Wulff loukkaantui Enoshimassa – jyrkkä aallokko purjehtijoiden haasteena

Keskiviikko oli Enoshiman maailmancupissa tapahtumarikas. Reipas tuuli (noin 10 m/s) ja jyrkkä aallokko aiheuttivat haasteita monilla rata-alueilla, ja 49er FX -luokassa jopa vaaratilanteita. Päivän viimeisessä lähdössä 36:sta FX:stä vain viisi pääsi maaliin asti. Suomalaisista Noora Ruskola ja Mikaela Wulff olivat tulossa maaliin kolmantena, mutta heidän veneensä veti aallokossa nosediven (kärrynpyörä keulan kautta ympäri), minkä seurauksena Wulff lensi kovalla voimalla selälleen veneen pohjalle.

Hengenahdistuksesta ja kovista kivuista kärsinyt purjehtija kiidätettiin ambulanssilla sairaalaan. Kuvauksissa ei onneksi löytynyt murtumia, mutta Wulff ei voi silti jatkaa kilpailua perjantaina.

– Minulla on yhä todella kovat kivut, etenkin vasemmassa kyljessä. Lisätutkimuksia tehdään vielä, mutta onneksi röntgenissä ei löytynyt murtumia. Selvää kuitenkin on, etten ole todellakaan purjehduskunnossa. Tämä kisa oli tässä, Wulff kommentoi.

– Hassua on, että vaikka muilla oli vaikeuksia päästä radan ympäri, tuntui meistä, että homma on ihan kontrollissa. Olemme kehittyneet mainingeissa purjehtimisessa todella paljon. Tämä kärrynpyörä tuli ihan yllättäen.

Myös Nacra 17 -luokassa yhdeksänneksi nousseet Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen sekä Finnjollissa 11:ttä sijaa pitävä Oskari Muhonen kaatuivat tänään aallokossa veneillään.

– Viimeisessä lähdössä mentiin ihan rajoilla. Onnistuimme silti pysymään kärkisijoilla, kunnes ollessamme toisen ylämerkin jälkeen kuudentena kaaduimme kommunikointivirheen vuoksi. Olen tyytyväinen siihen, että pystyimme tuoreena tiiminä purjehtimaan näissä oloissa viiden parhaan joukossa ja myös välttämään loukkaantumiset, Kurtbay kommentoi.

– Oli aika kaksijakoinen päivä: pystyin taistelemaan kärkisijoista kovassa kelissä, mutta toisaalta tein tyhmiä virheitä. Toisessa lähdössä olin pitkään kakkosena, mutta kaaduin viimeisellä osuudella. Menetin siinä aika monta sijaa. Viimeisessä otin huonon lähdön, sijat viisi, seitsemän ja 17 purjehtinut Muhonen harmitteli.

Suomalaiset Enoshimassa:

Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17: 9.
Oskari Muhonen, Finnjolla: 10.
Tuula Tenkanen,  Laser radial: 13.
Monika Mikkola, Laser radial: 22.
Noora Ruskola/Mikaela Wulff, 49er FX: 25.
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX: 29.
Sirre Kronlöf/Selma Valjus, 49er FX: 32.

Sailing Team Finland tiedottaa kilpailuista päivittäin Facebook-sivullaan ja ratkaisupäivinä mediatiedottein.

Tulokset: https://www.manage2sail.com/en-US/event/WSC2020Enoshima#!/results?classId=33153f6a-264a-4428-8405-593a40abcb2b

Liveseuranta: https://hwcs2020-round1.sapsailing.com/gwt/Home.html?#/event/:eventId=2d42185c-c914-4042-814f-14108218b3a3

Kuva: