08.12.2019

Ei maapaikkaa Aucklandista – Grönblom/Hokka alle 23-vuotiaiden ykköstiimi

Olympiapurjehduksen Nacra 17-, 49er FX- ja 49er-luokkien MM-kilpailut ja Tokion maapaikkakarsinta päättyivät viime yönä Suomen aikaa Uuden-Seelannin Aucklandissa. Suomen parhaasta sijoituksesta (18:s) vastasi nuori 49er FX -tiimi Ronja Grönblom/Veera Hokka, joka taisteli viimeiseen lähtöön asti olympiamaapaikasta.
Ruotsi kiilasi pisteellä Suomen ohi ja nappasi näin viimeisen todennäköiseen maapaikkaan  oikeuttavan sijan Aucklandista.
– Tänään tuuli kovempaa, ja vauhtimme toimi erinomaisesti. Ensimmäisessä lähdössä kaaduimme harmittavasti viimeisellä osuudella, Grönblom, 19, kommentoi noin 10 sijan menetystä.
– Meitä harmittaa luonnollisesti se, että maapaikka jäi pisteen päähän, mutta kokonaisuutena olemme kilpailuun tyytyväisiä. Meitä lohduttaa myös sijoittuminen alle 23-vuotiaiden parhaaksi tiimiksi.
Maajoukkuepurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff kärsivät karsinnoissa etenkin heikoista starteista. Paikka hopeafinaalissa oli suuri pettymys.
– Emme purjehtineet tässä kilpailussa ja näissä olosuhteissa omalla tasollamme, mutta selitykset eivät nyt auta. Kova työ jatkuu, Wulff summasi tiiminsä ajatukset.
Nacra 17 -venekunta Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen jäi niin ikään hopeafinaaleihin, mutta näytti siellä osaamisensa ja voitti ryhmän ylivoimaisesti.
– Sinem ja Akseli osoittivat hopeafinaaleissa todellisen tasonsa ja nousivat lopputuloksissa seitsemänneksi parhaaksi karsijamaaksi. Tämä sijoitus voi olla Suomelle vielä arvossaan, mikäli useampi maanosa jättää maapaikkansa käyttämättä, päävalmentaja Joakim Wilenius arvioi.
– Ronja ja Veera purjehtivat hienon MM-kilpailun ja taistelivat viimeiseen asti maapaikasta. 18:s sija on nuorilta tytöiltä huippusuoritus, Wilenius kiittelee.
Suomella on vielä mahdollisuus saavuttaa Tokion olympiamaapaikat Genovan maailmancupissa niin Nacra 17-,  49er FX- kuin Finnjolla-luokissakin. Maailmancup kilpaillaan 13.-19. huhtikuuta Italiassa. Jaossa on kaikissa luokissa vielä yksi Euroopan maanosapaikka.
– Genova on nyt näiden tiimien osalta kevään tärkein kilpailu. Maapaikan jo saavuttaneiden luokkien (Laser standard, Laser radial ja RS:X) osalta tähtäin on jo vahvasti Tokiossa, Wilenius summaa.

MM-tulokset, Auckland:

49er FX, Ronja Grönblom/Veera Hokka: 18. (1. U23)
49er FX, Noora Ruskola/Mikaela Wulff: 31.
49er FX, Sirre Kronlöf/Selma Valjus: 37.
Nacra 17, Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen: 27.
49er: Juho Kotiranta ja Robin Berner: 69.

Juho Kotiranta ja Robin Berner, 49er

Tulokset: https://nacra17.org/events/2019-world-championship/?event_id=8530

 

Artikkelikuva: Sailing Energy