Finnjolla- ja 470-luokat starttaavat MM-kisat torstaina

Tokion 2020 olympialaisten ensimmäiset purjehduksen maapaikat jaetaan Tanskan Århusissa 2.-12. elokuuta 2018 kilpailtavissa MM-kisoissa. Ensimmäisinä kilpailunsa aloittavat Finnjolla- ja 470-luokat.
– Tämä on Tokion olympiadin ensimmäinen kova kisa, jossa on jo mahdollisuus saavuttaa maapaikka olympialaisiin. Kaikki valmistelut on tehty, ja on mukava päästä kisaamaan, Finnjolla-purjehtija Tapio Nirkko sanoo.
Helsingin olympialaisissa debytoineessa ja Suomen mukaan nimetyssä luokassa kilpailee kaikkiaan neljä sinivalkoista. Nirkon lisäksi mukana ovat Oskari MuhonenMikael Hyryläinen ja Waltteri Moisio.
– Olimme täällä jo vappuna treenaamassa, ja nyt on alla kaikkiaan kaksi leiriä näillä vesillä. Rata-alueet ovat minulle osittain tuttuja myös viime vuoden kilpailusta. Minimitavoitteeni on saavuttaa maapaikka, Ranskan mestaruuden muutama viikko sitten voittanut Muhonen sanoo.
– Luvassa on kuumaa keliä, mikä tuo oman haasteensa pitkiin päiviin. Pitää juoda paljon ja yrittää pysyä viileänä, Hyryläinen jatkaa.
Finnjollissa paikkoja jaetaan Århusissa kahdeksalle parhaalle maalle, samoin kuin niin ikään MM-urakkansa torstaina aloittavassa 470-luokassa. Suomella on 470-miehissä edustajana venekunta Niklas LindgrenMatias Autio.

Århusissa jaetaan jopa 101 vuoden 2020 olympialaisten 250:stä maapaikasta. Purjehtijoita Tokion 10:ssä veneluokassa tullaan näkemään yhteensä 350. Suomen tavoitteena on saavuttaa Århusista viisi maapaikkaa.

Kilpailuinfo ja tulokset: https://aarhus2018.sailing.org 
Tapahtumainfo: https://www.aarhus2018.com 

Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV