F4-veneiden MM-sarja jatkuu – ”Kuka vaan voi voittaa”

F4-ratamoottoriveneiden MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Englannin Stewartbyssä tulevana viikonloppuna. Suomalaiskuljettajat Tuukka Lehtonen, Juho-Matti Manninen, Magnus Sederholm ja Kalle Viippo ovat valmiina taistelemaan MM-pisteistä.

Hallitseva maailmanmestari Juho-Matti Manninen starttaa kilpailuun MM-sarjan kärkipaikalta. Kaksi ensimmäistä osakilpailua ajettiin Imatralla toissa viikonloppuna.

– Mahdollisimman paljon pisteitä pitäisi saada kotiin tuomisiksi. Näyttää siltä, että tulossa on kova keli, joten tavoitteena on kumpanakin päivänä tasaisen varma suoritus ilman kaatumista. Venettä muutettiin siten, että se on hyvä aallokkokilpailuun ja vastatuuleenkin pystyy ajamaan kovaa. Taso on tänä vuonna kova ja kuka vaan voi voittaa, Juho-Matti Manninen pohtii.

Kalle Viippo, joka nappasi viime vuonna MM-pronssia, on tällä hetkellä seitsemäs.

– Samaa mennään hakemaan kuin Imatran ensimmäisestä kisasta, eli voittoa. Nyt näyttää hyvältä ja fiilis on luottavainen, Viippo kertoo.

Viime vuonna välivuotta kisaamisesta armeijan takia pitänyt Tuukka Lehtonen ajoi upeasti Imatran ensimmäisissä osakilpailuissa, ja on näin ollen MM-sarjassa kolmantena.

– Imatran kilpailuissa tuli tosi hyvä tulos siihen nähden, että uusi vene on alla. Englannin kisoista lähden hakemaan voittoa. Pitää olla vähän tuuria – ja loput taitoa, Tuukka Lehtonen kiteyttää.

Menestystä haalineet suomalaiskuljettajat ovat eittämättä sarjan ennakkosuosikkeja. He pitävät toisiaan kovina kilpakumppaneina, mikä kannustaa ajamaan entistä kovempaa.

– Sarja on todella tiukka tänä vuonna. Suurin piirtein kahdeksan kuskia on sellaisia, jotka voivat hyvänä päivänä voittaa. Kyllä se Manninen on kuitenkin selvästi kovin. Ei voi muuta kuin tehdä parhaansa, ajaa kovaa ja toivoa, että se riittää, Viippo miettii.

Muista Englantiin lähtevistä suomalaiskuljettajista Magnus Sederholm starttaa viikonloppuun jaetulta neljänneltä sijalla.

MM-sarja koostuu kuudesta osakilpailusta. Englannin kilpailujen jälkeen viimeiset ajetaan Liettuassa 19.-20. elokuuta.

 

Kuva: Heimo Hellsten