JÄSENEDUT

Suomen Purjehdus ja Veneilyn jäsenseuran veneilijänä nautit näistä rahanarvoisista alennuksista ja eduista.
Seuratoimija, voit viestiä SPV:n eduista seurasi jäsenille lisäämällä tämän pdf-tiedoston esimerkiksi vuosikirjaan tai kotisivuille.

Veneile vakuutettuna – SPV:n tapaturmavakuutus ja muita etuja

Jäsenseuramme jäsenenä sinut on vakuutettu If Vakuutuksen tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa veneilytoiminnassa seuraavasti: vesillä veneily, veneen syys- ja kevätkunnostus sekä korjaus maissa.

Jäsenseuran jäsenenä olet oikeutettu myös omia vakuutuksiasi koskeviin etuihin.

Saat vakuutuksesi pysyvästi edullisemmin, kun keskität vakuutuksesi Ifiin ja ilmoitat jäsenyydestäsi asiakaspalveluumme. Jos sinulla on Ifissä kotivakuutus tai autovakuutus ja käytät sähköistä vakuutuspostia, saat vakuutuksistasi 11 % alennusta joka vuosi. Parhaimmillaan alennuksesi on jopa 16 %, sillä etusi kasvavat asiakkuutesi mukana.

Kerrytät vahingottomilta vuosilta myös If Omavastuurahaa, jopa 40 euroa vuodessa – aina 200 euroon saakka. Voit käyttää rahan omavastuusi pienentämiseen useimpien vahinkojen sattuessa.

Etuohjelman korkeimmalla tasolla saat Oman palveluneuvojan, joka huolehtii sinun ja perheesi vakuutusasioista. Asioit aina tutun, saman henkilön kanssa. Voit ottaa Oman palveluneuvojasi helposti käyttöösi Omilla sivuilla.

Käy lukemassa lisää osoitteessa if.fi/spv!

Tietoa tapaturmavakuutuksesta

Vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenten kaikessa veneilytoiminnassa ja veneilyyn välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla Suomessa sekä tilapäisesti korkeintaan kolme kuukautta ulkomailla samoin edellytyksin kuin Suomessa.

Lisäksi vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n, sen jäsenseuran tai -koulun ja luokkaliittojen järjestämissä purjehduskilpailuissa tai harjoituksissa tai vakuutetun harjoitellessa valmennusohjelman mukaisesti sekä näihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Lisätietoa vakuutuksesta ja vakuutustodistus: if.fi/spv

Vakuutussopimusnumero: SP0001095793

Jos sinulle sattuu ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin kuuluva vahinko, tee vahinkoilmoitus internetissä if.fi/internetplus tai numerossa 010 19 16 00 (arkisin klo 8-17). Voit kysyä vakuutuksesta myös Ifin kotisivuilta löytyvästä chat-palvelusta.

Muita vakuutusetuja

Saat 10 prosentin alennuksen Ifin venevakuutukseen, jos olet suorittanut SPV:n veneilijäkurssin tai vähintään vastaavan tasoisen koulutuksen. Lue lisää veneilykurssiedusta. Saat myös 10 prosentin lisäedun venevakuutuksesta, jos olet katsastanut veneesi Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n katsastusmääräysten mukaisesti 1-, 2- tai 3-luokkaan. Mikäli sinulta löytyy sekä tutkintotodistus että voimassa oleva katsastustodistus, voit hyödyntää myös molemmat edut, jolloin saat yhteensä 19% alennuksen venevakuutuksesta.

Nautic-jäsenlehti

Nautic-lehti postitetaan jokaiselle jäsenelle Suuli-jäsenrekisteriohjelmassa merkittyyn osoitteeseen. Nautic lähestyy veneilyä elämäntapana. Se kertoo niin arkisista hetkistä kuin unelmien täyttymisestä. Lehti antaa lukijoilleen käytännön vinkkejä, tärkeää tietoa ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä neuvoo uusien elämysten äärelle. Hyppää Suomen suurimman venealan lehden kyytiin!

Koska lehti postitetaan rekisteristä löytyvään osoitteeseen, ilmoitathan seurasi sihteerille tai rekisterinhoitajalle mahdollisista osoitteenmuutoksista.

