30.07.2017

49erin, 49er FX:n ja Nacra 17:n EM-taistelu alkoi Kielissä

Purjehduksen olympialuokkien elo-syyskuun tiukka arvokilpailuputki alkoi 49er- ja 49er FX -luokkien osalta tänään Saksan Kielissä. Euroopan mestaruuksista Kielissä kilpaillaan myös lentävässä Nacra 17 -luokassa, jossa kilpailulähdöt alkavat maanantaina.

Maajoukkuepurjehtijat Noora Ruskola ja Mikaela Wulff aloittivat 49er FX -regatan tasaisilla tuloksilla, kun he ehtivät maaliin seitsemäntenä, kymmenentenä ja seitsemäntenä. Ensimmäisen päivän jälkeen Ruskola/Wulff on sijalla 20. Purjehtijat on runsaan osanoton vuoksi jaettu kolmeen ryhmään.

– Kaikki ne asiat, joihin keskityimme treenileirillämme, sujuivat tänään hyvin. Olemme kehittyneet erityisesti starteissa ja vastatuuliosuuksien venetuntumassa. Myös kommunikointimme veneessä on parantunut, Wulff iloitsee.

Ruskola ja Wulff ovat purjehtineet yhdessä vasta vuoden alusta. Toukokuussa he päättivät tavoitella 470-luokan sijaan Tokion-olympiapaikkaa 49er FX:ssä. 49erissa Suomea edustavat maajoukkueen haastajaryhmään kuuluvat Victor Silén ja Christoffer Silén.

Myös Nacra 17:ssä kilpailevat Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen ovat tuore tiimi. He ehtivät tutustua vauhdikkaaseen Nacraan puolisen vuotta ennen kuin saivat uuden olympiamallin, kantosiipien avulla lentävän veneensä noin kuukausi sitten.

– Tämän viikon tavoitteena on yksinkertaisesti pitää vene vakaana ja nopeana. Testaamme yhä uusia tapoja purjehtia venettä, ja sitä jatkamme kilpailussakin. Toki tavoitteenamme on pitää silmät myös kilparadalla, Kurtbay naurahtaa.

Kurtbay ja Järvinen purjehtivat sunnuntain harjoituskilpailussa hienosti yhdeksänneksi.

49er- ja 49er FX -tulokset: http://49er.org/event/2017-european-championship/

Nacra 17 -tulokset: http://nacra17.org/events/2017-european-championship/

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedotus seuraa 4. elokuuta päättyviä EM-kilpailuita aktiivisesti Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/ ja ratkaisupäivinä mediatiedottein.