Alec Weckström sijoittui MM-pisteissä neljänneksi,
18.12.2022

Alec Weckström neljäs F1-kauden finaalissa – Sami Seliön kausi päättyi pettymykseen

Gillman Racing-tallissa ajava Alec Weckström, 24, sijoittui ratamoottoriveneilyn F1-sarjan viimeisessä osakilpailussa neljänneksi. Neljäs on Weckströmin sijoitus myös MM-pisteissä.

Weckströmin vahvuus on tällä kaudella ollut vauhdin lisäksi tasaisuus. Weckström ajoi maaliin yhtä vaille kaikissa osakilpailuissa sijoittuen jokaisessa neljän parhaan joukkoon.

– Viikonlopun kisat meni hyvin siihen nähden, että meillä uupui moottorista 500 rpm molemmissa kisoissa. Syytä ei koskaan onnistuttu löytämään. Hyväksyimme, että kärkikamppailuihin ei valitettavasti tällä kertaa ollut mitään asiaa ja lähdimme hakemaan omaa maksimaalista suoritusta ja siinä onnistuimme molemmissa kilpailuissa, kertoi Weckström.

Kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön kausi päättyi pettymykseen. Seliö oli matkalla kovaan aika-ajotulokseen, kunnes nopean kierroksen puolivälissä polttoainepaineet putosivat ja jalka oli nostettava kaasulta.

Seliön aiemmin ajama aika riitti neljänteen sijaan, mutta veneen toisen ponttonin liitoskohtaan oli tullut niin iso halkeama, että vene ei ollut enää ajokelpoinen MM-finaalissa.

– Kyllä sitä välillä miettii, että mitä sitä on tullut tehtyä, kun tuuri on tällainen. Nopealla kierroksella polttoaineen paineet laskivat, joten oli hellitettävä. Keltaisella poijulla kuulin pamahduksen ja tunsin, että veneestäni meni jotain rikki. Pettymys on suuri, koska kilpailimme tiimimme kotivesillä, kertoi Seliö Sharjah Teamin tiedotteessa.

Seliö on ajanut koko kauden aivan terävimmässä kärjessä, mutta kilpailut ovat keskeytyneet joko tekniseen ongelmaan tai kilpatoverin virheeseen. Ainoassa maaliin asti päättyneessä kilpailussaan Seliö ajoi toiseksi. Seliö jatkaa uraansa tulevalla kaudella Sharjah Teamissä.

Kauden huipennus oli dramaattinen. Team Swedenin Jonas Andersson oli matkalla toiseen peräkkäiseen maailmanmestaruuteensa, kunnes kierroksella 29 hän keskeytti kilpailun ensimmäiseltä tilalta. Näin mestaruus valui kolmen pisteen erolla Yhdysvaltain Shaun Torrentelle.

Anderssonin tallikaverina ajava Kalle Viippo ajoi osakilpailun viidenneksi. Kauden mittaan kovaakin vauhtia esittänyt Viippo oli MM-pisteissä kymmenes.

Loppukaudeksi Weckströmin tallikaveriksi Gillman Racingille siirtynyt Filip Roms ei päässyt maaliin ajamissaan kilpailuissa.

F1-veneiden MM-sarjassa on vahva suomalaisedustus myös ensi kaudella, joka käynnistyy 24.–26. helmikuuta Toba Laken radalla Indonesiassa.

Tulokset ja seuranta: Seuraa F1-kilpailuita ja tuloksia osoitteessa F1H2O.COM ja suomenkielisiä juttuja osoitteessa spv.fi

Kuva: Simon Palfrader

Lisätiedot: Tuomas Finne, tuomas.finne@spv.fi, 050 3883 775

Seliön kausi oli epäonninen
Seliön kausi oli epäonninen, kuva Simon Palfrader

Kalle Viippo sijoittui F1-finaalissa viidenneksi
Kalle Viippo sijoittui F1-finaalissa viidenneksi, kuva Simon Palfrader

Filip Roms ajoi loppukauden Alec Weckströmin tallikaverina
Filip Roms ajoi loppukauden Alec Weckströmin tallikaverina, Kuva Simon Palfrader