Nord Stream Race jätti Kööpenhaminan taakseen ja jatkaa kohti Tukholmaa

ClubSwan 50 -veneet jättivät Kööpenhaminan ja aloittivat kilpailun pisimmän avomeriosuuden kohti Tukholmaa. Tiistaina 25. kesäkuuta Kööpenhaminassa purjehdittiin rannikkokilpailu.

Nord Stream Race jatkaa matkaansa kohti Ruotsin pääkaupunkia Tukholmaa. Suomen, Ruotsin, Tanskan, Saksan ja Venäjän kansalliset mestariseurat ottavat vastaan kenties koko purjehduksen suurimman haasteensa, kun veneet matkaavat peräti 870 kilometrin mittaisen matkan kohti seuraavaa määränpäätään.

Tiistaina 25. kesäkuuta Kööpenhaminan edustalla purjehdittiin rannikkolähdöt, joiden pisteet lasketaan mukaan kokonaistilanteeseen. Rannikkokilpailun voittoon seilasi Venäjän joukkue. Kotiyleisönsä edessä purjehtinut Tanska tuli toiseksi ja Suomi hienosti kolmanneksi. Ruotsi otti neljännen sijan ja Saksa jäi viidenneksi. Kokonaistilanteessa Suomea edustava Åländska Segelsällskapet on neljäntenä.

Nord Stream Race tarjosi lukuisia elämyksiä Kööpenhaminassa. Kilpailun järjestäjä Pietarin purjehdusseura oli kutsunut paikalle lukuisia vieraita ja julkisuudenhenkilöitä nauttimaan muun muassa ”viiden maan menusta”. Kilpailun teemana on tänä vuonna tuoda Itämeren alue yhteen urheilun ja kulttuurin kautta. Tanskassa yhdistävänä tekijänä toimi muun muassa ruokakulttuuri.

Pietarin purjehdusseuran projektipäällikkö Elena Solovyeva oli erittäin tyytyväinen Kööpenhaminan tapahtumaan.

– Kun veneet saapuivat täysin purjein kaupungin satamaan, näky sai ihon kananlihalle. Tanskalaiset ovat todella ottaneet Nord Stream Racen omakseen. Kiitän lämpimästi Kööpenhaminaa ja Kongelig Dansk Yachtklubia heidän vieraanvaraisuudestaan.

Kilpailun on sen perustamisesta asti järjestänyt Pietarin purjehdusseura. Reitti mukailee Nord Stream maakaasuputkistoa. Tuhat merimailia pitkä Nord Stream Race on Itämeren haastavin ja vaativin avomeripurjehdus. Kilpailun mahdollistavat Gazprom ja Nord Stream AG.

 

 NSR19 joukkueet

Åländska Segelsällskapet – Suomi

Kungliga Svenska Segelsällskapet – Ruotsi

Leviathan Sailing Team – Venäjä

Kongelig Dansk Yachtklub – Tanska

Norddeutscher Regatta Verein – Saksa

Lisätietoa ja sosiaalisen median linkkejä: www.nord-stream-race.com

Liveseuranta: https://nordstreamrace2019.sapsailing.com/gwt/Home.html#/series/overallleaderboard/:leaderboardGroupId=48e67273-cb82-47c5-b286-6b2ecb003fa0

 

Kuva: Andrey Sheremetev