LUOTTAMUSTOIMINTA

Yhdessä olemme vahvempia. Tule mukaan vaikuttamaan!

 

Haluatko veneilyn näköalapaikalle? SPV:n luottamustoimien joukosta löytyy laajalla skaalalla toimintaa, oli oma kiinnostuksen kohde sitten lapsi- ja nuorisotoiminnan kehittäminen tai vaikkapa veneilyturvallisuus. Pääset osallistumaan toiminnan kehittämiseen ja vaikuttamaan siihen, että viihdymme vesillä ja menestymme maailmalla.

Yksi merkittävä tekijä on liiton hallinnossa toimivat jäsenet, jotka edustavat laajalti suomalaista veneilyosaamista – monipuoliselle osaamiselle on käyttöä. Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä siinä pääsee vaikuttamaan niin suomalaiseen kuin kansainväliseen veneilyyn. 

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan luottamustoimintaan nyt tai lähivuosina, voit ilmoittaa yhteystietosi ja kiinnostuksesi kohteen alla olevan lomakkeen kautta. 

Voit ilmoittaa kiinnostuksesi toimikuntatyöskentelyä kohtaan tällä lomakkeella. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaan!


Toimikuntien perustehtävät on kuvattu johtosäännössä. Yksilöidyt tehtävät kuvataan toimintasuunnitelmassa, jonka liittokokous hyväksyy.

 

Lisätiedot: toimisto@spv.fi

On palkitsevaa, kun pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin ja siirtyy katsomosta kentälle konkreettisten asioiden pariin. Liiton luottamustehtävä ei tarkoita vain nimeä paperilla, vaan se antaa aitiopaikan veneilyyn. Samalla saa myös lisäarvoa sille, mitä kokee omassa seurassa tai alueella tärkeäksi. SPV:ssä pääsee oikeasti tekemään sisältöä ja vaikuttamaan asioihin.
Viestintä- ja markkinointitoimikunnan puheenjohtaja, Katja Rytkönen.

Luottamustoiminta on palkitsevaa, sillä omalla panoksellaan pääsee konkreettisesti edistämään veneilyä ja vaikuttamaan. Yhteinen päämäärä ja yhdessä toimiminen veneilyn kehittämiseksi tuntuu merkityksellistä. Monipuolinen veneilyn asiantuntijuus näkyy toiminnassa ja näin saamme veneilijöiden ääntä kuuluviin, kannustankin kaikki kiinnostuneita mukaan luottamustoimintaan.

Vaalilautakunnan puheenjohtaja, Samuli Salanterä.

TOIMIKUNNAT JA LAUTAKUNNAT

Lapsi- ja nuorisotoimikunnan perustehtävänä on nostaa purjehdus ja veneily Suomen suurimpien liikuntaharrastusmuotojen joukkoon. Tämä toteutetaan muun muassa hankkimalla uusia harrastajia lajin piiriin ja huolehtimalla laadukkaasta toiminnasta ja koulutuksesta. Toiminto kehittää ja edistää lapsi- ja nuorisotoimintaa yleisesti hyväksyttyjä lasten ja nuorten liikuntaa koskevia periaatteita noudattaen.

Pj: Teppo Kuisma (UPS)
Vpj: Ville Kurki (NPS)


Jäsenet:
Jaakko Kairamo (EMK), Saara Söderberg (HSS), Mikko Kylävainio (KuoPs), Jussi Sävelä (BSF), Kia Jokela (TPS), Kari Siik (TaPS), Johanna Rellman

Veneilytoimikunta kehittää veneilyä nuoriso- ja aikuisliikunnan muotona ja toimii vesillä liikkumisen asiantuntijana, joka kasvattaa, tiedottaa ja ohjaa harrastajia järjestäytyneen veneilyn piiriin. Toiminnan osa-alueita ovat veneilyn harrastusmahdollisuuksien kehittäminen veneilyturvallisuuden, ympäristötietoisuuden sekä palvelujen alueilla. Yhteistyöosapuolia ovat kansalliset ja kansainväliset palveluntuottajat, yhteistyöjärjestöt sekä liiton toiminnassa mukana olevat seurat.

Puheenjohtaja: Markus Blomquist, ASS 
Varapuheenjohtaja: Tanja Risikko, GSF


Jäsenet: Tor von Zweygbergk (ASS), Kalevi Westersund (HSK),  Iiro Kinnanen (NSS), Topiantti Äikäs (LrPS)


Lippukomitea:
Pj: Hannu Hillo, HNS/SPS/H-59, hannu.hillo@elisanet.fi
Vpj: Lauri Helaniemi
Jäsenet: Peter Wirbergh (KK/NJK), Ari Mäkelä (LLV), Ilkka Luoto, (KP)  

 

Venesatamakomitea:

Pj: Tor von Zweygbergk (ASS), tz@land-ohoi.fi
Vpj: Lennart Pettersson, Espoon kaupunki,
Jäsenet: Iiro Kinnan NSS, Antti Kaipainen (SLPS), Eeva Taimisto (PSS ry)


Ympäristökomitea:

Pj: Topiantti Äikäs (LrPS)
Vpj: Hanna Haaksi (ASS, GK)
Jäsenet: Seppo Hellsten (OM), Sari Karjomaa (EPS), Katriina Murto (PSS ry), Mirja Rosenberg (HSK, NaPS, SPV)

Veneilyturvallisuustoimikunnan tehtävänä on kaikkinainen veneilyturvallisuuden edistäminen. Tärkeimpänä ja näkyvimpänä osatehtävänä on huviveneiden katsastusjärjestelmän ylläpito ja kehittäminen.

Puheenjohtaja: Jyrki Santaholma (Me & M), jyrki.santaholma@kolumbus.fi
Varapuheenjohtaja: Tom Holmroos (SaPS)

Jäsenet: Juha Tammisto (SMK-FMK), Patrick Lindqvist (NJK), Ossi Takala (Me), Peter Wirbergh (KK), Jukka Wallinheimo (HVK), Martti Laisi (KPS), Max Johansson (NJK), Seppo Kohonen (PrBK)

Valmennus- ja huippukilpapurjehdustoimikunnan tavoitteena on Suomen Olympiamenestys purjehduksessa. Perustehtävänä on valmentaa Suomen edustusjoukkue Olympialaisiin ja niitä edeltäviin arvokilpailuihin sekä varmistaa riittävä osaaminen valmennustoiminnalle. Olympia- ja paralympiaprojektien osalta toimikunta huolehtii riittävien henkilö- ja rahoitusresurssien varmistamisesta ja itse projektien toteuttamisesta.

Toimikunta määrittelee tavoitteet kilpapurjehduksen valmentajakoulutukselle yhteistyössä kilpapurjehdustoimikunnan, koulutustoiminnon sekä lapsi- ja nuorisotoiminnon kanssa.

Pj: Ville Valtonen (TPS), ville.valtonen@momentous.fi 
Vpj: Silja Kanerva (NJK)

Jäsenet: Mikko Brummer (NJK), Juha Lehtinen (LPS), Simo Tarvonen (Urhea), Tuula Tenkanen (ESF), Jani Tanskanen (Olympiakomitea)

Kilpapurjehdustoimikunta luo ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle kilpapurjehdukselle sekä kehittää purjehdusta kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat kilpapurjehdus eri muodoissaan sekä siihen kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat purjehduskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Henrik Andersson (NJK, HSK)
Vpj: Heikki Räisänen (HSK)

Jäsenet: Freyr Riska (ESF), Salla Itäaho (HSS), Gedi Lindahl (NJK),  Sami Sailo (ESF), Arto Kiiski (TPS), Matti Muoniovaara (M), Michael Röllich (ESF, NJK), Erik Wallin (NJK), Pia Grönblom, Tom Store

Järjestötoimikunnan tehtävänä on siirtää seuratoiminnan hallinnollisia resursseja aktiiviseen toimintaan muun muassa kehittämällä toimintatapoja ja apuvälineitä seuratoiminnan tehostamiseen. Tähän kuuluu myös koulutusaineistojen ja tietopankkien kehittäminen toimikuntien ja seurojen tarpeisiin. Hallituksen toimeksiannosta toimikunta tekee erillisselvityksiä liiton hallinnon ja jäsenseurojen toiminnan kehittämiseksi.

