17.10.2018

EBA rantautuu Suomeen

Read the article in English on EBA website.

European Boating Associatonin (EBA) General Assembly -kokouksessa 19.-20. lokakuuta pureudutaan ajankohtaisiin kansainvälisiin veneilyasioihin.

European Boating Association on vuonna 1982 perustettu Euroopan maiden yhteinen, hyvin poliittisia lausuntoja antava ammattitaitoinen ryhmittymä, jonka tarkoituksena on edistää matkaveneilyä koko Euroopassa, niin merillä, sisävesillä kuin jokialueillakin. Ryhmän tavoitteena on kehittää etenkin ympäristöön, tekniikkaan ja sääntöihin liittyviä asioita. EBA kokoontuu General Assembly -kokousten osalta kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä.

EBA:n puheenjohtaja edustaa kokouksissa tehtyjen päätösten ja lausuntojen kautta vapaa-ajan veneilijöiden kantoja eurooppalaisessa päätöksenteossa, myös EU-direktiivitasolla.

– EBA:n tarkoituksena on edustaa eurooppalaisia huviveneilijöitä edistäen turvallista, esteetöntä ja ympäristöystävällistä huviveneilyä. Tämä voidaan tehdä jakamalla ja hyväksymällä lausuntoja General Assembly -kokouksissa, joissa EBA-päätökset tehdään. Aktiivinen jäsenosallistuminen on välttämätöntä, ja olemme erittäin kiitollisia edustajien panostuksesta, EBA:n puheenjohtaja Willem Dekker kertoo.

Suomen Purjehdus ja Veneilylle on tärkeää olla mukana vaikuttamassa EBA:ssa, sillä kokouksissa käsitellään Suomenkin kannalta ajankohtaisia kysymyksiä, kuten turvallisuus-, koulutus- ja ympäristöasioita. Lisäksi suomalaisia näkökantoja arvostetaan verkoston toiminnassa.

Helsingissä pidettävässä kokouksessa tullaan käsittelemään monia merkittäviä asioita, kuten Brexitin veneilijöille aiheuttamia muutoksia kansainvälisillä vesillä, sillä brittien erotessa EU:sta veneily sinne tai sieltä vaikeutuu. Ympäristöasioista isoina tarkastelun kohteina ovat laivojen jätteiden jättö satamiin, merialuesuunnittelu tuulimyllyjen osalta sekä myrkkymaalit. Myrkkymaalit on teema, joka jakaa hieman EBA-maita, sillä vedet ovat erilaisia: Pohjoisen makeissa vesissä ei tarvita niin myrkyllisiä maaleja kuin esimerkiksi Välimerellä, jossa veden suolapitoisuus on korkea. Lisäksi kokouksessa käsitellään vesistömatkailua ja veneiden elinkaaren päättymistä.

Willem Dekker on toiminut kahdeksan vuotta EBA:n puheenjohtajana.

Kokoukseen osallistuu seuraavien maiden veneilyn kattojärjestöt:
Cruising Club der Schweiz – Cruising Club de Suisse, Danmarks Fritidssejler Union, Dansk Sejlunion, Danske Tursejlere, DBA – The Barge Association, Deniz Ticaret Odasi, Deutscher Motoryachtverband, Deutscher Segler-Verband e.V., Fédération Française de Voile, Federazione Italiana Vela, Irish Sailing, Kongelig Norsk Båtforbund, Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club – Verbond Nederlandse Motorbootsport, Landelijke Bond Waterrecreatie Beoefening Motoryachting, Norges Seilforbund, Royal Yachting Association, Suomen Purjehdus ja Veneily, Svenska Båtunionen, Österreichischer Segel-Verband.

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Google Earth