Veneilyn viikkokatsaus: Purjehdusliiga jatkuu ja puuveneet hurmaavat
Suomen Purjehdus ja Veneily kokoaa elo-syyskuussa veneily- ja purjehdustapahtumat yhteen joka viikko. Kerromme alkaneen viikon tulevista tapahtumista ja poimimme tunnelmia ja tuloksia edellisen viikon kilpailuista sekä muista tapahtumista. Luokkaliitot ja seurat voivat toimittaa viikkokatsaukseen tarkoitettuja lyhyitä uutisia (tulevat ja juuri päättyneet tapahtumat) kuvineen ja linkkeineen (kilpailuinfo/tulokset) maanantaisin kello 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi. Viikkokatsaukset julkaistaan maanantai-iltapäivisin.
Tapahtuu tällä viikolla:
Purjehdusliigan semifinaalit jatkuvat Helsingissä
Suomen Purjehdusliigan ensimmäiset neljä finalistia saatiin selville toissa viikonloppuna Ahvenanmaalla. Perjantaista sunnuntaihin 3.-5. syyskuuta kilpaillaan toinen semifinaali Helsingin Kulosaaressa.
Joukkueista mukana ovat BS Women, NPS, TPS, WNYC, HSS, HtPS, BSF, N, ESF Youth, ÅSS Women, WSF 2 ja BS 2.
Seuraa liigaa suorana SAP Sailingista.
Vielä ehdit mukaan syksyn kisoihin:
Tutustu syyskuun kilpailutarjontaan ja katso tulokset Manage2Sailissa.
Tervetuloa Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarvin puuvenetapahtumaan 4.9.!
Tervetuloa Hamarin purjehtijoiden ja Wilenius Båtvarv ry:n järjestämään puuvenetapahtumaan lauantaina 4.9.2021. Tapahtuma on yhteinen ponnistus suomalaisen veneilykulttuurin, puuveneiden ja merihistorian hyväksi.
Sata vuotta sitten Porvoon jokivarsi oli täynnä veneveistämöitä. Niistä on jäljellä enää Wileniuksen telakka, jonka klassikkovenetuotanto on maailmanlaajuisestikin ainutlaatuinen. Hamarissa on valmistunut aluksia jollasta kuunariin vuosisatojen ajan. Emäsalossa ja Voolahdessa rakennettiin laivoja maailman merille, Kråkössä taas toimi parhaimmillaan kymmeniä veneveistämöitä. Pellinkiläinen kalavene on yksi tunnetuimmista fiskarityypeistä. Edellisen vuosisadan nimekkäimmät suomalaiset venesuunnittelijat Gösta Kyntzell, Gustaf Estlander ja Jarl Lindblom ovat kukin asuneet ja työskennelleet Porvoossa.
Puuveneet ovat paitsi kaupungin ja merenkulun historiaa myös nykyaikaa. Ne tarjoavat ainutlaatuisia tilaisuuksia kokea vuosikymmenten ja -satojen takaisia tunnelmia ja ylläpitää eläviä traditioita. Puuvene on edelleen ekologinen, esteettinen ja uniikki käyttöesine.
Wileniuksen telakalla pääsee tutustumaan veneisiin ja juttelemaan järjestöjen edustajien ja veneilijöiden kanssa. Tilaisuudessa on buffetti, arpajaiset, elävää musiikkia ja pieniä näyttelyitä.
Lue lisää ja katso ohjelma täältä.
Tuloksia ja tunnelmia viime viikolta:
Turun Työväen Pursiseura juhli 125-vuotispäiviään
Turun Työväen Pursiseuran 125-vuotisjuhlat vietettiin seuran kotisatamassa Pitkäkarilla korona-ajan rajoitukset huomioiden. Tilaisuus aloitettiin lipunnostolla, jonka jälkeen siirryttiin alkumaljojen jälkeen ruokailemaan. Ruokailun ajan osallistujia viihdytti Turun Työväenyhdistyksen puhallinorkesteri.
Seuran ansiomerkkien jaon jälkeen orkesteriksi vaihtui Viikonloppuisät, joka soitti uudempaa ja vanhempaa iskelmä- ja tanssimusiikkia. Ilta
jatkui seurustelun ja tanssin merkeissä. Suomen Purjehdus ja Veneily onnittelee Turun Työväen Pursiseuraa!