YLÄKOULULEIRITYS

YLÄKOULULEIRITYS

Purjehduksen yläkoululeiritys on Kisakallion Urheiluopiston, urheiluakatemioiden sekä Suomen Purjehdus ja Veneilyn yhdessä toteuttama kokonaisuus. Leirityksen ”Kasva urheilijaksi” -sisällöt ovat rakennettu tukemaan nuoren urheilijan kokonaisvaltaisa kehitystä. Purjehduksen yläkoululeiritys koostuu kahdesta viiden vuorokauden yläkoululeiristä sekä yhdestä kahden vuorokauden lajileiristä. Viiden vuorokauden leirit sisältävät lajitaito-osuuksia, motoristen perustaitojen, fyysisten ominaisuuksien sekä elämäntaitojen (arjenhallinta, psyykkinen valmennus, ravinto ja lepo) kokonaisuuksia. Lajileirin painopiste on lajitaitojen puolella.

Olennaisena osana yläkoululeiritystä on myös koulunkäynnin ja urheilun yhdistäminen. Leiripäivinä opiskelu hoidetaan ohjatusti. Koulutehtäville on varattu useampi tunti jokaisena leiripäivänä. Myös kokeiden ja TET-jaksojen suorittaminen leirien aikana on mahdollista.

Yläkoululeiritys on tarkoitettu yläkouluikäisille tavoitteellisessa kilpaurheilussa mukana oleville purjehtijoille. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan koko lukuvuoden kestävään projektiin eli jokaiseen leiriin.

 ”Yläkoululeiritys tarjoaa hyvän tuen nuoren kasvussa tavoitteelliseksi urheilijaksi sekä auttaa koulunkäynnin ja urheilun yhdistämisessä. Tässä vaiheessa ei ole tärkeintä kuka on paras juuri nyt, vaan kuka on kehittyvä. Leiritys auttaa valmennusta tunnistamaan motivoituneet ja potentiaaliset urheilijat, mikä mahdollistaa jo hyvin toimivan urheilulukiovaiheen maksimaalisen hyödyntämisen.”
SPV:n valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko

Leiriviikot lukuvuonna 2021-2022

  1. leiri 19.-23.11.2021
  2. leiri 21.-25.1.2022
  3. leiri 11.-12.5.2022 (lajileiri)

Haku valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen kaudelle 2021-2022 on nyt auki! Hakuaika päättyy 30.9.2021.

Mukaan voivat hakea 7-.9.-luokan opiskelijat (06-08-syntyneet), jotka ovat mukana tavoitteellisessa kilpaurheilussa. Urheilijan ja perheen odotetaan olevan valmis sitoutumaan koko lukuvuoden kestävään projektiin eli jokaiseen leiriin.

Purjehduksen hakulomakkeen löydät tästä linkistä.
Purjehduksen lajiesitteen löydät 
tästä linkistä.