SUOSITUKSET KORONA-AJALLE

Keräämme tälle sivulle neuvoja koronaepidemiaan liittyen. Päivitämme sivua sitä mukaa, kun viranomaiset antavat uusia ohjeistuksia tai tilanne muuten muuttuu. 

Noudatamme ja suosittelemme jäsenseurojamme noudattamaan valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksenministeriöiden, Rajavartiolaitoksen ja Olympiakomitean linjauksia.

Olemme päivittäneet suosituksiamme 16.10.

Klikkaa alta haluamaasi otsikkoa, niin voit tutustua aiheeseen enemmän.

Yleistä infoa:

Veneilyyn liittyvät ohjeistukset ja suositukset

Toteutimme yhdessä Meripelastusseuran kanssa veneilijän ohjeistukset koronaepidemian ajalle. Ohjeistuksissa neuvotaan vastuulliseen veneilyyn ja käydään läpi, miten pelastus- ja avustustilanteessa tulisi toimia poikkeusaikana.

Tutustu kuvitettuihin ohjeistuksiin alla olevista linkeistä. Voit tulostaa niitä ja käyttää vapaasti esimerkiksi satamissa.

Suomenkieliset:
Pdf (nettiversio, molemmat ohjeistukset)
Png: Veneilijän etiketti / Ohjeet pelastus- ja avustustilanteeseen

 

Lisäksi voit tutustua rajanylitysliikenteeseen liittyviin ohjeistuksiin Rajavartiolaitoksen sivuilta.

Tilaisuudet ja tapahtumat

 • Aluehallintovirastojen määräysten mukaan yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi  järjestää lokakuussa rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. (Lue lisää täältä.)
 • Pääkaupunkiseudulla yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa on noudatettava ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä 19.10. alkaen. (Lue lisää täältä.) Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on kymmenen hengen kokoontumisrajoitus 12.–31.10.2020 (lue lisää täältä).
 • Husin mukaan kaikissa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueen julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa suositellaan kasvomaskien käyttöä. Olympiakomitea ja SPV suosittelevat, että urheilujärjestöjen tilaisuuksissa kasvomaskeja on tarjolla osallistujille ja niiden käyttöä suositellaan.
 • Eduskunta hyväksyi 1.5. väliaikaisen lain koskien mm. yhdistysten sääntömääräisiä kokouksia. Lain nojalla yhdistykset voivat tietyin edellytyksin myöhentää vuosikokousten pitämistä 30.9.2020 asti riippumatta sääntömääräyksistä. Lain nojalla hallitus voi myös päättää järjestää kokouksen etänä, mahdollistaa valtuutettujen käyttämisen ja vaatia ennakkoilmoittautumista kokoukseen riippumatta siitä, mitä edellä mainituista asioista on määrätty yhdistyksen säännöissä. Lue lisää täältä.

Muistathan seuraavat asiat, jotta voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä

 • Huolehdi huolellisesta käsihygieniasta kaikessa kanssakäymisessä.
 • Vältä kasvojen koskettelua, jotta virukset eivät pääse siirtymään käsistä ylähengitysteiden limakalvoille.
 • Pidä vähintään kahden (2) metrin etäisyys kanssaihmisiin.
 • Jos tunnet itsesi flunssaiseksi tai sairastut, jää kotiin lepäämään.

SPV:n toimisto

Teemme tällä hetkellä töitä pääsääntöisesti etänä. Voit soittaa tai lähettää sähköpostia edelleen normaalisti toimiston henkilöstölle. Pyrimme auttamaan parhaamme mukaan. 😊

SUOSITUKSET:

Valtioneuvoston ja aluehallintovirastojen päätösten mukaisesti kilpailu- ja harrastetoimintaa voidaan järjestää erityisjärjestelyin. Kaikessa kilpa- ja harrastetoiminnassa tulee noudattaa kulloinkin voimassa olevia kokoontumisrajoituksia sekä hygienia- ja etäisyysohjeistuksia.

Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä. Kilpailutoiminnan osalta yli 50 hengen tilaisuuksissa velvoitetaan noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä (lue ohjeet täältä). Purjehdus- ja nopeusveneilykilpailuissa, joissa on yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita, voidaan eriyttämisjärjestelyin sallia yli 500 henkilön yhteisyleisömäärä. Lue lisää täältä.

Kunkin tapahtumajärjestäjän tai toimijan pitää itse arvioida, miten se voi huomioida hygieniasuositukset sekä muut viranomaissuositukset ja -määräykset omassa toiminnassaan ja toteuttaa toiminnan, tilaisuudet ja tapahtumat niin, että tautitilanne ei pahene.

Korostamme jokaisen toimijan ja kansalaisen omaa vastuuta noudattaa viranomaisten määräyksiä. Jokainen urheilija, valmentaja ja huoltaja sitoutuu arjessaan viruksen leviämistä ehkäiseviin toimenpiteisiin. Voit lukea THL:n ohjeista täältä.

Muistathan, että niin kilpailu- kuin harjoitustoiminnassakin on oleellista huolehtia hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, osallistujamäärien rajauksesta sekä 1-2 metrin etäisyydestä. Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet. Kilpailuihin tai harjoitustoimintaan ei saa osallistua, jos henkilöllä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos matkustat ulkomaille, huomioithan viranomaisten mahdolliset ohjeistukset matkustamiseen ja Suomeen paluuseen liittyen.

Useammasta henkilöstä koostuvien miehistöjen osalta on olennaista pitää kokoonpano mahdollisimman muuttumattomana kauden aikana. Harjoittelu- ja kilpailutilanteissa miehistöjen kosketusta muiden osallistujien kanssa tulee välttää, jotta lähikontaktien määrä voidaan rajata.

Harjoitus- ja kilpailutoimintaan ei pidä osallistua, jos kokee tartuntariskin liian suureksi. Tapahtuman järjestäjän tulee ohjeistaa osallistujat poikkeusjärjestelyistä. Emme suosittele riskiryhmiin kuuluvien osallistumista tapahtumiin. Osallistumispäätöksen tekee jokainen oman riskiarvionsa perusteella.

Kilpailutoiminta:

Yllä olevien asioiden lisäksi (osallistujamäärän rajaus, hyvä hygienia ja turvavälit) purjehdus- ja nopeusveneilykilpailujen osalta suosittelemme kilpailunjärjestäjille seuraavia asioita:

 • Turvallisuussuunnitelma tulee sisältää COVID-19-riskianalyysin, erityisesti yli 50 hengen kilpailuissa.
 • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä kokoontumisia, tulee osallistujia muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esimerkiksi riittävällä opastavalla henkilökunnalla, etäisyysopasteilla ja ehkäisemällä pitkien jonojen syntyä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin.
 • Isommissa kilpailuissa suositellaan käytettävän useampaa tukikohtaa, jos mahdollista.
 • Kilpailuaikataulussa on hyvä huomioida poikkeusolosuhteet.
 • Protestikäsittelyt pidetään turvavälit huomioiden seuran/kilpailunjärjestäjän omaan riskiarvioon nojaten.
 • Kilpapurjehduksen kipparikokouksia ja kilpaveneilyn ohjaajakokouksia suositellaan pidettävän sähköisesti. Kipparikokouksia ja ohjaajakokouksia voidaan pitää fyysisinä kokouksina hygienia- ja etäisyysohjeistuksia noudattaen, kun osallistujamäärä on pieni.
 • Mikäli toimitsijaveneissä on kaksi tai useampi ihminen, suosittelemme kiinnittämään erityistä huomiota hygieniaan ja pitämään kokoonpanon samana kilpailun ajan.
 • Suosittelemme käsittelemään yleistä kalustoa hanskat kädessä tai ainakin niin, että hyvästä käsihygieniasta on huolehdittu pesemällä kädet tai käyttämällä käsihuuhdetta.
 • Jos palkintojenjako toteutetaan, noudatetaan viranomaisten ohjeistuksia.
 • Oikeisiin käytäntöihin ohjaavaa tiedotusmateriaalia suositellaan jaettavaksi yleisötilaisuuksien järjestäjille ja osallistujille tietoisuuden lisäämiseksi. Kilpailunjärjestäjät voivat hyödyntää SPV:n infojulisteita koronaan liittyen (lataa tästä). Myös THL:ltä löytyy hyviä infomateriaaleja (tutustu tästä).

