Testi Suomalaisilla superpäivä: kaksoisvoitto Finnjollissa ja Mikkola neljäs

Kuva: Pedro Martinez/Sailing Energy/World Sailing

Suomalaispurjehtijat hallitsivat Miamin maailmancupin vähätuuliset olosuhteet erinomaisesti ja kohensivat vielä lopullista sijoitustaan mitalilähdöissä.

Monika Mikkola sijoittui Laser radial -luokan 10 parhaan joukossa neljänneksi ja nousi lopputuloksissa myös neljänneksi. Sijoitus oli nuorten hallitsevalle maailmanmestarille yksi hänen uransa parhaista.

WCSMiami170129_pm_2

Varsinaisesta jymy-yllätyksestä vastasivat Oskari Muhonen ja Mikael Hyryläinen, jotka taituroivat kevyessä tuulessa Finnjollansa maaliin ensimmäisenä ja toisena.

Maailmancup ja siten myös mitalilähtö olivat 19-vuotiaalle Muhoselle ensimmäisiä laatuaan, joten hän piti päänsä kovassa paikassa uskomattoman hyvin kylmänä. Muhonen johti mitalilähtöä ensimmäiseltä ylämerkiltä lähtien ja ehti maaliin parikymmentä metriä ennen maanmiestään Hyryläistä.

Suomalaisten menestyksen Miamissa täydensi Noora Ruskolan ja Mikaela Wulffin kahdeksas sija 49er FX -luokassa. He sijoittuivat lauantaisessa mitalilähdössä toiseksi.

Kommentteja täydennetään mahdollisimman pian purjehdusmaajoukkueen Facebook-sivulle (https://www.facebook.com/SailingTeamFinland/).

Tulokset: http://manage2sail.com/en-US/event/f61c409e-4fad-49a6-baa6-f9287b804645#!/results?classId=5c06adbf-6122-466b-bbcb-779c84da3eba