04.06.2021

Blue Ocean Baltic 600 Race luo uusia perinteitä Itämerelle

Ocean Racing Alliance (ORA) yhdessä NJK:n ja ja HSK:n kanssa käynnisti uuden purjehduskilpailuperinteen Itämerelle, kun Blue Ocean Baltic 600 Race starttasi torstaina 3. kesäkuuta. Kilpailun 645 merimailin reitille osallistuu tänä vuonna enintään 15 kutsuttua venekuntaa, joukossa Suomen nopeimmat avomeriveneet.

Kilpailun 645 merimailin matka on pidempi ja vaativampi kuin missään Itämerellä järjestettävässä kisassa, ja merialue tarjoaa purjehtijoille haasteen, joka on verrannollinen purjehduksen ikonisimpiin avomerikilpailuihin kuten Fastnet, Sydney-Hobart.

Kilpailu starttasi Hernesaaren edustalta torstaina kello 19.00, josta veneet jatkoivat kohti Ruotsia. Almagrundetin majakan kierrettyään veneet suuntaavat kohti etelää ja Gotlannin eteläkärkeä, jonka kierrettyään kohti maalia Helsinkiin. Veneiden matka-ajat ovat nopeudesta riippuen muutamasta päivästä viikkoon.

Kilpailu tullaan 2022 alkaen järjestämään joka toinen vuosi, yhteistyössä merkittävien kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Tänä vuonna kisan pääyhteistyökumppanina toimii Blue Ocean Oy Ab, joka on Pohjoismaiden johtava venevälittäjä.

Kilpailun päämääränä on myös kestävän kehityksen esille tuominen ja Itämeren suojelun ja hyvinvoinnin edistäminen. Purjehdus on lajina kestävän kehityksen malliesimerkki, liikkumismuotona päästövapaa.

Purjehduskilpailu järjestetään terveysturvallisesti kutsukilpailuna ilman yleisöä. Kilpailu voi seurata eri some-kanavissa ja medioissa.

Tracking: https://sportrec.eu/ui/#1gbcc1g

Kisan kotisivut: http://baltic600.org

Kisan vastuuhenkilö: Blue Ocean Baltic 600 Race, Ari Känsäkoski, +358 40 354 69 14