Pj: Peter Remahl (VMK), remahl@mac.com
Vpj: Esa Laine (RPS)

Jäsenet: Arja Soramäki (KuoPS, JVS), Antti Kaipainen (SLPS), Pentti Länne (PSI), Erkki Seppä (A, PORY), Mirkka Sandberg (Naps, Kopu), Kimmo Kekola

Koulutustoimikunnan tehtävänä on purjehdukseen ja veneilyyn liittyvän tietotaidon edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton toimintaa tukevasta laadukkaasta kouluttamisesta sekä siihen liittyvästä materiaalista liiton toimikuntien ja toimintojen tarpeisiin.

Pj: Jukka Toivakka (VP)
Vpj: Reijo Suomi (TPS)

Jäsenet: Tuomas Huikko (KLV), Rosemarie Iire (KuoPS), Pilvi Mansikkamäki (N), Ari Mäkelä (LLV), Mikael Still (WSF)

Purjehdustoimihenkilöiden koulutus: Arto Kiiski (TPS), Salla Itäaho (HSS)

Viestintä- ja markkinointitoimikunnan tehtävänä on purjehduksen ja veneilyn tunnettavuuden ja houkuttelevuuden edistäminen. Toimikunta huolehtii liiton ja lajin laadukkaasta sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä sekä markkinoinnista, jolla varmistetaan jäsenmäärän ja taloudellisten resurssien kasvu. Toimikunta varmistaa yhdessä toimikuntien ja muiden toimintojen kanssa, että näihin toimielimiin on nimetty tiedotusvastaava.

Pj: Jouni Mykkänen (Hapu),sailing.jouni@gmail.com
Vpj: Perttu Monthan (HSK)

Jäsenet: Veera Säilä (PSS ry),  Erkki Seppä (A), Kristian Raij (EPS), Camilla Ekholm

Nopeuskilpailutoimikunnan tarkoituksena on luoda ja säilyttää hyvät edellytykset suomalaiselle nopeuskilpailulle sekä kehittää nopeuskilpailua kilpaurheiluna ja liikuntalajina. Oleellisia toimikunnan toiminnan osa-alueita ovat nopeuskilpailut eri muodoissaan sekä niihin kuuluva tekninen toiminta. Tärkeimmät tehtävät kohdistuvat nopeuskilpailujen koordinointiin ja valvontaan sekä kilpailutoimihenkilöiden koulutukseen.

Pj: Sami Seliö (PoMo/BS), sami.selio@samiselio.com, nkt@spv.fi
Vpj: Jani Tauren (KPS)

Jäsenet: Jani Lindholm (SVV), Sandra Roms (PoMo), Heikki Kuokka (KPS), Frank Blomqvist (PoMo), Ilkka Rytkönen (RiPS), Jari Vänttinen (VeNU), Jari Lehtonen (HirVe), Esa Taka-Prami (SJSL), Ilkka Vapaavuori

Asiantuntijat: Johannes Böhmig (KAVE), Roger Lönnberg (ESS), Aleksei Noskov, Tommy Olin

Vetoomuslautakunta 2021-2022:
Pj Tom Schubert, (NJK)
tom.schubert (at) elisanet.fi
Vpj Matti Tähtinen, (P-67)

Jäsenet:
Juha Oinonen, (IMVK)
Mikael Aspelin (SMK)
Ami Asikainen (SVV)
Pekka Pinomaa (SVV)

SPV:n itsenäinen kurinpitolautakunta muodostettiin syysliittokokouksessa 2020 osana SPV:n uutta ja laajaa Veneilyn vastuullisuusohjelmaa.

Puheenjohtaja: Mats Welin, NJK
Varapuheenjohtaja: Ismo Hentula, HSF

Jäsenet: Tom Schubert, NJK, Eero-Pekka Uotila, ESF

Kurinpitomääräykset


Kurinpitolautakunnan päätökset:
SPVKu 1/2021


Julkaistuna ei ole kaikkia kurinpitolautakunnan ratkaisuja, vaan tyypillisimmin käsitellyt tapaukset ja periaatteellisesti merkittävät ratkaisut.

Pj: Samuli Salanterä, (TPS), samuli.salantera@gmail.com
Vpj: Timo Telkola (TPS)

Jäsenet: Iiro Suksi (VMK), Petteri Mussalo (KuoPS, PORY), Laura Hyryläinen (NJK)

Suomen venehuolto banneri