OHJAAJAKSI & KOULUTUKSET

JUNIORIOHJAAJAKOULUTUKSET

Suomen Purjehdus ja Veneily järjestää junioriohjaajakursseja niin jollapurjehduksen, purjelautailun kuin myös veneilytaitojen opettamiseen.

Tältä sivulta löydät tarkemmat kuvaukset sekä kurssiajankohdat järjestettävistä kursseista.

 

Ilmoittautuminen kevään junioriohjaajakoulutuksiin on nyt auki!

Tarkemmat kurssipäivämäärät vaihtelevat uuden kokonaisuuden vuoksi. Näet tarkemmat päivämäärät valitsemalla haluamasi kurssikokonaisuuden ilmoittautumislomakkeesta. Ilmoittaudu mukaan alla olevien linkkien kautta:

Ohjaaja 1 ilmoittautumislomake / Instruktör 1 anmälningsblankett

Ohjaaja 2 ilmoittautumislomake / Instruktör 2 anmälningsblankett

 

2022 ohjaajakoulutukset 

Vuoden 2022 ohjaajakurssit järjestetään kaksiosaisina sisältäen teoria- sekä käytännönosuuden. Teoriaosuudet järjestetään huhtikuussa ja käytännön osuudet touko-kesäkuussa. Jottan kurssi katsotaan suoritetuksi, on kurssilaisen osallistuttava teoriaosuuden molempiin osiin sekä käytännön osuuden kurssipäivään. Ohjaajakoulutuksen voi suorittaa purjehduksen, purjelautailun tai moottoriveneilyn kokonaisuudessa.

Teoriaosuudet

Teoriaosuudet koostuavt kahdesta 2,5 tunnin etäkoulutuksesta. Teoriaosuudet järjestetään etäyhteydellä suomeksi ja ruotsiksi/englanniksi. Ensimmäinen teoriaosuus järjestetään suomen- ja ruotsinkielisenä ja se on kaikille kurssilaisille yhteinen, toinen teoriaosuus määräytyy valitsemasi lajimoduulin mukaan. Moottoriveneilyn lajimoduuli (toinen teoriaosuus) järjestetään suomeksi ja purjelautailun englanniksi. Purjehduksen lajimoduuli (toinen teoriaosuus) järjesteään suomeksi ja ruotksiksi.

Käytännöosuudet

Käytännön osuus suoritetaan valitsemasi lajimoduulin mukaan purjehduksen, purjelautailun tai moottoriveneilyn kokonaisuudessa. Ilmoitamme toteutuvat käytännönosuudet teoriatuntien yhteydessä. Käytännön osuudet toteutetaan tarpeen mukaan kaksikielisinä

 

 

Koulutuksen hinta on 100€/koulutus, sisältäen 2 x teoriaosuus, 1 käytännönosuus, kurssimateriaalin sekä ruokailun käytännön osuuden kurssipäivänä.

 

 

 

Tarkemmat kurssikuvaukset löydät alempaa tältä sivulta.

Lisätietoa: laura.santala@spv.fi tai 040 821 2604

KURSSIKUVAUKSET:

Kurssin tavoite: 

Oppia purjehduksen, purjelautailun ja moottoriveneilyn ohjaamiseen liittyviä opetustaitoja ja malleja alkeiden opettamiseen.

Kurssin sisältö: 

Ohjaajan rooli ja tehtävät. Taidon oppimisen ja opettamisen perusteet sekä ohjaamisen portaat. Yleisen ja yksilöllisen palautteen antaminen. Ohjaajaveneen hallinta ja ratojen laittaminen. Turvallisuuden huomioiminen kaikessa tekemisessä.
Valitsemasi kurssikokonaisuuden alkeistaidot (purjehdus, purjelautailu, moottoriveneily).

Ennen kurssin alkua ilmoittautuneille lähetetään kurssiin sisältyvät ennakkotehtävät.

Kurssin edellytys:  

15 vuoden ikä
Oma purjehdustaito

Kurssin hinta:

100 €/ hlö – SPV jäsenseuran jäsen
Hinta sisältää 2x teoriatunti, käytännönosuus, materiaalimaksun sekä ruokailun kurssipäivinä.

Kurssin tavoite:   

Syventää ohjaamiseen liittyviä opetustaitoja ja antaa valmiuksia mielenkiintoisten ja kehittävien harjoitusten suunnitteluun ja ohjaamiseen.

Kurssin sisältö:   

Harjoitteita taitojen oppimiseen sekä niissä kehittymiseen, harjoitusten  ja kauden suunnittelu. Ryhmän ohjaaminen ja hallinta rannassa ja vesillä. Palautteen annon ja yksilöllisen ohjaamisen osaamisen syventäminen. Ohjaajana toimiminen kilpailuissa. Turvallisuuden huomioiminen kaikessa tekemisessä.

Kurssin edellytys:  

15 vuoden ikä
Oma purjehdustaito
Junioriohjaajan peruskurssi suoritettuna
Kokemusta junioriohjaajana toimimisesta

Kurssin hinta:    

100 €/hlö – SPV jäsenseuran jäsen
Hinta sisältää 2x teoriatunti, käytännönosuus,  materiaalimaksun sekä ruokailun kurssipäivinä

Järjestämme junioripäälliköille sekä seurojen vastuuohjaajille kaksiosaisen sarjan maksuttomia teemailtoja. Tapaamiset toimivat hyvin esimerkiksi koulutuksena uusille junioripäälliköille ja vastuuohjaajille sekä tilaisuutena ajatuksen ja kokemusten vaihtoon kokeneemmille toimijoille. Tapaamisissa käymme yhdessä läpi junioripäällikön käsikirjaa. Olemme jakaneet sisällön kolmelle illalle, joista osallistuja voi valita mihin osallistuu. Tapahtumat ovat maksuttomia, mutta vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Teemailtoja järjestetään seuraavasti:

tiistaina 22.2. klo 17.00-18.30 – Roolit junioritoiminnassa ja työnantajana toimiminen

torstai 24.2. klo 17.00-18.30 – Käytännön junioritoiminta (junioriveneluokat, kalusto, kauden suunnittelu, taitomerkkien käyttö, kilpailut, lajiesittelytapahtumat..)

Ilmoittautuminen https://www.lyyti.in/Vastuuohjaaja_ja_junioripaallikko_teemaillat_7643

 

Valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko vastaa mielellään valmentajakoulutukseen liittyviin kysymyksiin: vili.kaijansinkko@spv.fi, p. 0500 175 505.