Yksin seitsemällä merellä – Tapio Lehtisen purjehdusseikkailu nyt kirjana

Yksinpurjehtija Tapio Lehtinen ja Helsingin Sanomien urheilutoimittaja Ari Pusa keräsivät Lehtisen ikimuistoisen maailmanympäripurjehduksen tarinat yksiin kansiin. Yksin seitsemällä merellä (Docendo 2020) kertoo 240 sivun verran tarinoita, muistoja ja kuvauksia seikkailusta, jolta ei vastoinkäymisiä ja haasteita puuttunut.

SPV:n jäsenistä suuri osa seurasi Lehtisen valmistautumista maailmanympäripurjehdukseen Nauticin sivuilta, jännitti 1. heinäkuuta 2018 koittanutta starttia, kuunteli Lehtisen radioamatöörien välityksellä lähettämää nauhoitetta Yhdessä Vesille -gaalassa ja harmitteli somepalstoilla barnakkelien hidastavaa vaikutusta. Kun Lehtinen saapui maaliin 322 päivän mittaisen purjehduksen päätteeksi, riemuitsi Suomen veneilevä kanssa yhdessä sankaritekoa.

Vaikka Lehtisen askeettisesta matkasta on tiedetty paljon, on paljon jäänyt myös kertomatta. Yksin seitsemällä merellä sukeltaa nyt sinne, minne ei ennen ole päästy kurkkaamaan; Eteläisen valtameren loputtomuuteen, toistuviin sähkö- ja välineongelmiin, Lehtisen ruoka- ja kirjavarastoihin ja niihin vaikeisiin päätöksiin, joiden johdattelemana Lehtinen selvisi Golden Globe Race -kilpailussa maaliin.

Miltä tuntui saada uutisia kilpakumppanien hengenvaarallisista onnettomuuksista? Mistä Lehtinen ammensi rohkeutta ja sisua jatkaa? Millaista oli kuulla rakkaiden ääni rätisevien linjojen kautta maailman toiselle puolen?

Yksin seitsemällä merellä on kauniisti kuvitettu ja elävästi kirjoitettu lokikirja, joka piirtää myös Tapio Lehtisen henkilöstä ja hänen purjehtivasta perheestään kuvan.

Vinkki! Vaikka kirja ei ihan pääsiäiseksi ehkä ehdi, kannattaa tilata se toimituskuluitta suoraan Docencon sivuilta.