05.03.2021

Ari Huusela saapui maaliin – onnittelut historiallisesta saavutuksesta!

Ari Huusela saapui maailmanympäripurjehduskilpailu Vendée Globen maaliin Ranskan Les Sables-Olonneen tänään aamulla. Huusela sai rannoilla ja vesillä sankarin vastaanoton. Hän ylitti maalilinjan 36 päivää Yannick Bestavenin ja Charlie Dalinin jälkeen 25:ntena purjehtijana. Huuselan yksinpurjehdus maapallon ympäri kesti hieman alle 117 päivää.

– Tuntui todella hyvältä nähdä ihmiset rannalla. En olisi voinut ikinä kuvitella, että niin moni tulee vastaanottamaan minua, Happy Sailoriksi kutsuttu Huusela sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hän säilytti positiivisen asenteensa läpi kilpailun, vaikka haasteita mahtui matkaan.

– Kilpailun alku oli todella vaikea säärintamien puolesta. Veneeni kaatui, masto osui veneen ja tipuin toiselle puolelle venettä. Onneksi osasin tehdä oikeat asiat ja pelastaa veneen loukkaamatta itseäni. Muutamaa päivää myöhemmin heräsin siihen, että kaikki sähköt olivat menneet poikki. Sama tilanne oli onneksi tapahtunut aiemmin, joten osasin varaosien avulla palauttaa elektronisten laitteiden toiminnan yksi kerrallaan.

Huuselan tavoitteena oli purjehtia vene ehjänä maaliin – ja sen hän myös teki. Myös itse purjehtija näytti maalissa hyvinvoivalta.

– Pidin itseni ja veneeni hyvässä kunnossa ottamalla mahdollisimman rennosti. En tehnyt raskaita manöövereitä yhtä paljon kuin sijoituksista kamppailleet kärkiveneet. 

Ari Huusela on ensimmäinen Vendée Globeen startannut pohjoismaalainen purjehtija – ja näin ollen myös ensimmäinen maaliin saapunut.

Suomen Purjehdus ja Veneily onnittelee Ari Huuselaa huikeasta ja historiallisesta saavutuksesta!

Kuva: Ari Huusela/Vendée Globe

Katso Ari Huuselan tunnelmallinen maaliintulo ja lehdistötilaisuus videolta: