VENEILY ULKOMAILLA

Kansainvälinen huviveneenkuljettajankirja on kussakin maassa paikallisen viranomaisen myöntämä lupakirja, joka oikeuttaa kuljettamaan vapaa-ajanvenettä kansainvälisillä vesialueilla. Suomessa viranomainen on Liikenteen turvallisuusvirasto, Trafi.

Voit hakea kyseisen lupakirjan helposti SPV:n jäsenenä, kun täytät osaamisvaatimukset tai olet suorittanut venepäällikkökurssin hyväksytysti. Trafi perii pätevyyskirjasta maksun. SPV:n palvelu on maksuton jäsenetu.

Hae pätevyyttä tällä lomakkeella. Seurasi kouluttaja voi kirjoittaa sinulle myös taitotodistuksen hakemuksen liitteeksi. Taitotodistusta tarvitset, jos haluat lupakirjan ilman kurssisuoritusta. Teoriaosaamisen voit tenttiä seurassasi milloin tahansa. Sovi aika seurasi kouluttajan kanssa. Tentit tilataan SPV:ltä.

Hakemukseen liitetään: 

  • Yksi valokuva
  • Kopio ajokortista tai lääkärintodistus
  • Todistukset osaamisestasi

Hakemus lähetetään liitteineen allekirjoitettuna kirjepostissa toimistolle:

Suomen Purjehdus ja Veneily / Koulutus
Särkiniementie 5 B 62, 00210 Helsinki

Mukaan eskaadereille

SPV suosittelee jäsenseuroilleen räätälöityjä vuokravenepurjehduksia Välimerellä. Välimeren eskaaderimatkojen tavoitteena on oman veneilykauden pidentämisen lisäksi rohkaista veneilijöitä purjehdusharrastukseen ja veneilyyn myös ulkomailla.

Yhteisesti suunnitellut matkat ja SPV:n mukana olo madaltavat ensikertalaisten osallistumiskynnystä.

Ilmoittaudu mukaan! SPV:n kevätregatta suuntautuu Turkkiin.

Lue lisää ja katso seuraava SPV:n ja OnSailin yhteisen matkan kohde: http://www.onsail.fi/.

Lisätietoa: info@onsail.fi

Klikkaa kohdemaata, niin pääset tutustumaan dokumentteihin, joihin on kerätty tietoa matkaveneilijöitä kiinnostavista asioista, kuten paikallissäästä, ankkuroinnista, satamasäännöistä ja turvallisuusasioista ja tavoista. Näissä englanninkielisissä dokumenteissa on myös perustiedot kunkin maan vesikulkuneuvojen päälliköiden pätevyysvaatimuksista ja muun muassa vakuutusasioista.

Klikkaa kohdemaata:

Norja

Tanska

Ruotsi

Suomi

Viro

Latvia

Liettua

Venäjä

Puola

Saksa  

Iso-Britannia

Tietoja ovat keränneet BSCN-toiminnassa (Baltic Sea Cruising Network) mukana olevat matkapurjehtijat.

Veneily Venäjän sisävesillä, kuten Laatokassa ja Vienanmerellä, on mielenkiintoinen kokemus. Matka vaatii kuitenkin paljon tietoa ja hyvää valmistelua.

Suomalaisille on kaksi hyvää väylää Viipuriin ja Pietariin: toinen on esitteessä mainittu reitti Suomenlahdelta ja toinen on Saimaalta kanavan kautta. Saimaalta tullessa muodollisuudet hoidetaan kanavan ensimmäisellä Venäjän puoleisella Pällin sululla. Viranomaispaperit ovat molemmista suunnista tullessa samat ja lähtiessä esitetään reittisuunnitelma, josta kopio jää Venäjän viranomaisille. Lue lisää Omalla veneellä Viipuriin ja Pietariin -esitteestä.

Kiinnostus Suursaarta kohtaan on kasvussa. Kuuntele YLE radio Suomen haastattelu aiheesta.

.

Seurapurjehdus on palvelukonsepti ja palvelupaketti, jonka avulla Suomen Purjehdus ja Veneily ry auttaa ja kannustaa jäsenseurojaan järjestämään seurojen omia jäsenpurjehduksia ulkomailla.

Tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta, jotta järjestäminen olisi helppoa ja yksinkertaista ja seurat voisivat tarjota jäsenilleen uusia veneilyelämyksiä. Palvelupaketin tuottaa MIZZEN Yacht Charter yhteistyössä SPV:n kanssa, palvelupaketti on seuroille ilmainen. Seurapurjehdukset ulkomailla on mukava tapa jatkaa veneissesonkia sekä alku- että loppupäästä.

Veneilyseuran jäsenet vuokraavat purjeveneitä jostakin mielenkiintoisesta purjehduskohteesta ja tekevät viikon mittaisen yhteispurjehduksen. Ryhmällä on yhteinen reittisuunnitelma, jota kukin venekunta seuraa haluamallaan tavalla. Viikon aikana yövytään kuitenkin 1-2 kertaa samassa kohteessa ja käydään vaikka yhteisellä illallisella. Veneiden kippareina on seuran jäseniä. Miehistöt sovitaan yhdessä, usein ne kuitenkin muodostuvat luontevasti kipparin ympärille tutusta porukasta.

Veneily ulkomailla vaatii kipparilta pätevyyden, kansainvälisen huviveneenkuljettajan kirjan. Tulossa oleva purjehdusmatka antaa hyvän syyn kouluttautua ja hankkia hyödyllinen lisäpätevyys. Purjehduksien aikana voidaan myös järjestää miehistöille purjehduskursseja.

SPV:n seurapurjehduksien palvelupaketti veneilyseuroille
Seurat saavat ilmaiseksi palvelupaketin, joka sisältää
– infoillan seurapurjehduksista ulkomailla pidettynä seuran tiloissa paikan päällä.
– sopivien veneiden etsiminen seurapurjehdukselle, venevarausten hoitaminen, yhteydenpito vuokraajatahoihin, maksuliikenne.
– seurapurjehduksen kokonaisuuden koordinointi ja kasaaminen
– reittisuunnitelma ja tarpeen mukaan erilaisia ohjeistuksi, vaikkapa kauppalista.
– neuvonta, opastus (MIZZEN helpdesk) ennen matkaa.
– tarpeen mukaan myös Skype- tms. -palavereita.
Tämä paketti on seuroille ilmainen, infotilaisuuksissa osanottajamäärävarmistus (15).

Optiona purjehduksen ”vetäminen” paikan päällä etelässä ja ”kipparikoulutus”. Kipparikoulutus on matkaan lähtevien kippareiden perehdyttäminen (2 t/ ilta) charter-veneen kipparoimiseen. Kipparikoulutuksen kustannuksina ovat kouluttajan matkakulut. Purjehduksen vetäminen eri sopimuksen mukaan toteutuksesta riippuen.

Veneiden vuoraus ja hinnat toteutuvat tarjouksien perusteella. Lentomatkoista (varaaminen ja kustannukset) ja paikalliskuljetuksista, osanottajat vastaavat itse.

Tietoja Mizzen Yacht Charter yhtiöstä
Yhtiö on perustettu 2014 ja sen omistaa restonomi Iiro Suksi. Yhtiön toiminnassa on myös mukana Eija Vestermark-Suksi. Yhtiön kotipaikka on Vaasa.
Ennen yhtiön perustamista Iiro järjesti yksityisesti lomapurjehduksia Kroatiaan ja välitti vuokraveneitä. Mizzen YC:lla on käytössä maailman johtava charteralan varausjärjestelmä, jossa on yli 4500 venettä n. 200 eri kohteessa. Kroatiasta on liki 2500 venettä. Toiminnassa hyödynnetään myös sen kautta syntyneitä suoria yhteyksiä charter-yrityksiin. Yhtiö on keskittynyt toiminnassaan Kroatiaan, josta on myös kertynyt merkittävä määrä paikallistuntemusta.
Iiro Suksella on kansainvälinen huviveneenkuljettajakirja ja vuokraveneen kuljettajakirja, hän on myös SPV:n auktorisoima purjehduskouluttaja. Iirolla on myös ammattimerenkulun koulutusta, kokemusta ja vuosikymmenien harrastusveneilykokemus. Hyviä lähtökohtia tukee myös pitkä kokemus hotelli-, ravintola- ja matkailualoilta sekä koulutuksesta.

Yhteystiedot:
Mizzen Yacht Charter
Metsäkallionkatu 7 A 2
65300 Vaasa
iiro.suksi@mizzen.fi

https://business.facebook.com/mizzenboating
https://www.instagram.com/mizzenboating/