Oskari Muhosesta nuorten maailmanmestari Finnjollassa

Oskari Muhonen on Finnjolla-luokan alle 23-vuotiaiden tuore maailmanmestari. Hän nousi Unkarin Balatonfüredissa purjehditun regatan kärkeen perjantaina ja säilytti sijan loppuun saakka, kun lauantaina ja sunnuntaina ei päästy tuulettomuuden vuoksi purjehtimaan lainkaan.

– Fiilikset ovat nyt tietenkin todella hyvät. Harmi silti, että emme päässeet viikonloppuna enää kilpailemaan, keväällä alle 23-vuotiaiden EM-pronssia voittanut Muhonen sanoo.

Muhonen, 20, oli regatassa tasainen suorittaja. Hän kuroi perjantain ykkös- ja kakkossijoillaan eron toiseksi sijoittuneeseen Argentiinan Facundo Olezzaan viiteen pisteeseen.

– Ensimmäinen päivä oli minulle vaikein, sillä tuuli oli tosi kääntyilevä. Onnistuin purjehtimaan kilpailun tasaisesti, ja sain lisäksi muutaman kärkisijan, Muhonen sanoo.

Tuore maailmanmestari saapuu tänään Suomeen ja palaa Balatonille ensi lauantaina Finnjollien MM-regattaa varten.

– Kilpailu järjestetään toisella puolen järveä ja eri rata-alueella. Tuulettomuuden kanssa voi silti tulla silloinkin ongelmia, Espoon Pursiseuraa edustava Muhonen arvelee.

Tulokset, Finnjolla, MM, U23:

1. Oskari Muhonen (FIN), 20 pistettä

2. Facundo Olezza (ARG), 25

3. Fionn Lyden (IRL), 27

Kaikki tulokset: http://2017.finnsilvercup.org/wp-content/uploads/2017/08/Day-4-6-races.htm

Katso video Oskarin superperjantaista:

Monika Mikkola MM-regatassa 14:s, Tuula Tenkanen 15:s

Laser radialin lauantaina päättyneessä MM-regatassa ei nähty suomalaista mitalijuhlaa. 14:nneksi sijoittunut Monika Mikkola tsemppasi regatan läpi murtuneella jalalla, ja 15:nteen sijaan kilpailun päättäneellä Tuula Tenkasella oli vaikeuksia Hollannin Medemblikin edustan kevyessä tuulessa.

– MM-kisat eivät menneet ihan niin kuin suunnittelin. Oli aika vaikeaa, mutta yksittäisiä onnistumisiakin tuli. Tulokseen en ole niin tyytyväinen, mutta jos otetaan huomioon se, että purjehdin murtuneella jalalla, niin tulos on ihan okei. Nyt pitää antaa jalalle vähän aikaa luutua kunnolla ja sitten alkaa taas pidempi treeniputki, Mikkola kertoo.

– Tiesin jo etukäteen, että Medemblik on minulle olosuhteiltaan haastava paikka – ja niin se oli. Tämä kisa osoitti, että minun on parannettava tasaisuuttani kevyellä tuulella ja kehitettävä starttejani, Tenkanen kommentoi.

Laser radialin maailmanmestaruuden voitti Hollannin konkari Marit Bouwmeester.

Tulokset: http://www.laserradialworlds.com/results/result-laser-radial/