F1-veneet valmiina kauden uusintastarttiin Portugalissa

F1-veneiden MM-kauden avaus siirtyi viime maaliskuun lopulta Saudi-Arabian Dammamista tulevalle viikonlopulle Portugalin Portimaoon, kun kalenterin ensimmäinen osakilpailu jouduttiin peruuttamaan vaikeiden tuuliolosuhteiden takia. 

Sarjan uutuustiimin Sharjah Teamin väreissä ajavat Sami Seliö ja Filip Roms tutkivat Portugalissa ratavarikolla sääennustetta, joka lupaa melko kovaa keväistä tuulta viikonlopuksi myös Portimaoon.

Seliö sanoo, että tiimi on kuitenkin valmis tulevaan. Takana on kaksi testipäivää Lissabonin liepeillä Setubalissa, jossa tiimi pääsi kokeilemaan, että kaikki on kunnossa tulevaan.

– Testit ajettu ja kaikki on kunnossa. Kansainvälinen moottoriveneliitto UIM määräsi Euroopan osakilpailuihin jälleen koostumukseltaan toisenlaisen polttoaineen kuin sarjan muihin kilpailuihin, joten toivottavasti emme näe täällä samanlaista moottoririkkojen sarjaa kuin viime vuonna.

– Viikonlopulle on luvassa aika navakkaa tuulta, mutta tuulen suunta on tällä kertaa rataa nähden hyvä. Se puhaltaa Portimaon kaupungin suunnasta, joten rakennuksien suojassa oleva rata ei ole yhtä herkkä tuulen vaikutuksille, Seliö tietää.

Tallikaveri Filip Roms sanoo, että hänen myös veneensä on valmiina kauden avaukseen kuten on kuljettajakin.

– Huomenna perjantaina ohjelmassa on ylimääräinen harjoitusajo, jossa aiomme testata lähinnä uusia potkureita. Saudi-Arabiassa ehdimme rakentaa veneeni viimeistä piirtoa myöten valmiiksi, joten toivotaan että täällä päästään jo ensimmäisistä harjoituksista alkaen ajamaan ja testaamaan tosissaan, Roms kertoo..

Sharjah Teamin väreissä F4-S-luokassa kilpaileva Alec Weckström pääsi Setubalin testissä tutustumaan uuteen veneensä tositoimissa ensi kertaa. Weckström on luokan ensikertalainen, joka lähtee Portugalista alkaen ajamaan nousujohteista debyyttikautta.

– Testi sujui ihan hyvin. Ensimmäisenä päivänä oli vähän aallokkoa, mutta toisena päivänä pystyin ajamaan jo paremmin ja kovempaa. Veneeni tuli jo hieman tutummaksi, joten MM-avaukseen on nyt hyvät fiilikset lähteä. Uusi ja hieno kokemus edessä, Wecström toteaa.

F1-veneiden Portugalin MM-osakilpailun aika-ajo on ohjelmassa lauantaina Portimaossa klo 16:30 Suomen aikaa. Kauden ensimmäinen GP-osakilpailu starttaa käyntiin sunnuntaina Suomen aikaa klo 17:30.

Teksti ja Kuva: Marko Mäkinen