MATKAVENEILIJÄN HYÖDYLLISET LINKIT

Matkapurjehdus on yhdistelmä vapaa-aikaa ja suunnitelmallista toimintaa, johon liittyy turvallisuus, sään seuranta ja matkakohteiden selvittäminen ennalta. Tässä linkkejä, joista toivomme olevan hyötyä ja iloa matkaa suunniteltaessa ja sen aikana. Myös Facebook-sivuilla on monta purjehdus-  ja veneilyaiheista ryhmää.

Satamat & palvelut

Vierassatamat.fi
Sivustolta löydät karttasarjoittain jaetun tiedon satamista. Voit käyttää aakkosellista listausta tai karttasovellusta. Sivulla on esitetty sataman tietojen lisäksi myös paikallissää kohdealueella.

Veneellä Saimaalle
Saimaan alueen retki- ja luonnonsatamia esittelevä sivusto. Tavoitteena on, että Saimaalla olevat ja seudulle matkaa suunnittelevat veneilijät saisivat lomastaan enemmän irti.

Suomen virkistysalueyhdistykset
Suomessa on yhdeksän virkistysalueyhdistystä, joiden tarkoituksena on turvata ja kehittää toimialueensa jokamiesoikeudellista virkistys- ja retkeilymahdollisuuksia sekä vaalia maakunnan luonnon ja maiseman omaleimaisuutta. Monella yhdistyksellä on myös veneilijöiden käyttöön alueita.

Uudenmaan virkistysalueyhdistys, kohteet
Tuttavallisemmin Uuvi on suuri virkistysalueyhdistys, jolla on jopa 12 veneilijälle sopivaa kohdetta. Vesillä liikkujille on myös hyviä melontakohteita. SPV on Uuvin tukijäsenyhdistys ja SPV:llä on edustaja yhdistyksen hallituksessa.

Retkipaikka.fi
Retkipaikka tuo Suomen upeat luontokohteet suuren yleisön tietoon. Sivusto on kaupallinen, mutta se tuo erittäin hienosti retkipaikat esille, tuo tiedota ja edistää kotimaanmatkailua. Retkipaikka-sivustoilta löydät erittäin kattavasti erilaisia luontokohteita ja siinä on hyvä karttasovellus kohteiden hakuun.

Hogakusten.com
Ruotsin korkearannikkoa laajasti esittelevä sivusto. Tapahtumat ja palvelut kuin myös vierasvenesatamien tiedot on listattu kattavasti.

Visitaland.com
Vierassatamat-osiossa runsas tietopaketti veneilijöille. Opas esittelee veneilijän palvelut ja Ahvenanmaan vieras- ja käyntisatamat kunnittain. Oppaasta löytyvät myös tiedot mm. kaupoista, polttoainepisteistä ja polkupyörävuokraamoista.

Satamapaikka.com–palvelu
Haluatko tehdä ennakkovarauksen satamaan? Jossain satamissa on käytössä veneilijöille tarkoitettu palvelu, jossa voi varata vierasvenepaikan ennakkoon kohdesatamasta. Kun ennakkovaraus on tehty, selkeästi merkitty venepaikka odottaa haluttuna ajankohtana satamassa.

Turvallisuus ja tilannekuva merellä

Traficom: Vesiliikennelaki 2020
Tutustu uuteen vesiliikennelakiin, joka astuu voimaan 1.6.2020.

Merisää
Muista seurata säätä! Ilmatieteen laitos julkaisee erittäin kattavasti säätiedotuksia.

Suomiveneilee.fi – vinkkejä veneilyyn
Käytännön vinkkejä videomuodossa veneilyharrastuksen helpottamiseksi ja veneilyosaamisen ja turvallisuuden lisäämiseksi.

Suomiveneilee.fi – Veneilijän aapinen
Suosittu Veneilyn Aapinen on erittäin tehokas pieni tietoteos.

Liikennetilanne-palvelu
esittää Fintrafficin, Väyläviraston sekä Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) keräämiä tietoja liikenteestä havainnollisesti kartalla. Sivustolta löytyvät muun muassa Traficomin julkaisemat varoitukset vesillä liikkujille sekä satamassa olevien ja seuraavaksi saapuvien alusten tiedot kaikista Suomen satamista. Palvelussa pystyy siirtymään eri tietolajiluokkien välillä ja tarkastelemaan kartalta erilaisia tietoja samaan aikaan

Ympäristösivuja

Itämeri.fi
Sivustolla voi tutustua muun muassa reaaliaikaisiin havaintoihin, erilaisiin vapaa-ajankohteisiin merellä, Itämeren luontoon ja sen muutoksiin sekä merentutkimuksen eri osa-alueisiin.

Meriopas
on merellä liikkujan kartta, ja se on tarkoitettu niin veneilijöille, mökkiläisille kuin rannalla liikkujillekin. Merioppaasta löydät tietoa mm. säästä ja olosuhteista, erilaisista rajoitusalueista, vierasvenesatamista, levätilanteesta ja vierailukohteista. Lataa Android-puhelimellesi tai käytä selaimen kautta osoitteessa www.meriopas.fi