Harjoitustoiminta: 

 • Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.
 • Hyvästä käsihygieniasta huolehditaan. Kädet on pestävä huolellisesti tai käsihuuhdetta tulee käyttää ennen ja jälkeen harjoituksen.
 • Mukana on hyvä pitää käsihuuhdetta ja kertakäyttönenäliinoja.
 • Harjoitusryhmissä ei tervehditä kättelemällä.
 • Lähikontakteja vältetään.
 • Jokaisella tulee olla oma juomapullo, toisen pulloa ei saa käyttää.
 • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
 • Matkustaessa vältetään julkista liikennettä. Harjoituksiin tullaan ensisijaisesti pyörällä, juosten tai omalla autolla.
 • Tarpeetonta oleskelua rannassa vältetään (esimerkiksi perheen osalta).
 • Lajiharjoittelu tapahtuu siten, että rannassa on enintään 50 henkilöä.
 • Ryhmäharjoittelu toteutetaan ensisijaisesti saman pienryhmän kanssa sekoittamatta ryhmiä.
 • Vesille lähtemisessä ja paluussa varmistetaan, että ruuhkaa ei synny.
 • Suosittelemme omien harjoitusvälineiden käyttöä. Jos yhteisiä välineitä käytetään, suosittelemme hanskojen käyttöä ja hyvää käsihygieniaa sekä veneiden saippuapesua ryhmien välillä.
 • Alku- ja loppupalavereissa tai muissa harjoitusryhmän kokouksissa suositaan etäyhteyksiä.
 • Harjoitustoiminnan turvallisuussuunnitelmaan kannattaa lisätä riskianalyysi COVID-19-tautiin liittyen.
 • Mikäli urheilija tuntee itsensä vähänkin sairaaksi, ei hänen tule harjoitella eikä tavata oman perheensä ulkopuolisia ihmisiä. Sairaaksi tuntevan tulee seurata viranomaisten toimintaohjeita.
 • Mikäli olet urheilija, urheilijan perheenjäsen tai valmentaja ja epäilet koronavirustartuntaa, katso toimintaohjeet täältä.

Lasten ja nuorten leiritoiminta:

Edellä mainittujen suositusten lisäksi leiritoiminnassa kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 • Leireillä suositellaan toimimaan rajatuissa, enintään 50 henkilön ryhmissä, jotka majoittuvat, ruokailevat ja toimivat yhdessä siten, ettei synny kosketusta muihin mahdollisesti samaan aikaan samassa keskuksessa toimivien ryhmien kanssa. Näin rajataan lähikontaktien määrää leirin aikana, ja helpotetaan altistuneiden jäljitystyötä, jos leirillä todetaan koronavirustartunta.
 • Leiriolosuhteissa majoitus ja ruokailut järjestetään lähi- ja henkilökontaktit minimoiden.
 • Leireille ja peli-/kilpailumatkoille laaditaan eristämis- ja kotiinkuljetussuunnitelma infektioepäilyä varten.

Seuratoiminta:

SPV:n tahto on auttaa seuroja toimimaan myös poikkeusoloissa. Olemme koonneet alle suosituksia seuratoimintaan tässä kaikille ikävässä poikkeustilanteessa.

