OHJAAJAKSI & KOULUTUKSET

OHJAAJAKOULUTUKSET

Suomen Purjehdus ja Veneily järjestää junioriohjaajakursseja niin jollapurjehduksen kuin myös veneilytaitojen opettamiseen.

Tältä sivulta löydät tarkemmat kuvaukset sekä kurssiajankohdat järjestettävistä kursseista.

2022 ohjaajakoulutukset 

Vuoden 2022 ohjaajakurssit järjestetään kaksiosaisina sisältäen teoria- ja käytännön osuuden. Teoriaosuudet koostuvat kahdesta 2,5 tunnin etäkoulutuksesta ja käytännön osuus on yksi kurssipäivä. Jotta kurssi katsotaan suoritetuksi, on kurssilaisen osallistuttava teoriaosuuden molempiin osiin sekä käytännön osuuden kurssipäivään.

Koulutuksen hinta on 100 €/henkilö, sisältäen kurssimateriaalin sekä ruokailun käytännön osuuden kurssipäivänä.

Seuraavat ohjaajakurssit järjestetään keväällä 2022. 

 

 

Olemme uudistaneet SPV:n ohjaaja- ja valmentajapolkua. Ohjaaja 1 -kurssi vastaa sisällöltään vanhaa junioriohjaajan peruskurssia ja ohjaaja 2 puolestaan junioriohjaajan jatkokurssia. Myös jatkokoulutuksissa on uudistuksia. Vastuuohjaaja- ja junioripäällikkökurssien sisältöä on nyt yhdistetty ja uusi kurssi kulkee nykyään nimellä seuraohjaajakoulutus. Seuraohjaajakoulutus sopii erinomaisesti seurojen junioripäälliköille, aktiivisesti toiminnassa mukana oleville vanhemmille sekä niille ohjaajille, jotka eivät halua lähteä mukaan valmentajakoulutukseen. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät alempaa tältä sivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa: laura.santala@spv.fi tai 040 821 2604

KURSSIKUVAUKSET:

Kurssin tavoite: 

Oppia jollapurjehduksen ohjaamiseen liittyviä opetustaitoja ja malleja purjehduksen alkeiden opettamiseen.

Kurssin sisältö: 

Junioripurjehtijan harjoituskirjan vihreän tason taitojen opettaminen. Ohjaajan rooli ja tehtävät. Taidon oppimisen ja opettamisen perusteet sekä ohjaamisen portaat. Yleisen ja yksilöllisen palautteen antaminen. Ohjaajaveneen hallinta ja ratojen laittaminen. Turvallisuuden huomioiminen kaikessa tekemisessä.

Kurssi järjestetään yleensä viikonloppukurssina (pe ilta – su iltapäivä). Osa kurssin harjoituksista tehdään rannassa ja vesillä.
Ennen kurssin alkua ilmoittautuneille lähetetään kurssiin sisältyvät ennakkotehtävät.

Kurssin edellytys:  

15 vuoden ikä
Oma purjehdustaito

Kurssin hinta:

100 €/ hlö – SPV jäsenseuran jäsen
Hinta sisältää materiaalimaksun sekä ruokailun kurssipäivinä.

Kurssin tavoite:   

Syventää jollapurjehduksen ohjaamiseen liittyviä opetustaitoja ja antaa valmiuksia mielenkiintoisten ja kehittävien jollapurjehdusharjoitusten ohjaamiseen.

Kurssin sisältö:   

Junioripurjehtijan harjoituskirjan sinisen ja punaisen tason taitojen opettaminen. Harjoitteita taitojen oppimiseen sekä niissä kehittymiseen, harjoitusten suunnittelu. Ryhmän ohjaaminen ja hallinta rannassa ja vesillä. Palautteen annon ja yksilöllisen ohjaamisen osaamisen syventäminen. Ohjaajana toimiminen kilpailuissa. Turvallisuuden huomioiminen kaikessa tekemisessä.

Kurssin edellytys:  

15 vuoden ikä
Oma purjehdustaito
Junioriohjaajan peruskurssi suoritettuna
Kokemusta junioriohjaajana toimimisesta

Kurssin hinta:    

100 €/hlö – SPV jäsenseuran jäsen
Hinta sisältää materiaalimaksun sekä ruokailun kurssipäivinä

Kurssin tavoite:   

Oppia veneily- ja merimiestaitojen ohjaamiseen liittyviä opetustaitoja ja malleja veneilytaitojen alkeiden opettamiseen.

Kurssin sisältö:  

Veneilyn perustaitojen opettaminen veneilytaitoharjoituskirjaa käyttäen. Ohjaajan roolit ja tehtävät. Ohjaamisen perusteet ja opetustilanteiden suunnitteleminen. Kumiveneen/ohjaajaveneen käsittely harjoituksissa.

Kurssin edellytys:

15 vuoden ikä
Perustiedot ja -taidot veneilystä

Kurssin hinta:  

100 €/hlö – SPV jäsenseuran jäsen
Hinta sisältää materiaalimaksun sekä ruokailun kurssipäivinä

Kurssi ajankohdat:

Kysy kurssimahdollisuudesta alueellesi laura.santala@spv.fi

Järjestämme junioripäälliköille sekä seurojen vastuuohjaajille kolmiosaisen sarjan maksuttomia teemailtoja. Tapaamiset toimivat hyvin esimerkiksi koulutuksena uusille junioripäälliköille ja vastuuohjaajille sekä tilaisuutena ajatuksen ja kokemusten vaihtoon kokeneemmille toimijoille. Tapaamisissa käymme yhdessä läpi junioripäällikön käsikirjaa. Olemme jakaneet sisällön kolmelle illalle, joista osallistuja voi valita mihin osallistuu. Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Teemailtoja järjestetään seuraavasti:

maanantai 26.4. klo 19.00-20.00 – Roolit junioritoiminnassa ja työnantajana toimiminen

keskiviikko 28.4. klo 19.00-20.00 – Junioriveneluokat ja kalusto

tiistai 4.5. klo 19.00-20.00 –  Käytännön junioritoiminta (kauden suunnittelu, taitomerkkien käyttö, kilpailut, lajiesittelytapahtumat..)

 

Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä: ilmoittaudu mukaan

Uudistettu valmentajakoulutus toteutetaan yhteistyössä Kisakallion urheiluopiston kanssa. Haku tason 1 koulutukseen on nyt avattu. Tervetuloa kouluttautumaan purjehdusvalmentajaksi!

Seuraava valmentaja 1 koulutus käynnistyy tammikuussa 2020. Lisätietoa koulutuksesta ja hakuohjeet löydät täältä: Valmentaja 1

 

Valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko vastaa mielellään valmentajakoulutukseen liittyviin kysymyksiin: vili.kaijansinkko@spv.fi, p. 0500 175 505.