PARASAILING

Innehållet på de här sidorna finns enbart på finska.

 

Purjehdus on hauska ja monipuolinen laji, jota voi harrastaa useissa seuroissa ympäri Suomen.
Laji sopii niin liikunta-, aisti- kuin kehitysvammaisillekin.

Kokeilutapahtumista tuntuma uuteen lajiin

Paras tapa tutustua purjehdukseen on osallistua erityisryhmille tarkoitettuun kokeilutapahtumaan. 

Vammaispurjehduksessa käytettäviä veneluokkia ovat muun muassa 606 ja 2.4mR.

 

KESÄN 2023 VAMMAISPURJEHDUSTAPAHTUMAT

9. -11.6.2023  Sail Training purjehdus. LUE LISÄÄ.

Kokeilutapahtumia tullaan järjestämään eri paikkakunnilla. Ajankohdat ja paikat muodostuvat kevään aikana. Niistä viestitään myös Parasailing postituslistalle, jolle voit liittyä TÄÄLTÄ.

Päivä- tai iltapurjehdukselle

Yhden-kahden tunnin purjehduksissa käytetään yleensä kahden-neljän hengen köliveneitä, joissa vesi on lähes käden ulottuvilla. Pieni vene reagoi jokaiseen aaltoon ja puuskaan ja antaa siten ainutlaatuisen elämyksen vesillä liikkumisesta. Veneessä mukanaolo voi jo sinänsä olla hieno kokemus. Purjeiden säätämiseen ja veneen ohjaamiseen pääsee myös osallistumaan ohjaajan opastamana tilanteen mukaan.


Matka- tai retkipurjehdukselle

Matkapurjehduksessa käytössä on isommat 6-20 hengen veneet, joissa voi myös yöpyä ja joilla voidaan siten tehdä muutaman vuorokauden mittaisia retkiä. Isommilla veneillä purjehdittaessa toimitaan ryhmässä, jossa jokainen osallistuu vuorollaan erilaisiin tehtäviin mahdollisuuksiensa mukaan. Tekemällä oppii. Veneen kippari vastaa purjehduksen turvallisuudesta.

 

Kaipaatko kilpailemaan?

Mikäli purjehduskärpänen puraisee oikein kunnolla, tarjoaa purjehdus myös monia mahdollisuuksia kilpailemiseen joko miehistön osana, gastina (kahden hengen veneet) tai kipparina. Erilaiset veneluokat ja apuvälineet, kuten äänipoijut, mahdollistavat jopa itsenäisen purjehtimisen ja tasavertaisen osallistumisen kilpailutoimintaan.


Lisätietoja:

Tapio Nirkko, Suomen Purjehdus ja Veneily, tapio.nirkko@spv.fi
Rilla Aura-Korpi, SPV:n Vammaispurjehdusjaosto, rillaaurakorpi@gmail.com