Kaikessa seuratoiminnassa tulee noudattaa viranomaisten antamia voimassaolevia määräyksiä ja ohjeita. Keskeistä on huolehtia hygieniasta, pitää suositellut etäisyydet kanssaihmisiin kaikissa tilanteissa, huolehtia riskiryhmien suojaamisesta sekä pysyä kotona flunssaisena, nuhaisena tai muutenkaan oireilevana. Huolehtimalla näistä asioista, voimme ulkoilmalajina edelleen tarjota jäsenistöllemme iloa harrastuksen puitteissa, vaikkakin tällä hetkellä rajoitetusti.

Suosittelemme seurojamme päättämään oman seuransa linjauksista, noudattaen soveltuvin osin näitä suosituksia ja viranomaisten viimeisimpiä linjauksia sekä omaa tilanteen edellyttämää riskianalyysia. Aluehallintovirastot viimekädessä päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Oman jäsenistön ajantasainen tiedottaminen poikkeusjärjestelyistä on olennaisen tärkeää jäsenistön terveyden turvaamiseksi.

Seuratukikohdat ja yhteistilat

 • Puku- ja pesuhuonetilat suositellaan suljettavaksi tai käyttöä rajoitettavan.
 • Jos yhteisiä tiloja on käytössä, tulee huolehtia niiden tehostetusta siivouksesta.
 • Seuran alueelle ei saa tulla sairaana tai oireilevana ja alueella jokaisen tulee pitää suositeltua etäisyyttä toisiin ihmisiin. (Suosittelemme käyttämään omaa alkoholillista käsihuuhdetta ja/tai suojakäsineitä, jos seuran yhteisiin välineisiin kosketaan).
 • Jos seuralla on saaritukikohtia, tulee niiden käytöstä olla jäsenistölle erilliset ohjeet huomioiden:
  • Tilojen rajoitettu käyttö/sulkeminen ja hygieniasta huolehtiminen
  • Riittävät etäisyydet sekä ihmisten että veneiden välillä
  • Vierailuja toisten veneissä kannattaa välttää
  • Noudatetaan muuten edellä mainittuja seuran aluetta koskevia ohjeistuksia
 • Kokoontumiset ovat sallittuja, kun ne tapahtuvat valtioneuvoston linjausten mukaan turvavälejä ja hyvää hygieniaa noudattaen. Huomioithan, että yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi syyskuussa järjestää rajatuissa ulkotiloissa ja sisätiloissa, jos tilaisuuksissa noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Kilpailu-, valmennus- ja katsastustoimintaan liittyvät suositukset ja ohjeistukset löydät tämän sivun yläosasta erillisiltä välilehdiltä.

Seuran toimintamaksut ja seura työnantajana

Sääntömääräiset kokoukset

 • Eduskunta hyväksyi 1.5. väliaikaisen lain koskien mm. yhdistysten sääntömääräisiä kokouksia. Lain nojalla yhdistykset voivat tietyin edellytyksin myöhentää vuosikokousten pitämistä 30.9.2020 asti riippumatta sääntömääräyksistä. Lain nojalla hallitus voi myös päättää järjestää kokouksen etänä, mahdollistaa valtuutettujen käyttämisen ja vaatia ennakkoilmoittautumista kokoukseen riippumatta siitä, mitä edellä mainituista asioista on määrätty yhdistyksen säännöissä. Lue lisää täältä.

Kysyttävää tai jaettavaa?

 • Tilanne muuttuu nopeasti ja eteen saattaa seuratoiminnassa tulla monia uusia kysymyksiä. Olemme avanneet uuden sähköpostiosoitteen seuroille koronatilanteeseen liittyville kysymyksille: koronatilanne@spv.fi. Samaan osoitteeseen voit myös halutessasi jakaa oman seurasi parhaita käytäntöjä tai ohjeistuksia – jakamalla yhdessä tietoa voimme auttaa toisiamme eteenpäin kohti veneilykesää. Päivitämme mielellämme suosituksia paremman tiedon valossa tai jaamme näillä sivuilla tietoa eteenpäin muiden seurojen avuksi.

