31.07.2021

Alexander Lindholm F4-luokan osakilpailuvoittoon ja kokonaiskilpailun kärkeen Kotkassa

Ratamoottoriveneilyn SM-sarja RaceWKND!:n neljäs osakilpailu Kotkassa päättyi lajin hallitsevan maailmanmestarin Alexander Lindholmin voittoon. Toisella peräkkäisellä osakilpailuvoitollaan Lindholm myös siirtyi sarjan kokonaiskilpailussa niukkaan johtoon ennen sarjan viimeistä osakilpailua Jyväskylässä 21.-22.8.

– Tosi hyvät fiilikset. Vaikka aika-ajot eivät menneetkään ihan putkeen, niin kisassa kulki lujaa, Lindholm kertoo.

Lindholm voitti Kotkassa kolme ensimmäistä heatia ja jätti voiton jo varmistuttua viimeisen lähdön kokonaan väliin.

– Ruotsin MM-kisoihin on vain kaksi viikkoa aikaa, eikä haluta antaa pienintäkään mahdollisuutta, että veneessä menisi jotain rikki ennen sitä, Lindholm kertoo.

Toiseksi Kotkassa sijoittui Sami Reinikainen ja kolmanneksi ajoi Viron Stefan Arand. Kärkikolmikko ei ollut yllätys, sillä samat nimet ovat löytyneet kärkisijoilta edellisissäkin osakilpailuissa. Sarjan kärkeen ohi Arandin nousi nyt Lindholm, jolla on koossa 50 pistettä. Kolmen pisteen päässä kärkkyy kaksikko Reinikainen-Arand. Tämä tarkoittaa kihelmöivän jännittävää päätösosakilpailua Jyväskylässä.

Myös Reinikainen oli tyytyväinen viikonlopun tuloksiin.

– Ihan hyvät fiilikset tuloksesta. Aika-ajot meni hyvin, mutta Lindholmilla oli kovempi kyyti. Hienoa viikonlopussa oli myös, että tyttäreni Adele Servin ajoi ensimmäisen osakilpailuvoittonsa SJ10-luokassa, sanoi Reinikainen kilpailun jälkeen.

– Jyväskylässä pitää kaiken mennä putkeen. Vaaditaan ehkä onneakin tai toisten epäonnea. Virheisiin ei ole varaa, kertoo Reinikainen lähtökohdistaan sarjan finaaliin.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan Jyväskylässä 21.-22.8.

ISTV ja RUUTU näyttävät kauden kaikki osakilpailut suorana: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/istv-urheilu

Tulokset: https://www.racewknd.com/fi/standings2021
Kuva: Saku Sydänmaanlakka