Alec Weckström F1
25.09.2022

Alec Weckström kolmanneksi Italian F1-osakilpailussa

Alec Weckström nappasi Italian San Nazzarossa lauantaina ajetussa ratamoottoriveneilyn F1-luokan maailmanmestaruussarjan osakilpailussa kolmannen sijan. Weckström, 24, kuuluu sarjan tulevaisuuden lupauksiin. Viime kaudella hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Viikonloppuna ajettiin kaksi osakilpailua. Sunnuntain osakilpailun Gillman Racingiä edustava Weckström joutui keskeyttämään.

Sami Seliön viikonloppu lähti vakuuttavasti käyntiin ensimmäisen osakilpailun aika-ajojen toisella sijalla. Lauantain kilpailussa Seliö oli hyvissä asemissa toisena, kunnes 16. kierroksella hän joutui keskeyttämään kolarin seurauksena ohittaessaan kierroksella Norjan Marit Stromoyta. Edellisen osakilpailun Ranskassa Seliö joutui keskeyttämään kärkipaikalta, joten kausi on lähtenyt epäonnisesti käyntiin. Seliö kuuluu lajin suuriin nimiin ja on kaksinkertainen maailmanmestari.

– Eilen meni varma kakkossija norjalaisten hölmöilyyn. Meillä oli hyvä vauhti ja veneessä hyvä balanssi, kunnes jostain käsittämättömästä syystä kierroksella ohitettavana ollut Stromoy sai radiostaan ohjeen kääntää veneensä minua päin. Vaarallista touhua. He molemmat saivat tilanteesta varoituksen, mutta se ei paljoa lämmittänyt, Seliö kertasi lauantain kohutilannetta.

Sunnuntain kilpailuun Team Sharjahia edustava Seliö ei startannut, mutta oli jatkuvassa radioyhteydessä nuoreen tallikaveriinsa, Hollannin Ferdinand Zandbergeniin. Kokeneen kollegan neuvoista oli selvästi hyötyä, sillä hollantilainen ajoi kilpailussa uransa avausvoittoon.  Lauantain osakilpailun voitto puolestaan meni mm-sarjaa johtavalle Yhdysvaltain Shaun Torrentelle.

Team Swedeniä edustava Kalle Viippo sijoittui lauantain kilpailussa seitsemänneksi. Sunnuntai päättyi Weckströmin tapaan keskeytykseen. MM-taulukossa Weckström ja Viippo ovat hyvissä iskuasemissa sijoilla kuusi ja seitsemän. Gillman Racingin kanssa sopimuksen tehnyt kokenut Filip Roms ei startannut vielä Italian osakilpailuihin.

Kuva: Vittorio Ubertone

F1 Sami Seliö
Sharjah Team #11 Sami Seliö (kuvassa oikealla) nostetaan turvaveneeseen.