Ohjejulisteet
Teimme koronaan liittyviä infojulisteita, joita seurat voivat halutessaan tulostaa ja laittaa satamiin/tukikohtiin esille. Voit myös lisätä seuran logon mukaan julisteeseen. Lataa pdf tästä.

Tutustu myös näihin ohjeistuksiin: 

Pdf (nettiversio, molemmat ohjeistukset)
Png: Veneilijän etiketti / Ohjeet pelastus- ja avustustilanteeseen

Katsastustoiminta:

Poikkeustilalla on luonnollisesti vaikutuksia myös katsastukseen. Tämä ohjeistus on voimassa niin kauan kuin valtiovalta on antanut poikkeusohjeita tai suosituksia, joilla rajoitetaan liikkumista tai ihmisten kohtaamista.

Vuosikatsastusajankohtaa seura voi halutessaan jatkaa kesäkuun lopun jälkeenkin, kunhan katsastusmerkintä tulee Suuliin syyskuun aikana.

Vuosikatsastus videoyhteydellä

 • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
 • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
 • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
 • Vuosikatsastus tehdään ensisijaisesti videoyhteyttä hyväksi käyttämällä niin, että veneilijä ja katsastaja muodostavat kuvayhteyden matkapuhelimillaan.
 • Veneilijä valmistelee veneen huolellisesti katsastusta varten niin, että hän pääsee puhelimensa kameralla katsastettaviin kohteisiin vaivatta. Kaikki irtovarusteet tulee ottaa ennen katsastusta valmiiksi esille ja mahdollisuuksien mukaan samaan paikkaan esimerkiksi penkille tai pöydälle.
 • Katsastaja pyytää veneilijää kuljettamaan kameran haluamiinsa kohteisiin ja tarkistaa näin veneen ja varustuksen mahdollisimman tarkasti kuten vuosikatsastuksessa.
 • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja näyttää katsastajalle videoyhteydellä, että näin on tehty.
 • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
 • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.

Vuosikatsastus ilman videoyhteyttä

 • Seurat toteuttavat katsastusaikojen varaamisen haluamallaan tai nykyisellä tavalla.
 • Oletus: veneilijällä on tallella katsastuslomakkeen molemmat sivut ja venetodistus
 • Jos näin ei ole, veneilijän tulee sopia katsastajan tai seuran toimihenkilön kanssa kuinka hän saa nämä asiakirjat ja minkä vuoden katsastusruutuun tämän vuoden merkintä tehdään.
 • Kun videoyhteydellä tapahtuva katsastus ei ole teknisistä tai muista syistä mahdollinen, keskustelevat veneilijä ja katsastaja ensin vuosikatsastuksen sisällöstä ja veneilijä tekee ohjeiden pohjalta omakatsastuksen itse.
 • Kun vuosikatsastus on näin valmis, veneilijä kirjoittaa katsastuslomakkeen ja venetodistuksen sovittuun kohtaan katsastusluokan, päiväyksen ja tekstin ”omakatsastus” ja nälähettää katsastajalle valokuvan, että näin on tehty. Ellei valokuvan lähettäminenkään ole mahdollista, ilmoittaa veneilijä katsastajalle nämä tiedot puhelimitse tai muuten seurassa sovittavalla tavalla.
 • Katsastaja merkitsee katsastuksen Suuliin tai kuten vuosikatsastus seurassa on muutoinkin tallennettu.
 • Seura toimittaa veneilijälle katsastustarran erikseen seurassa sovittavalla menettelyllä ja veneilijä kiinnittää tarran katsastajan antamien ohjeiden mukaan, yleensä edellisen tarran päälle tai sen paikalle.

