola/Wulff ja Finnjollissa Tapio Nirkko. Edustajat ratkaistiin EM-menestyksen (ennalta sovittu karsintakilpailu) perusteella.

Lopulliset sijoitukset, avoimet EM-kilpailut:

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 11.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 16. (10:nneksi paras eurooppalainen tiimi)
Tapio Nirkko, Finnjolla: 31.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 32. (U23-EM-kilpailussa neljäs)
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 44.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 52.
Waltteri Moisio, Finnjolla: 67.

Finnjollien tulokset: http://2019.finneuropeans.org
Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien tulokset: https://49er.org/event/2019-european-championship/

Kuva: Martin Gahmberg