Genovan maapaikkakarsinta peruttu koronaviruksen vuoksi

Genovan oli tarkoitus isännöidä 13.-19. huhtikuuta olympialuokkien maailmancup- ja olympiamaapaikkakarsintakilpailu, mutta World Sailing ilmoitti keskiviikkona odotetusti, että kilpailu on peruttu Italian koronavirusepidemian vuoksi.

Samalla World Sailing tiedotti saaneensa Kansainväliseltä olympiakomitealta lisäaikaa maanosakohtaisten maapaikkakarsintojen järjestämiseen 30. kesäkuuta asti.

Vielä ei ole tiedossa, missä ja milloin karsinnat kilpaillaan.

Suomella on vielä mahdollisuus saavuttaa Tokion olympiamaapaikat niin Nacra 17-,  49er FX- kuin Finnjolla-luokissakin. Jaossa on kaikissa luokissa vielä yksi Euroopan maanosapaikka.

On mahdollista, että Suomi varmistaa maapaikan Nacra 17:ssä ja/tai 49er FX:ssä jo ennen tulevaa karsintakilpailua, mikäli usea maanosa tai maa jättää saamansa paikan käyttämättä. Vapautuneet paikat jaetaan 2019 MM-kisojen tuloslistan mukaan.

Suomella on jo maapaikat Laser radial-, Laser standard- ja RS:X-luokissa. Kaarle Tapper ja Tuuli Petäjä-Sirén valittiin Tokion olympiajoukkueeseen joulukuussa 2019. Tuula Tenkanen voitti Monika Mikkolan Laser radialin maansisäisessä olympiakarsinnassa helmikuussa 2020.

Lue World Sailingin tiedote täältä.