Uudet tuulet puhaltavat tuoreille ylioppilaille

Yksi varmoista kevään merkeistä on tuoreiden ylioppilaiden ja eri kouluista valmistuneiden oppilaiden juhlistaminen. Hienosta koulumenestyksestä saamme nauttia myös purjehduspiireissä. Purjehdusmaajoukkueen Haastaja-ryhmän edustajat Aleksi Tapper, Nooa Laukkanen sekä Filip Store valmistuivat ylioppilaiksi.

Urheilun ja koulun yhdistäminen on sujunut hyvin ja tuoreet ylioppilaat ovatkin tyytyväisiä saavutuksiinsa.

– Onnistuin yhdistämään lukion ja tiukan purjehdusaikataulun. Olen tyytyväinen tuloksiin sekä kirjoituksissa, että purjehduksessa, Laukkanen kommentoi.

Samoilla linjoilla on myös Tapper.

– Kirjoitukset menivät hyvin. Kiva valmistua vihdoin ylioppilaaksi! Tällä hetkellä luen pääsykokeisiin, jotka ovat kesäkuun alussa. Eli loppusuoralla mennään, Tapper toteaa.

Valmistumisen jälkeen elämässä puhaltavat uudet tuulet. Syksyllä Puolustusvoimien Urheilukoulussa aloittaa edellä mainittujen urheilijoiden lisäksi nuorten MM-hopeamitalisti Ville Korhonen ja maajoukkueen Nacra 17 -purjehtija Akseli Keskinen. Uutta kokemusta odotetaan mielenkiinnolla.

– Odotan Urheilukoulun alkua innokkaasti. Mielenkiintoinen ja erilainen syksy edessä. Urheilukoulu tuo varmasti uudenlaista tekemistä arkeeni, Laukkanen pohtii.

Samoilla linjoilla on myös Korhonen.

– Olen menossa Urheilukouluun hyvillä mielin. Odotan innolla uusia kokemuksia ja haasteita, hän kertoo.

Suomen Purjehduksen ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko lähetti omat onnittelunsa tuoreille ylioppilaille.

– Lämpimät onnittelut tuoreille ylioppilaille sekä Puolustusvoimien Urheilukouluun päässeille! On mukavaa nähdä, että urheilulukiot ja Urheilukoulu ovat ottaneet selvän roolin purjehtijoiden urheilijan polulla, ja eturivin urheilijat hakevat näihin ympäristöihin. Märskyn, Brändön ja Urheilukoulun kanssa yhteistyötä on saatu kehitettyä viime vuosina hurjasti, minkä johdosta nuoret urheilijat on saatu paremmin ja paremmin valmentautumisen keskiöön, Kaijansinkko toteaa.

– Urheilukoulussa aloittavien purjehtijoiden lisäksi onnittelut myös Brändö Gymnasiumista valmistuneelle Cecilia Dahlbergille, Kaijansinkko päättää.

Teksti: Eemil Pasanen
Kuva: Jukka Saarikorpi