10.03.2024

49er- ja 49er FX -luokkien MM-kisat päätökseen

49er- ja 49er FX -luokkien kuusipäiväinen MM-regatta päättyi tänään Lanzarotella. Ronja Grönblom ja Veera Hokkaolivat kisan 27., Oskari Muhonen ja Edvard Bremer 35., kun taas Juuso Roihu ja Lasse Lindell olivat kokonaistulosten 38. Suomalaisten parhaaksi kisasuoritukseksi jäi Grönblomin ja Hokan kolme lähtövoittoa toisena finaalipäivänä. 

– Vähän ristiriitainen tunnelma jäi kisasta. Harmitti tosi paljon, että jäimme hopeafinaaleihin, mutta olemme kuitenkin suhteellisen tyytyväisiä suoritukseen kovatasoisessa hopealaivueessa. Seuraava yritys tulee nopeasti vastaan Palmalla, ennen Last Chance -regattaa ja EM-kisoja, kommentoivat Ronja Grönblom ja Veera Hokka.

Suomen 49er-tiimit kisasivat niin ikään hopeafinaaleissa.

– Kaksijakoiset tunnelmat kisoista. Ihan hyviä juttuja, mutta ei mitään huippusuorituksia. Olimme tasapaksulla suorituksella karsintarajojen sisällä, joten se on tietysti positiivinen juttu, että perustekemiselläkin olisi riittänyt maapaikkaan näistä kisoista, Oskari Muhonen toteaa.

– Emme ole tyytyväisiä tulokseen, sillä tavoittelimme kultalaivutetta. Meillä oli kuitenkin paljon hyvää tekemistä, ja olemme selvästi ottaneet ison askeleen eteenpäin vauhdillisesti, taktisesti, ja starttien osalta edeltäviin MM-kisoihin verrattuna. Saavutimme myös ensimmäisen lähtövoiton Lassen kanssa, mikä oli ihan siistiä. Seuraava mahdollisuus kultafinaaleihin tulee EM-kisoissa toukokuussa, sillä Last Chance -regatassa kisaamme vain niitä maita vastaan, jotka eivät ole vielä karsineet olympialaisiin, Juuso Roihu sanoo.

Suomalaisten kevään tiukin kamppailu käydään 49er-luokkien osalta huhtikuussa, jolloin loput maapaikat Pariisin kesäolympialaisiin ovat jaossa. Last Chance -karsinnat kilpaillaan 21.-27. huhtikuuta.

MM-kisojen lopputulokset löytyy tästä.

Artikkelikuva: Sailing Energy / Lanzarote Sailing Center

Sailing Team Finlandin kilpailukalenteri 2024
4.-10.3. 49er ja 49erFX MM-kisat, Lanzarote, Espanja
19.-23.3. Formula Kite EM, Murcia, Espanja
1.-6.4. Palman maailmancup, Palma, Mallorca
21.-27.4. Last Chance, Ranskan olympiaviikko, Hyères (olympiakarsinta)
7.-12.5. 49er-, 49erFX- EM kisat ja Nacra 17 MM-kisat, La Grande Motte, Ranska
14.-19.5. Formula Kite MM, Hyeres, Ranska
28.7.-8.8. Pariisin 2024 kesäolympialaiset, Marseille, Ranska