Juttuvinkkejä ja hyviä, korkealaatuisia kuvia otetaan vastaan Nauticin toimituksessa. Ole yhteydessä Suomen Purjehdus ja Veneilyn viestintään: anni.raunio@spv.fi.

Alennuksia Karttakeskuksen karttakauppa.fi:ssä

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsenseurojen jäsenet saavat 10–20 % alennuksen Karttakeskuksen karttatuotteista. Katso tarjoukset Karttakaupasta: www.karttakauppa.fi/spv. 

Etu perustuu Karttakeskuksen ja SPV:n yhteistyösopimukseen. Tavoitteena on mahdollistaa SPV:n jäsenyhdistysten jäsenille helppo tapa hankkia veneilykarttatuotteita.

Finnlinesin laivamatkat jopa 35 prosentin alennuksella

Finnlines tarjoaa SPV:n jäsenille alennusta matkustajaliikenteen laivamatkoista reiteillä Helsinki–Travemünde ja Naantali–Långnäs–Kapellskär.  Uusitut matkustajarahtilaivat tekevät merimatkasta viihtyisän. Liittymällä  Finnlinesin Star Club -kanta-asiakkaaksi saat vielä 3 % lisäedun tarjoushinnoista sekä etuja laivalla. Jäsenseurojen on myös mahdollista neuvotella matkaetu seuran järjestämiin kilpailuihin. Tutustu tarkemmin jäsenetuihin ja matkustusajankohtiin osoitteessa www.finnlines.fi/spv.

Trossijäsenyys etuhintaan

Trossin vuosimaksu SPV:n jäsenille 70 euroa (normaalisti 80 euroa). Etu sisältää jäsenen valitseman meri- tai järvipelastusyhdistyksen jäsenmaksun. Alennusta ei voi yhdistää muihin mahdollisiin Trossi-jäsenpalvelusta myönnettäviin alennuksiin.

Trossi-palveluun kuuluu, veneen yllättäen rikkoutuessa vesillä, hinaus lähimpään satamaan, mihin on saatavissa korjauspalveluja sekä tarvittaessa apua korjaajan ja veneen väliaikaisen säilytyspaikan hankkimisessa. Jäsen saa vastaavan palvelun Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa (vain rajatulla alueella).

Trossi voidaan myöntää EU:n huvivenedirektiivin määrittelemälle huviveneelle (pituus 2,5 m – 24 m), ja se edellyttää aina Meripelastusseuran jäsenyhdistyksen henkilöjäsenyyttä. Trossia ei voida myöntää kaupallisessa käytössä olevalle veneelle.

Lisätietoja Trossi-jäsenpalvelusta >>

Maksuton laituripaikka Kuopion Saanassa

Matkailukeskus Kuopion Saana tarjoaa SPV:n jäsenille ilmaisen laituripaikan ensimmäiseltä yöltä (sähkö 5€/vrk) kesällä 2020. Etuuden voi lunastaa esittämällä SPV:n mobiilijäsenkortin paikan päällä. Jäsenkorttia näyttämällä pääset myös Saanan kylpylään erikoishintaan 12 €/hlö.

Laituripaikan voi varata ennakkoon lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@kuopionsaana.fi. Kerrothan viestissä, että olet SPV:n seuran jäsen.

John Nurmisen säätiön kirjoja etuhintaan

John Nurmisen Säätiö tarjoaa SPV:n jäsenille kirjoja jäsenetuhintaan. Saat verkkokaupasta 20 prosentin alennuksen käyttämällä koodia nautic20. Alennus koskee säätiön kirjoja (ei suolasaippuaa tai Putingin tuotteita).

Kehitä veneilytaitojasi

SPV:n seuroissa toimivat kouluttajat ovat sinua varten. Saat erilaisilla kursseilla ajankohtaista tietoa ja käytännön taitoja veneilyyn liittyen. Katso seurasi tarjonta ja ilmoittaudu mukaan. Monet seurat tarjoavat esimerkiksi veneilijä- ja purjehduskursseja.

Turvallisesti vesillä katsastetulla veneellä

SPV:n koulutetut katsastajat neuvovat sinua niin katsastuksessa, veneen hoidossa kuin varustamisessakin. Lisäksi sinulla on mahdollisuus saada alennusta katsastetun veneen vakuutusmaksusta perustuen omaan osaamiseesi ja veneen katsastukseen (tarkista omasta vakuutusyhtiöstäsi).

