23.01.2017

Aurinkoinen Miami avaa suomalaisten maailmancup-kauden

Olympialuokkien maailmancupin vuoden 2017 ensimmäinen osakilpailu purjehditaan Miamissa. Tiistaina alkavassa kilpailussa ovat purjehdusmaajoukkueesta mukana Tuuli Petäjä-Sirén (RS:X), Monika Mikkola (Laser radial), Kaarle Tapper (Laser standard) ja Noora Ruskola/Mikaela Wulff (49er FX).

– Tuntui oikein mukavalta päästä taas laudan päälle ja nähdä aurinkoa syksyn kotimaan treenin jälkeen. Haen Miamista ennen kaikkea vesitunteja ja hyvää fiilistä. Vuosi on vasta aluillaan, Rion jälkeen arkkitehdiksi valmistunut Petäjä-Sirén sanoo.

Tapper kiidätti Laser standardiaan jo uuden vuoden jälkeen Espanjan Cadizissa pidetyllä treenileirillä.

– Lähden hyvissä tunnelmissa kisaan. Vene on kulkenut hyvin, Tapper kertoo.

Vasta loppuvuodesta yhteistyön aloittaneet Ruskola ja Wulff suuntaavat luottavaisin mielin 49er FX:llään maailmancupiin.

– Olemme pysyneet harjoituskisoissa yllättävän hyvin muiden mukana. Tottakai meillä on paljon kehitettävää, mutta on kiva huomata, ettemme ole ihan vastaantulijoita. Ehkä aiheutamme vähän hämmennystä kilpakumppaneissamme, Ruskola ja Wulff virnistävät.

Ruskola kipparoi 49er FX:ää Rion olympialaisissa, ja Wulff kilpaili luokassa vuonna 2013 Silja Lehtisen gastina. Myöhemmin keväällä Ruskola ja Wulff aikovat testata taitojaan Wulffille tutussa naisten 470-luokassa.

Miamissa ovat kilpailemassa suomalaisista myös Oskari Muhonen ja Mikael Hyryläinen (Finnjolla). Kilpailu päättyy lauantaina ja sunnuntaina (veneluokasta riippuen) kilpailtaviin mitalilähtöihin.

Miamin maailmancup: http://www.sailing.org/news/41528.php#.WIYnP4fyj88