Peruskatsastus

 • Runkokatsastukset siirretään tarvittaessa syksyyn vesiltänoston jälkeiseen aikaan.
 • Veneelle tehdään silloin kauden alusssa vain vuosikatastus edellä kuvatulla tavalla.
 • Suuli ei valitettavasti tue tällaista järjestelyä. Suuliin merkitään kauden alussa tehdyksi vain vuosikatsastus ja peruskatsastus merkitään Suuliin vasta sitten, kun peruskatsastus on tehty. Tästä on kuitenkin seurauksena se, että kauden ajan Suuli ilmoittaa veneeltä peruskatsastuksen puuttuvaksi. Tätä emme pysty nyt valitettavasti korjaamaan, sen kanssa on vain elettävä.

Lisätietoa katsastukseen liittyvistä asioista antaa Mikaela Dunderfelt: mikaela.dunderfelt@spv.fi.

Seuraa alueellisia koronavirussuosituksia

Suomen Purjehdus ja Veneily suosittelee seuroja ylläpitämään harrastustoimintaa vastuullisesti ja alueellinen koronavirustilanne aktiivisesti huomioiden. Seurojen vastuulla on seurata oman kuntansa suosituksia alla olevien linkkien kautta.

Lisätietoa ja ajantasaiset ohjeistukset, suositukset ja määräykset koronavirusepidemiasta Olympiakomitean, ValtioneuvostonTHL:n ja AVI:n sivuilla.

Olympiakomitean suositukset lajien toimintaan:

Suositukset (voimassa toistaiseksi) terveysturvalliseen toimintaan koronaepidemian kaikissa vaiheissa (perustaso, kiihtymisvaihe, leviämisvaihe):

 • Toimintaan ei saa osallistua, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Oireisen on hakeuduttava koronavirustestiin ja omaehtoiseen karanteeniin ohjeistuksen mukaisesti.
 • Yli 12-vuotiaat (vuonna 2008 syntyneet ja vanhemmat) käyttävät kasvomaskia harjoittelun ulkopuolella. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät ohjeet.
 • Harrastustoimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt ja välttämättömät huoltajat. Valmentajat, toimihenkilöt ja huoltajat käyttävät kasvomaskia harrastustoiminnan aikana.
 • Harrastustoimintaan osallistuvat menevät harrastustilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman harrastustoimintansa ja poistuneet harrastustilasta. Oman harrastustoiminnan alkamista ei mennä odottamaan harrastustilaan.
 • Puku- ja pesuhuonetiloja ei käytetä tai niiden käyttö on hyvin rajattua.
 • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen harrastustoiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla harrastustoiminnan aikana.
 • Hallitus ja Olympiakomitea suosittelevat välttämään tarpeetonta matkustamista kaikkialle muualle paitsi niihin maihin, joiden osalta on luovuttu maahantulon rajoituksista. Olympiakomitea on määrittänyt, että muiden maiden osalta matkustamisen tulee rajoittua välttämättömään ammattiurheiluun liittyvään toimintaan. (Valtioneuvosto; Olympiakomitea)

Lasten ja nuorten toiminta 8.-28.3.2021 koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla (sairaanhoitopiireissä):

 • Yli 12-vuotiaiden (vuonna 2008 syntyneet ja vanhemmat) toiminta keskeytetään viimeistään 8.3. kolmeksi viikoksi 28.3. asti.

Aikuisten harraste- ja koulutustoiminta 8.-28.3.2021 koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla (sairaanhoitopiireissä):

 • Suositellaan siirrettäväksi kaikki lähitapaamiset, koulutustapahtumat, tentit ja seuran tiloissa vapaaehtoiseen toimintaan liittyvät, ei välttämättömät tapaamiset.

Lue lisää:

Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset 

Olympiakomitea: Koronavirustilanteen vaikutukset urheiluun 

Kuntaluettelo aluehallintovirastojen toimialueista 

Mikäli et löytänyt etsimääsi tietoa ylläolevista linkeistä, ota yhteyttä Laura Santalaan (junioritoiminta), Vili Kaijansinkkoon (huippukilpapurjehdus) tai Mikaela Dunderfeltiin (kilpaveneily). Löydät yhteystiedot täältä.

Läs på svenska - rekommendationer under coronatiden