Suomen Purjehdus ja Veneily tarjoaa jäsenseuroillensa kattavia palveluita, antaa konkreettisia etuja ja maksaa esimerkiksi jäsenseurojen julkisen musiikin esittämistä koskevat Teosto- ja Gramex -maksut seurojen puolesta.

Lue ladattavasta esitteestä, millaisia palveluita liitto tarjoaa.

Jäsenseurat voivat nauttia seuraavista eduista:

Tapaturmavakuutus

Ifin ryhmätapaturmavakuutus (vakuutussopimus nro SP1095793) on myös seurojen käytettävissä.

Jokainen SPV:n jäsenseuran henkilöjäsen on vakuutettuna tapaturmavakuutuksella, joka on voimassa veneilytoiminnassa. Veneilytoiminnalla tarkoitetaan vesillä veneilyä sekä veneen syys- ja kevätkunnostusta ja -korjausta maissa. Veneilyksi katsotaan myös purje- ja leijalautailu sekä jääpurjelautailu ja jääleijalautailu talvella. Vakuutus on voimassa myös edellä kuvattuun veneilytoimintaan välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla Suomessa sekä samoin edellytyksin tilapäisesti korkeintaan kolme kuukautta ulkomailla. Vakuutus on voimassa Suomen Purjehdus ja Veneilyn, veneilyseuran tai -koulun järjestämissä purjehduskilpailuissa tai harjoituksissa tai vakuutetun harjoitellessa valmennusohjelman mukaisesti sekä näihin liittyvien välittömien matkojen aikana.

Huom. Vakuutus ei kuitenkaan ole voimassa valtameripurjehduksilla, moottorivenekilpailuissa eikä niiden harjoituksissa.

Korvauksen ylärajat:
· hoitokulut tapaturmaa kohti enintään 5 000 euroa (ei omavastuuta)
· korvaus tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta 20 000 euroa
· korvaus tapaturman aiheuttamasta kuolemasta 5 000 euroa.
Tämä seloste ei ole täydellinen selvitys tapaturmavakuutuksen korvauksista ja rajoituksista. Tutustu sen vuoksi vakuutusehtoihin:

KATSO VAKUUTUSTODISTUS JA TUTUSTU VAKUUTUKSEEN TARKEMMIN: if.fi/spv 

Jos sinulle sattuu ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin kuuluva vahinko, tee vahinkoilmoitus Internetissä if.fi/internetplus tai numerossa 010 19 16 00 (arkisin klo 8-17).

Tuplaturvavakuutus seuroille

SPV:n jäsenseuroilla on voimassa Valon tarjoama Pohjolan Tuplaturvavakuutus. Se on alle 80-vuotiaiden vapaaehtoistyöhön osallistuvien tapaturmavakuutus ja tapahtumien järjestäjän toiminnanvastuuvakuutus.

Vakuutus korvaa liittojen, liittojen piirien, alueiden tai urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia.

Lisätietoja vakuutuksesta löydät täältä ja Olympiakomitean sivuilta täältä. 

Vahingon sattuessa seura täyttää vastuuvahinkoilmoituksen Pohjolan nettisivuilla                    www.pohjola.fi ⇒ yritys ja yhteisöasiakkaat ⇒ vahingot ⇒ toiminnan vahingot ⇒ täytä ja lähetä vahinkoilmoitus verkossa. Vahingon kärsinyt täyttää yllä mainitussa osoitteessa vastuuvakuutuksen korvausvaatimuksen. Vastuuvahingon vahinkotunnus on 16-385-954-5.

Lisäksi liiton kautta seura saa myös toiminnanvastuuvakuutuksen. Vakuutus korvaa seuran kolmannelle osapuolelle aiheuttamat henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutettu on ollut korvausvastuussa. Vakuutus korvaa niin työsuhteisen kuin vakuutetun toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekevän aiheuttamat vahingot.

Sopimus musiikin julkisesta esittämisestä

Olympiakomitean yhteistyösopimus Teoston ja Gramexin kanssa kattaa musiikin julkisen esittämisen myös SPV:n jäsenseuroissa, sillä SPV:n on mukana tässä yhteistyösopimuksessa.

