Yhdeksän naisen matka kohti Atlanttia ja sen yli!

Ensimmäinen suomalainen täysnaisisto on osallistumassa Atlantin ylitys –kilpailu ARCiin syksyllä 2018. Kippari Raija Alapeteri ja perämies Johanna Kölli innostivat seitsemän purjehdukseen hurahtanutta kaveriaan mukaansa tälle seikkailulle.

Ihan pelkästä Atlantin ylityksestä ja ARCiin osallistumisesta ei projektissa kuitenkaan ole kyse. Tämä matka on laajempi ja monimuotoisempi. Projekti pitää sisällään veneen hankinnan, sen varustelun, purjehtimisen lähtösatamaan Kanarialle, itse Atlantin ylityksen ja vielä veneen purjehtimisen takaisin Suomeen. Matkaa kertyy kaiken kaikkiaan yli 10 000 mailia.

Yhdeksän naisen matka kohti Atlanttia ja sen yli!

Vene, Swan 441, on löydetty ja valmistautuminen on hyvässä vauhdissa; navigointitaitojen syventämistä, varustelua, kunnon kohottamista, turvallisuuteen perehtymistä, säätietoihin tutustumista, matkareitin suunnittelua, rahoituksen järjestelyä…

Kesä menee treenatessa ja matka kohti Kanariaa alkaa elokuussa.

Tiimin yhtenä motivaattorina toimii halu näyttää itselleen ja myös muille – varsinkin naisille ja tytöille – että hurjimpienkin haaveiden toteuttaminen on mahdollista. Dream, dare, do! Toivottavasti myös joku muu saa esimerkistä kannustusta oman unelmansa toteuttamiseen ja oivaltaa yhdessä tekemisen voiman.

Naisiston matkaa voi seurata sivustolla www.oceanladies.fi, facebookissa Ocean Ladies – ARC 2018 ja Instagramissa oceanladies.fi. Myös seuraavissa Nautic-lehdissä kerrotaan tiimin matkasta.

Teksti: Pia Siukosaari