VENEREKISTERI

Vesikulkuneuvorekisteri, eli tuttavallisemmin venerekisteri, on siirtynyt maistraateista Trafille 1.8.2014 alkaen. Kaikki nykyiset rekisteritiedot siirtyvät automaattisesti maistraatista Trafiin ja maistraatin myöntämät asiakirjat ovat voimassa normaalisti myös jatkossa.

Vesikulkuneuvorekisterin asiat hoidetaan Trafin oma asiointi -palveluissa, joka vaatii tunnistautumisen. Rekisteröinnin voi tehdä itse alusta loppuun veneen omistajan vaihdoksen sähköisellä varmenteella ja tilata rekisteröintitodistuksen tai sen kaksoiskappaleen. Palvelussa on mahdollista käydä myös tarkistamassa kaikki veneensä rekisterissä olevat tiedot.

https://www.trafi.fi/merenkulku/rekisterit/vesikulkuneuvorekisteri

Rekisteröintivelvollisuus

Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät purje- ja moottoriveneet tulee rekisteröidä. Myös moottoriteholtaan vähintään 15 kilowatin eli yli 20 hevosvoiman veneet on merkittävä vesikulkuneuvorekisteriin.

Rekisteröintivelvollisuus koskee myös muita koneellisia vesikulkuneuvoja, mm. vesiskoottereita sekä valtion ja kuntien omistamia vesikulkuneuvoja. Rekisteröidyn veneen kuljettajan tulee olla viisitoista vuotta täyttänyt.

Laki vesikulkuneuvorekisteristä