Keskeiset kohdat ovat:

liikunta- ja urheiluseurat voivat vapaasti sopimuksen puitteissa esittää musiikkia eri urheilutilaisuuksissa ja -tapahtumissa sekä liikuntatunneilla. Sopimus kattaa tapahtumat, joiden osallistuja- tai katsojamäärä on alle 15 000

Sopimukseen ei kuulu elinkeinotoiminnan yhteydessä tapahtuva musiikin esittäminen. Sopimuksen edellytyksenä on, että tapahtuman, toiminnan tai tilaisuuden järjestäjä on lajiliitto, seura tai joukkue.

Lisätietoja saat tästä.

Olympiakomitean palvelut seuroille

Olympiakomitea tarjoaa suomalaisille urheilu- ja harrasteseuroille paljon hyödyllisiä palveluita. Lue lisää >>

Olympiakomitean edut seuroille

Monipuolisia etuja ja apua seuratoiminnan arkeen Olympiakomitean yhteistyökumppaneilta. Lue lisää >>

Ramirent – kaikki tapahtumarakentamiseen

Valo ja Ramirent Finland Oy haluavat auttaa seurojen, lajiliittojen ja muiden

liikuntatoimijoidentoimintaa tarjoamalla laadukkaita ja pitkälle mietittyjä

tapahtumarakentamisen palveluratkaisuja edullisesti. Ramirent on maanlaajuisella 75

toimipisteen verkostollaan Suomen suurin rakennuskonevuokraamo.Laajan verkostonsa ansiosta Ramirentin palvelut ovat aina paikallisten liikuntatoimijoiden ulottuvilla.
Ramirentin ja Valon yhteistyö takaa kumppaneille laadukkaan asiakaspalvelun yhdistettynä kilpailukykyiseen hintatasoon. Kaikkiin Valon kautta tehtäviin toimeksiantoihin on sovit

tu merkittävä 65% alennus listahinnoista. Tavoitteena on lisätä suomalaisten liikkumista rakentamalla eri tapahtumista entistä laadukkaampia.

Tarjouspyynnöt sähköpostilla palvelut@valo.fi ja lisätietoja Riia Martinoja,

riia.martinoja@valo.fi tai 040-555 1597

*) Laskutusohjelma mahdollistaa jäsenmaksujen sekä vene- ja telakkamaksujen laskuttamisen muutamalla klikkauksella. Laskut voidaan ohjata Itellan iPOST e-kirjeiksi, jolloin tul

ostus tapahtuu Itellan tulostuspalvelimessa. Yksi A4-lasku tulostettuna, kuoreen laitettuna ja perille toimitettuna 2-luokassa maksaa vain noin 55 senttiä.

Muita tärkeitä jäsenetuja seuroille:

