VALMENNUS

Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennusjärjestelmän keskeisin yksikkö on toimiva, pitkäjänteinen urheilija-valmentajayhteistyö. Tavoitteena on, että valmennusryhmän jokaisella urheilijalla on henkilökohtainen valmentaja ja hän on läsnä suurimmassa osassa kilpailuja ja harjoituksia. Valmennusryhmän henkilökohtaiset valmentajat toimivat keskenään tiiviissä yhteistyössä valmennuksen kehittämiseksi.

Valmentajaverkosto

SPV:n valmennuksen johto kehittää, koordinoi ja tukee aktiivisesti valmentajaverkoston yhteistoimintaa. Yhteistyöllä hyödynnetään eri valmentajien vahvuuksia ja siirretään tietoa yli luokkarajojen. Yhteisesti valmentajien ja urheilijoiden kanssa kehitetään myös vahvat valmennuksen tukipalvelut eri osa-alueille. Harjoittelukeskukset ja urheiluakatemiat toimivat harjoittelun tukena. Lisäksi SPV tekee tiivistä yhteistyötä urheilupainotteisten oppilaitosten sekä armeijan urheilukoulun kanssa tavoitteena kokonaisvaltainen valmennus.

Testausjärjestelmä

Purjehtijan testausjärjestelmä koostuu kahdesta eri kokonaisuudesta:

  • Erityisesti nuorille (11-16-vuotiaille) kohdennetusta Kasva urheilijaksi-testausjärjestelmästä, joka koostuu ominaisuus-, taitovalmius- ja elämänrytmitestistä
  • Varttuneimmille nuorille ja aikuisille (yli 16-vuotiaat) kohdennetusta olympiapurjehtijan kestävyys-, maksimivoima-, voimakestävyys- ja liikkuvuustestistä.

Kasva urheilijaksi -testejä tehdään Suomen Purjehdus ja Veneilyn leireillä ja ne soveltuvat hyvin myös tehtäväksi luokkaliittojen ja seurojen tapahtumissa. Olympiapurjehtijan ominaisuustestillä kartoitetaan maajoukkue- ja valmennusryhmäurheilijoiden ominaisuuksia ja niiden kehittymistä.

Testiohjeet:

Kasva urheilijaksi -testit

Olympiapurjehtijan ominaisuustestit

Testituloksia:

Nuorten maajoukkue, 12.-13.3.2016, maksimi- ja voimakestävyystesti

Nuorten avoimet testit, 5.-7.4.2016, maksimi- ja voimakestävyystesti

SPV:n valmentajarekisteri

Lajimme parissa toimii suuren kokemuksen omaavia lajivalmentajia, kouluttajia, ammattilaisia sekä erikoisosaajia. Suomen Purjehdusvalmentajat ry, Suomen Valmentajat ry ja SPV ovat yhdessä rakentamassa valmentajarekisteriä. Valmennusrekisterin tehtävänä on koota yhteen paikkaan tiedot osaajista ja toimijoista.

Joka vuosi luokkaliitot, seurat, urheilijat ja SPV etsivät eri työtehtäviin osaajia. Näitä työtehtäviä on ympäri vuoden ja tavoitteena onkin saada purjehdusvalmennus ympärivuotiseksi myös Suomessa. Esimerkiksi seurat ja aluetoiminta kaipaavat talviajalle tukea omalle ohjelmalleen.

Ilmoita itsesi valmentajarekisteriin>>

Myös valmennuksesta vastaavat voivat ilmoittautua rekisteriin.

Valmentajarekisteri (päivitetty 1/2016)