Suomelle kultaa ja pronssia Offshore 3C -luokan MM-kisoista

Ruotsin Öregrundissa ajetut Offshore 3C -avomerimoottoriveneluokan MM-kilpailut olivat suomalaisjuhlaa. Mestaruuteen ajoi Marcus Johnsson kartturinsa Jussi Myllymäen kanssa. Suomen toinen kaksikko Niclas Hallgren ja Joakim Blomkvist nousivat katsastusten jälkeisen hylkäyksen johdosta upeasti pronssille.

Keski-Ruotsin Östhammarin kunnassa sijaitseva Öregrund isännöi 3C-avomeriluokan MM-kilpailuita tämän viikon. Suomesta kilpailuissa oli mukana Marcus Johnsson ja Jussi Myllymäki sekä Niclas Hallgren ja Joakim Blomkvist.

Ensimmäinen lähtö ajettiin tiistaina 31. heinäkuuta. Johnsson ja Myllymäki voittivat erän, Hallgren ja Blomkvist sijoittuivat viidensiksi. Toinen erä ajettiin torstaina 2. elokuuta. Tuolloin Johnsson ja Myllymäki pitivät toiseksi nopeinta vauhtia. Hallgren ja Blomkvist tulivat kuudensiksi.

Viimeinen lähtö lauantaina 4. elokuuta takasi Johnssonille ja Myllymäelle taktisen etulyöntiaseman kokonaiskilpailussa toisena olleita Ruotsin Mikael Bengtssonia ja Rasmus Söderholmia vastaan.

– Hyvin hoidettiin homma taktisesti. Voitettiin ensimmäinen startti ja toisessa lähdössä tultiin toiseksi. Viimeisessä erässä riitti, että pysyttelemme pahimman uhkaajan perässä, jotta voitamme kokonaiskilpailun, Johnsson sanoo.

Suomalaiskaksikko saapui maaliin ruotsalaisten vanavedessä ja näin ollen varmistivat itselleen maailmanmestaruuden. MM-kulta oli Johnssonille jo uran kuudes. Hallgren ja Blomkvist sijoittuivat viimeisessä erässä neljänneksi, mutta kolmanneksi tulleet ruotsalaiset Sebastian Groth ja Josefin Due-Boje hylättiin katsastuksessa. Näin ollen Hallgren ja Blomkvist nousivat kokonaiskilpailussa pronssille.

Johnsson kertoo kaiken menneen kisaviikon aikana nappiin. Keliolosuhteet olivat hänen mukaansa tyynet läpi kisaviikon. Ainoastaan kisojen päätöspäivänä lauantaina 4. elokuuta oli ajoittaisia ukkoskuuroja, mutta kilpailu päästiin ajamaan tyynessä säässä.

Mestaruus maistuu Johnssonin mukaan erittäin hyvälle, vaikka palkintokaapissa on jo ennestään paljon hienoja saavutuksia. Hän mainitsee tämän olleen kuitenkin ensimmäinen Ruotsin maaperällä voitettu MM-kulta.

– Öregrundissa oli viimeksi MM-kilpailut 12 vuotta sitten. Tuolloin jouduin jäämään kisoista pois, koska nuorempi tyttäreni syntyi. Se meni luonnollisesti tärkeysjärjestyksessä edelle. Nyt 12 vuotta myöhemmin pääsin mukaan ja hyvin kävi, kertoo Johnsson.

Kausi on ollut Johnssonille ja Myllymäelle menestyksekäs. EM-kisoista heinäkuussa kaksikko pokkasi hopeisen mitalin. Voitto jäi tuolloin harmittavan lähelle.

– EM-kisoissa viimeisen päivän keli ei oikein suosinut meitä ja putosimme toiseksi. Kausi on silti ollut erinomainen. Kulta ja hopea arvokisoista sekä ollaan pysytty ehjinä. Kauden kaikki tavoitteet ovat täyttyneet. Meidän kausi on pitkälti tässä, Johnsson sanoo.

Maailmanmestarit eivät siis suurella todennäköisyydellä osallistu Ruotsin Nynäsissä 17. –18. elokuuta ajettaviin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Pienen takaportin Johnsson jättää sille, että loppukaudesta he saattavat ajaa vielä jonkin kilpailun.

Kuva: Pickla.se