 • Osallistumisoikeus liiton järjestämään koulutustoimintaan (veneilykoulutus, katsastajakoulutus, merenkulku- ja nopeuskilpailujen toimitsijakoulutus sekä purjehduskilpailujen pätevyyskoulutukset)
 • SPV ja Suomen Meripelastusseura tarjoavat yhteistyösopimuksen mukaisen 10 euron alennuksen vuotuisesta Trossi jäsenpalvelusta.
 • SPV:n katsastusjärjestelmä kattaa kaikki liiton seurat. Arvostetuille katsastajakursseille hyväksytään vain SPV:n seurojen edustajia. Seurojen jäsenillä on oikeus katsastaa huvikäyttöön tarkoitettuja veneiltä liiton katsastusjärjestelmän mukaisesti. Monet vakuutusyhtiöt antavat alennusta SPV:n järjestelmän mukaisesti katsastettujen veneiden vakuutusmaksuista.
 • Osallistumis- ja äänioikeus liittokokouksissa, sekä mahdollisuus esittää luottamushenkilöitä liiton hallintoon
 • Jäsen-, vene- ja venepaikkarekisterin sekä laskutusohjelman käyttö *)
 • Maksuton jäsenlehti Nautic seuran jäsenille kotiin toimitettuna
 • Seuroille oikeus järjestää kilpailuja liiton kilpailujärjestelmien puitteissa
 • Seurojen jäsenillä on mahdollisuus saada ohjaajalupa moottoriveneiden nopeuskilpailuihin
 • Oikeus anoa maksullinen If Veneilykoulu vierailemaan seuran nuorisotapahtumaan ja saada apua junioritoiminnan käynnistämiseen.
 • SPV:n kouluttajakursseille hyväksytään vain SPV:n seurojen edustajia. Uudistettu koulutusjärjestelmä tarjoaa seuroille monipuolista koulutusmateriaalia veneilyn aikuiskoulutukseen.
 • Osallistuminen SPV:n ja sen jäsenseurojen järjestämiin purjehdus- ja (moottoriveneiden) nopeuskilpailuihin edellyttää, että vene on rekisteröitynä liiton jäsenseuraan.
 • SPV tarjoaa jäsenseuroilleen apua ja valmiita toimintamalleja monissa veneilyyn liittyvissä ja seuroille keskeisissä asioissa. Näitä ovat esimerkiksi junioritoiminnan kehittäminen sekä aikuiskoulutuksen käynnistäminen.
 • SPV tekee tiivistä yhteistyötä eri viranomaisten kanssa veneilyn edellytysten parantamiseksi. Vain jäsenseurat voivat vaikuttaa SPV:n kannanottoihin ja toimenpiteisiin näissä asioissa.

Cardu on SPV:n jäsenseurojen jäsenille tarkoitettu mobiilijäsenkortti, josta löytyy koukuttavat kuukausittaiset tarjoukset, pysyvät jäsenedut sekä uutiskirjeet.

Cardu julkaistiin helmikuussa 2018, jolloin ne, joiden puhelinnumero löytyi Suuli-jäsenrekisteristä ja joilla ei ole markkinointikieltoa, saivat automaattisesti aktivointiviestin matkapuhelimeensa.

Jos et saanut sovelluksen aktivointiviestiä, lähetä yhteystietosi (nimi, puhelinnumero, seura, kotipaikkakunta) sähköpostitse osoitteeseen media@spv.fi.

Automaattista aktivointitekstiviestiä ei lähetetty alaikäisille. Jos haluat alaikäiselle lapsellesi Cardun, lähetä siitä kirjallinen lupa osoitteeseen media@spv.fi. Liitä mukaan nimi, puhelinnumero ja kotipaikkakunta.

Cardu-sovelluksen käyttöönotto lyhyesti:
1. Cardu-sovellus asennetaan puhelimen sovelluskaupasta.
2. Cardu-sovellus on puhelimeen asennettava ohjelma, jonka avulla on mahdollista käyttää omassa puhelimessa erilaisia jäsen- ja etukortteja ja niihin liittyviä etuja.
3. Cardu-sovellus toimii pilvipalveluna, joten puhelimen vaihtuessa kaikki omat kortit löytyvät palvelusta myös uudessa puhelimessa, sovelluksen asennuksen jälkeen.
4. Uutta rekisteröintia ei siten tarvitse tehdä riittää, kun kirjautuu uudelleen sovellukseen omalla käyttäjätunnuksella, joka on rekisteröinnin yhteydessä palveluun liitetty sähköpostiosoite.
5. Uusi käyttäjä: Avaa Cardu-sovellus ja rekisteröidy –> Uusi tili.
6. Sinulta kysytään GSM-numero, nimi, salasana ja sähköpostiosoite.
7. Cardu-tunnukseen liitetty puhelinnumero varmennetaan 4-numeroisella koodilla, joka tulee annettuun numeroon tekstiviestinä.
8. Tarvittaessa kirjaudu Carduun käyttäjätunnuksellasi (sähköpostiosoite).

Omat korttisi löytyvät Cardun Lompakosta. Jos et näe enää SPV:n Cardu-korttia, palaa saamaasi tekstiviestiin ja klikkaa linkkiä uudelleen.

Jos et halua käyttää hyödyksesi CarduVip -ilmoituksia, klikkaa CarduVip -korttia, sitten infoa eli i:tä ja sen jälkeen poista valinta kohdasta Salli ilmoitusten vastaanotto tältä kortilta.

Usein kysytyt kysymykset: cardu.com/fi/faqsupport/