Vinkit jakoon: Vaasan kunnianhimoinen Yhdessä vesille -tempaus – ”kaiken perustana yhteistyö”

Vaasan seurat puhalsivat ihailtavasti yhteen hiileen viime kesänä toteutettuaan suuren ja onnistuneen Yhdessä Vesille -tapahtuman. Upea tapahtuma järjestetään tulevana kesänä toista kertaa.

Neljä vaasalaista seuraa löivät hynttyynsä yhteen ja järjestivät Vaasan edustalla ikimuistoisen tapahtuman viime kesäkuussa. Paikalle tuotiin peräti 12 venettä, joista neljä kuljetti ihmisiä vesille sataman läheisyydessä. Loput veneet olivat laiturissa esiteltävänä. Samalla seurat kertoivat omasta toiminnastaan.

Tapahtumassa olivat läsnä myös yhteistyökumppanit, kuten Meripelastusseura ja Roope-Botnia alus. Vaasan Moottorivenekerhon varakommodori Peter Remahl kertoo, että ideana oli tuoda tempaus jo olemassa olevan tapahtuman yhteyteen.

– Vaasassa on perinteinen Österbottens Fiskarförbundin järjestämä Kalastuksen päivä. Me järjestimme tapahtuman ikään kuin yhdessä heidän kanssaan. He hoitivat kaikki kaupalliset asiat maissa, kuten virvokkeet ja ruoan, sanoo Remahl.

Hänen mukaansa tapahtumasta lähdettiin heti ensimmäisenä vuonna tekemään mahdollisimman laadukasta ja ammattimaista kokonaisuutta. Remahl kertoo, että paikalla oli Vaasassa erittäin tunnettu ammattikuuluttaja Jukka Nieminen.

– Hän juonsi koko päivän langattomalla mikrofonilla. Hän haastatteli ihmisiä ja kertoi alueen tarjonnasta sekä tapahtumista. Se toi itsessään erittäin hyvän meiningin koko alueelle.

Tempausta myös markkinoitiin aktiivisesti. Järjestäjät pitivät oman lehdistöinfon ja lähettivät muun muassa tiedotteen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Media myös tarjosi tapahtumalle sen ansaitseman näkyvyyden. Paikallislehdet kirjoittivat uutisia ja Yle Pohjanmaa teki radiojutun tapahtumasta. Radio Vaasa markkinoi tapahtumaa peräti viikon ajan. Tehty työ näkyi suoraan hurjana kävijämääränä.

– Tarkkaa lukumäärää emme osaa sanoa, mutta vaatimattominkin arvio on, että kävijöitä oli yli 5 000, mutta todellisuus saattaa olla jopa 8 000. Se on kyllä todella hyvin, kertoo Remahl.

Hän näkee, että kaiken perustana oli yhteistyö. Kaikkien seurojen kommodorit osallistuivat aktiivisesti suunnitteluun ja toteutukseen.

Remahlin mielestä onnistuneen Yhdessä Vesille -tapahtuman voi järjestää mikä tahansa seura tai yhteisö. Se vaatii hänen mukaansa vain hyvän yhteistyökumppanin ja halun viedä veneilyä eteenpäin yhdessä ilman keskinäistä kilpailua. Remahl korostaa, että on valtava apu, jos tempauksen voi viedä jonkin olemassa olevan tapahtuman yhteyteen, mutta markkinointi on silti tärkeää.

Vaasan tapahtuma valittiin viime syksynä SPV:n gaalassa Vuoden 2019 Yhdessä Vesille -tapahtumaksi, ja on esimerkki suuresta tapahtumasta. Neljättä kertaa järjestettävään Yhdessä Vesille -kampanjaan voi osallistua pienemmälläkin tempauksella. Siitä kerromme seuraavassa Vinkit jakoon -artikkelissa.

Lue lisää Yhdessä Vesille -kampanjasta: yhdessävesille.fi

Teksti: Joakim Nordström
Kuva: Jari Pakkanen